Strach z odpovedania

6. jún 2022

Dobrý deň , ako bojovať s týmto keď sa bojím učiteľov? Viac ako 3 mesiace mám zdravotné problémy, nechodila som poriadne do školy a tak mám veľmi málo známok. Všetci ma chcú skúšať, len vždy to odkladám pretože mám strach odpovedať pred spolužiakmi a učiteľom. Snažím sa prekonať strach , len vždy pred tým príde blok a ja neviem čo ďalej, takéto niečo som nikdy nemala... Radšej by som si napísala písomku ako odpovedať...neviem už ako ďalej... pomôžte , poraďte prosím...

pribinak
6. jún 2022

Teraz nie si v škole?

Veď povedz že by si radšej písala pisomku

autor
6. jún 2022

@pribinak nie som...len , že oni sú tak neochotní, že písomku mi nedajú aj keby som o to taaak veľmi žiadala a prosila...no ale skúsim sa ešte opýtať učiteľov.

slniecko66
6. jún 2022

Skus sa prekonat. Ked ta vyvolaju tak sa nepozeraj na spoluziakov a nemysli na to, ze na teba pozeraju. Musis sa len trosku osmelit. Tiez som bola velmi hanbliva.. no zivot a udalosti ta naucia.
A hlavne sa poriadne priprav na to skusanie. Nech to pekne vsetko povies 😊

pribinak
6. jún 2022

Prečo nie si v škole?

melanta
6. jún 2022

A mama a tato to riešili v škole? Ani ich požiadavke nevyšla škola v ústrety?

jana_eyre_2
6. jún 2022

Povedala by som to rodičom, aby to skúsili vyriešiť s vyucujucimi.. odpovedanie veľmi stresuje, sama to poznám.. keď som bola na strednej, tak som prežívala takú skrytu depresiu, odpovedanie bolo premna veľmi, veľmi náročné.. zvládla som ho avšak som bola veľmi v strese.. radšej som mala.pisomky..

S dnešným rozumom viem jedno, skús požiadať o pomoc niekoho.komu veríš.. ak to nie sú rodičia, skús aj triednu, skús sa s ňou porozprávať osamote, úprimne, poziadaj ju o pomoc.. držím palce..

maruski99
6. jún 2022

tak toto nebolo hadam u nikoho take kto mal problem odpovedat, tiez som mala na zaciatku hlavne pred novymi spoluziakmi problem ale ono cele to moze byt aj o tom ze sa s nimid obre nepoznas ci?

verunca
6. jún 2022

Ber to tak , ze aj tak pri odpovedi vacsina spoluziakov vobec nevnima a nepocuva.

viestta
6. jún 2022

Máš rodičov, nech to riešia so školou oni. A myslím, že aj ty sama sa môžeš obrátiť na pomoc u školského psychológa.

choco6
6. jún 2022

A keby si skúsila požiadať učiteľov o preskusanie mimo hodiny v kabinete. Nie kazdemu sa chce asi vymyslat otazky a potom to čítať a opravovať a pri skúšaní vedia aj naviest na otázku a trochu dopomôcť. Aspon na vysokej skole to mne vyhovovalo ze nas skusali sukromne po jednom alebo po pisomnej skuske sa dopytovali ako sme to mysleli.
A keď nic tak sa musíš prekonať, kúp si horčík na nervy🙈😂
V realnom živote to bude este horšie, pracovné pohovory, meetingy a ine veci riešiť 🙊🤣

katie253
6. jún 2022

Ak ťa vyvolajú odpovedať, tak si napríklad vyskúšaj zobrať nejakú spinku a vykrivuj si ju, aby si uvoľnila napätie zo seba"do tej spinku"

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annakol
11. jún 2022

Zájdi za východným poradcom, spec.pedagogičkou a povedz, aký máš problém. Ten strach môže byť len prechodný a oni ti určite poradia .