Dobre ráno som študentka ale tento rok som viac doma ako škole stratila som absolútne nechuť chodiť do školy a celkom mi to vadí kedže do školy musím chodiť a učiteľky niesu zle no ale tento rok som stratila záujem a chuť chodiť do školy mám aj veľa hodín vymeškanych a strašne mi to vadí chcela by som sa opýtať či mám v sebe nejaký blok. Ja už aj keď sedím tej škole tak čakám dokym to skončí a chcela by som to zmeniť pomohli ale neviem ako. Stretol sa s tým niekto ?
@dramaqueen druhý ročník
Ale veď komu sa chce chodiť do školy? A čo učivo? Nič zaujímavé? Nič, naozaj nič z toho, čo je v učebniciach ťa nezaujíma? Čo ťa vlastne zaujíma?
podla mna sa musis len nakopnut. ako viem a chapem, ze ste boli vela doma a zvykli ste si uz na take to domace prostredie, ale jednoducho podla mna ina cesta ako chodit do skoly a studovat podla mna nie je
Ty si tu uz pisala, nie? Kazdopadne vela ludi ma s tej dlhej izolacie depresie, uzkosti a celkovo neschopnost zaradit sa nazad do notrmalneho rezimu. Ale toto riesi psycholog a hladanie samomotivacie... Aspon chodis pravidelne do prace, ked uz nie do skoly? Aj keby len par krat v tyzdni? Rezim a rutina je to najdolezitejsie, aby clovek uplne nehnil... rodicia ta vecne zivit tiez nebudu...
@evabb35 učivo má zaujíma sú veľa predmety ktoré má bavia aj známky mám dobre ale to je to velmi zlý pocit keď som v škole keď mam ísť do školy začnem sa cela klepať a to som nikdy v živote nemala začalo to tento rok .. keď sme začali chodiť do školy nikdy som nemala odpor alebo ako to nazvať v škole vždy som chodila pravidelne do školy chcem sa toho pocitu zbaviť hladam niekoho kto sa stym stretol :(
@anjelicek26 nie ja sem píšem prvý krát snažím sa stále chodiť do školy mám cca 50-100 vymeškanych hodín snažím sa aj keď niekedy sa musím fakt premôcť pretože aj rodičia vedia o môjom probléme snažia sami pomôcť a nechcú aby som ukončila školu
Rodicia vedia o tvojom probleme - ze sa ti proste nechce rano vstat s postele a ist do skoly? Tak ked to vedia, tak dvihnut telefon a objednat ta k psychologovi... inakadial cesta asi nepovedie... aj ked si dospela, mala by si to vediet spravit aj sama. Sama vies, ze tento stav nie je v poriadku a do buducna sa to bez tvojho pricinenia nezlepsi... a rodicom raz dojde trpezlivost. Ty chodis este na strednu? Ked pocitas hodiny takto?
Určite sa každý s tým stretol. Najskôr počas štúdia, keď s končí štúdium tak aj cestou do práce, keď je ťažký týždeň. To je normálne, veď nie sme stroje. Mnohí študenti sa klepú pred písomkami, majú zvýšenú teplotu aj z toho celého niektorí. Však mnohí dospelí majú problém niečo odprezentovať pred väčšou skupinou ľudí. Veď asi prečo, robíte v škole všetky tie prezentácie? Aby ste si to natrénovali už v škole. Najlepšie by bolo, keby si začala navštevovať nejaký krúžok, ktorý bude trénovať takéto vystupovanie pred skupinou ľudí. Neviem, aké krúžky máte na škole.
Autorka - Napíš tu - https://ipcko.sk/ - Určite ti skvelo poradia a pomôžu. Naozaj. Za psych problem sa netreba hanbit, dá sa to vyriešit, neboj.
Zober to ako výzvu. Zatni sa, prekonaj sama seba. Musíš sa zaťať - to vždy hovoril môj otec. Jasné, že ako decku sa mi to nepáčilo, človeku sú úľavy príjemnejšie. V tej chvíli. Ale v živote cúvaním nič nedosiahneš. Čím som staršia, tým s ním viac súhlasím. Ja viem, zovšadiaľ počuť, ako ľuďom škola nič nedala, zbytočné informácie...nikdy nevieš. Ísť životom bez rozhľadu? Ako kôň s klapkami na očiach? Skús si nájsť aspoň jeden deň v týždni, kedy bude v škole niečo, na čo sa budeš tešiť (okrem prestávok 😀). Ak sa ti to podarí, tak si nájdi dva dni... Vieš, ak sa nastavíš na to, že skutočný život začína v piatok popoludní, budeš žiť len dva dni zo siedmich. Dva mesiace zo siedmich, dva roky...dvadsať rokov zo sedemdesiatich? No a ešte sa musíš rozhodnúť, či chceš v živote tvoriť alebo troviť. Teda, čo bude pre teba tým skutočným životom. Ak si myslíš, že to nezvládneš sama, nechaj si pomôcť. Rodičmi (určite im je z toho tiež ťažko) či odborníkom. Ale základ je v tebe. Psychológ povedie, bude klásť otázky. Ale odpovedať si musíš sama. Držím palce.
neukoncuj skolu, skor navstiv lekara, dcera mala podobne stavy, a dr (psychiatricka) jej dala individualne studium, a je ovela lepsie na tom
Existujú také finty ako si poradiť. Mnohí zúfalci si nosia so sebou nejakú dobrotu za odmenu. Jednoducho nejako si ten deň v škole či v práci spríjemnia. Pekným oblečením, pekným účesom? Alebo si naplánujú niečo veselé s kolegami či so spolužiakmi v škole. Všimla si si, koľko ľudí si cestou do práce kupuje noviny, farebný časopis, či kávu? Nemuseli by, ale spríjemnia si deň už ráno.
psychológ čím skôr
Nič, len vydržať kým to skončí. Ja si na tento pocit celkom spomínam, sprevádzal ma polku ZŠ aj celú strednú. Neznášala som školu, aj keď niektoré predmety ma bavili, spolužiaci boli super, učenie mi vždy išlo bez nejakej námahy ale ten odpor tam bol...
rocnik???