Ahojte riešil tu niekto sťažnosť na triedou učiteľku v podobe písomnej žiadosti riaditeľke?
Jedna sa o konflikt medzi deťmi.
Syn - dá račej poznámku všetkým zúčastneným ktorých sa to týka ako by to mala riešiť 10minut z vyučovacej hodiny....Ak sa pobijú 4chlapci - každý jeden z nich tvrdí doma že on si nezačal a je v tom nevinne. Každom pripade berie že učiteľka že na vyne je môj syn pritom spolužiak tvrdí že to on nebol tak ako aj môj syn.Ak by to chcela učiteľka objektívne riešiť musí sa popýtať aj ostatných detí a pol hodiny by riešila len kto si začal a prečo sa chlapci poharkali - učivo by stálo a chlapcom sa nič nestalo len sa poharkali. No ona sa spýta len dievčat ktoré taktiež klamu. A robia si zle navzájom a tak isto aj žalujú. Syna zo spolužiakom chcú vystavať s triedy nakoľko prestupoval v prvom ročníku rok za rokom sa to opakuje no co raz horšie. Bývala triedna sa ich vzdala a v druhom ročníku snimi bola naposledy. Septembri dostali novú učiteľku. Ktorá im bola triedna aj v treťom ročníku. Jedna davala čierne body za zalovanie druhá dava poznámky synovi sa vyhráža s dvojkou zo správania a vyhadzov zo školy. No mne o tom ani slovo. Ja som už bez radna pondelok to chcem riešil s riaditeľkou mate niekto podobnú skúsenosť?
Dieta ti na svk nemozu vyhodit zo skoli ak je na ZS. Nie sme v USA. A riesit to s riaditelom.
@ejuus z toho, co pises, som to pochopila tak, ze ani zmena učiteľky nič nezmení. Očividne vieš o problémoch so synom a aj napriek tomu chceš riešiť zmenu učiteľky. Skus najskôr rozhovor s ucitelkou-nepostrehla som v príspevku, ze toto už máš za sebou.
A učiteľka to nemusí riešiť vyšetrovaním, poznámky všetkým zúčastneným stačí.
@zuzap33 je to síce hotové a bodka, ale poznámka nič nevyrieši, rodič si ju prečíta, opýta sa ako to bolo, puberťák niečo zamumle a odpochoduje do izby 😄
@nika23t rozhovor striednou mam zásobou niekoľko krát. Nie som jediný rodic ktorý sa sťažuje na triednu. So synom som bola aj u psychologa ci u súkromného alebo školského. Školský psychilog povedal Vip deti rodičov ktorý podporujú školu finančné maju prospech vo všetkom. Chcem len spravodlivosť nič viac.
Prečo sa má vôbec učiteľka zapodievať tým kto začal? bili sa všetci štyria, všetci štyria si zaslúžia poznámky, ani tvojho synka nedonútili biť sa! V každom prípade by nebolo na škodu viac sa venovať vzdelávacej činnosti, nie hlúpostiam...
@namornicka deti navštevujú 3 rocnik. Vážne teraz sa bijú pestami co ešte bude keď prídu do puberty ? Pozabijaju sa alebo ty ktorý sú menej psychicky labilny si siahnu na život.?!
@ejuus prepac, ale ja tomu tvojmu prispevku vobec nerorumiem.
Nerozumiem čo chceš riešiť, ak sa ti nepozdáva ako sa tvoj syn správa vychovaj ho. Aby sa tretiaci mlatili to kde sme.
@andaluzia12 nie som typ matky ktorá si lem tak nechá mlátiť syna. Len zato ze nemá to co nemajú druhé deti značkové oblečenie a podobne. Nie je to len o bitkách ale o vysmievani sa. Ci ma alebo nemá to iste co druhé deti. Jednoducho ho neprijali do kolektívu medzi seba.
Ked napises riaditelke staznost pisomne, daj aspon niekomu skontrolovat gramatiku a zrozumitelnost...
@januska12323 a ostatné matky sú kde ? Keď ty vidíš len mňa?
Nerozumiem, co riesis, myslis, ze ti ma v skole vychovavat dieta vyvolavajuce konflikty a lietajuce v kazdom prusere ucitelka? Ako pises lieta velmi casto v bitkach a konfliktoch, tak dostava poznamky. Ucitelka nema cas doriesovat kazdy bozi den miesto vyuky kto komu co spravil, da poznamky vsetkym,co sa zucastnili pripadne to preberie s rodicom (sama pises, ze si s nou bola viac krat), riesila si aj skolskeho psychologa a ine veci... ries si svoje dieta v prvej rade, nech sa do takych veci nezapaja plus dajte debatu na rodicovskom, ako lepsie riesit konflikty ako poznamkami... nase decka maju v triede piatok piatu hodinu triednicku a vsetky konflikty toho tyzdna sa tam preberaju a to tak, ze kazde dieta vysvetli svoj uhol pohladu, je to velmi napomocne a nikto ho nesmie prerusovat, proste jeden po druhom. A maju na to cas - neriesi sa to pocas vyuky, tym padom sa ucitelka sustredi, kazdeho vypocuje a zjedna napravu. Plus teda kto sa bije musi pisat sloh o tom, co sa stalo, preco sa pobil, preco to a hento, na dve A4 a ver mi, toho sa boja ako cert kriza a nie nejakej poznamky. Toho blbeho dlheho slohu...efektivne veru... tvoj syn nie je anjelik, treba to tak brat, ucitelka musi pracovat s celou triedou, ale musi aj vyucovat, toto treba chapat, neda sa vsetko naraz. Staznostou ju akurat tak s prepacenim "naseries", kedze ma tam par malych grazlikov v triede (vratane tvojho) a este sa stazujes, ze ho neriesis... asi ho bude riesit este tvrdsie... verzia, co ti dieta povie doma je - vacsinou - len polka pravdy toho, co sa stalo...
@ejuus u nas ucitelka nikdy neriesila kto zacal. Vsetci zucastneni dostali poznamku. Riesila sikanu, ak sa diala, nie to, ze sa medzi sebou deti klbcia.
A bitka medzi detmi sa strhne raz dva. Jeden niekomu nadava, posmieva sa, sikanuje, ten druhy sa inac nevie branit ako dalsimi slovnymi utokmi, nakoniec niekomu utecu nervy a skonci to bitkou. Kto je teraz vinnik? Kto prvy zacal? (Nie, bitku, ani medzi detmi, nepovazujem za spravnu, ani aby si deti nadavali, vysmievali sa...)
Aha takže ty si dieťa sikanovat nenecháš a ak niekto vraví, že on je ten problémový to nie je pravda a všetci klamú.psycholog, dievčatá, ostatní chlapci
Učiteľka nechce obetovať 5, 10min. Ale vyšetrovanie by zároveň trvalo pol hodiny?
Ty si pripustila aspoň na minútu, že problém bude tvoj syn?
@anjelicek26 s tým slohom sa mi to páči 😊
Predchadzajuca ucitelka sa triedy vzdala, tato dokonci tento sk. rok, predpokladam, ze ona sama bude ziadat riaditelku, ze buduci rok potrebuje oddych od takejto triedy. Skratka, je to "radost" ucit taketo deti. Taketo vysetrovanie nie je 5-10 minut, ak su taketo problemy, to je na zvolanie mimoriadneho rodicovskeho zdruzenia, aby rodicia vedeli, co za vykvet spolocnosti maju doma.
prepac ale ucitel je v prvom rade na to aby ucil vychovavat mas doma dieta ty, evidentne casto lieta v bitkach a tak pravom dostava poznamky, neverim, ze si nevedela o tom, ze ma nabeh na 2 zo spravania. asi nie je najposlusnejsie dieta v triede. treba riesit syna a nie ucitelku, ktora chce v skole pracovat - vyucovat a nie neustale riesit konflikty deti - ano aj to riesi, upozorni rodicov poznamkou ako sa deti v skole spravali a rodic musi vychovat doma dieta aby sa vedelo v kolektive vhodne spravat... drzim palceky
A poznamku dostavaju vsetci zucastneni konfliktu, tvoj syn bitku zrejme opätoval. Nedrzal ako hluchy dvere, ze by len jeho zbili, ale bil sa asi tiez.
@ejuus môžem sa opýtať? Nie si náhodou slobodná mamička?
Syn je na zakladnej, alebo strednej skole? Vobec som to z textu nevedela vyvodit. Ak je tam tolko vela konfliktov ako pises, nepozvali vas na vychovnu komisiu? Tam to riesi tim ludi, je na to viac casu. Staznost nic neporiesi.
Ucitel v sucasnosti, aby mal okrem aprobacie este vystudovanu psychologiu a aj pravo, ale potom takeho uz ziadna skola nezaplati 😀
@ejuus Ty sú v prvom rade uprac v tom, na čo sa vlastne ideš sťažovať. Ci na bitku, ci na poznámky, na učiteľku, na to, ze syna neprijali do kolektívu alebo co vlastne. Ak ide o problémovú triedu, zmenou ďalšej učiteľky nic nedosiahnete. Viac sa venovať synovi, uč sa s ním, hlavne gramatiku.
píšeš chaoticky, pozor nato...
to je bežné v každej škole čo ty píšeš... bude to pokračovať až do 9 ročníka. takže sa priprav. sťažnosti na uč. nepomôžu, ona predsa nie je policajt aby robila poriadok v triede. a isto nie je ani ochotná.
tú sťažnosť si dobre rozmysli.
Akoze pardon, co tu vy niektore riesite 😡 Ano, ulohou triedneho ucitela je aj riesenie vztahov v triede medzi spoluziakmi. Ako to ma riesit rodic doma? To by som chcela vediet.
A to ze sa jej syn zamotal do bitky meznamena, ze je tiez vynnik. Co sa ma nechat otlkat?!
Ja synovi vzdy hovorim, ked sa neda po dobrom, vrat naspat. Ja sa ta potom zastanem ak by si z toho vysiel ty zle a budem to riesit.
@ejuus
už ďalej nečítam po poznámke s VIP rodičmi. Spravodlivosti sa tam teda nedovolas. Ale pokial vies, ze syn je pruserovy tal treba riešiť jeho aj do budúcna. Kamoske takto maleho vyhodili z dvoch ZŠ v AT, tu evidentne môžu. V tretej ju prinútili dávať mu na adhd lieky, inak ho zase vyhodia.
Takže ries maleho koli jeho pohode. Drzim palce a pevne nervy.
Vobec som nepochopila co chcete riesit. Ako ma stale vypocuvat celu triedu? Normalne da vsetkym poznamku, je to hotove za 2 min a bodka.