Štatistika prijatia na bilingválne gymnázium

30. nov 2022

Ahojte prosím kde zistím koľko detí sa hlásilo a koľko prijali ma rôzne bilingválne gymnáziá? Dcéra by chcela z osmičky na anglické bilingválne. Poradíte prosím? Za mojich čias nam učiteľka tak hovorila že táto škola hlásilo sa 120 zobrali 90 to je len príklad, mňa zaujíma že kde sa to dozviem?

marci77
30. nov 2022

vraj tu by mali byt nejake info
ale podla mna su velmi nepresne tie data, co tam maju

https://www.svs.edu.sk/prehlady.aspx

v maji sa syn zucastnil prijimaciek na 8rocny gympel a tie pocty prihlasenych a prijatych deti, co boli potom zverejnene na stranke skoly nesedeli s touto tabulkou

idealne si najst to vase konkretne gymnazium a popozerat vysledky prijimaciek z minulych rokov
to je velmi individualne, jeden rok sa moze hlasit 300deti, dalsi 200 .....neviem, kolko tried otvaraju na bilingvalnych gymploch z 8.triedy, pri 8rocnom studiu to bolo 1max.2triedy .....a ked sa hlasi 400deti ako napr. na gymnazium Metodova, tak je to aj o stasti😅

sojorez
30. nov 2022

Dcera robila minuly rok prijimacky na dve bilingvalne gymka, podla vysledkovej listiny na jednom z 273 prihlasenych prijali 60/ dve triedy a na druhom zo 151 prijali 26/ jedna trieda.

autor
30. nov 2022

@sojorez aké školy to boli? Moja chce ísť na Bilíkovu ANJ a Gamču alebo Hubeného

autor
30. nov 2022

@sojorez inak ak je deň otvorených dverí tak chodia žiaci sami alebo s rodičom ? Ona mi stále tvrdí že ide sama že ja nemám ísť

sojorez
30. nov 2022

Presov. Moze sama a moze i rodic. Vacsinou buduceho studenta zaujimaju ine veci ako rodica.

autor
30. nov 2022

@sojorez dakujem tak sa s ňou o tom porozprávam či by som mohla ísť s ňou. My riešime Bratislavu. Aj ste mali doučovanie?

deti95060810
30. nov 2022

práveže u nás na to upozorňovali ,aby deti nechodili samé, ale s rodičmi...
školy sa sťažujú, že deti keď prídu samé sú pomerne hlučné....

baboobchod
30. nov 2022

Nájdi na stránke školy niečo ako (vý)ročnú správu za minulé roky, býva to vo worde alebo PDF. Tam píšu aj počty zúčastnených na prijimackach, pocet prijatých atd.

marci77
30. nov 2022

myslim, ze na Hubeneho nebyva taky natresk.....takze tam by mala vacsiu sancu sa dostat .....
ale mne osobne sa ta skola nepaci..... aj vseliake hodnotenia ma, ked si date do googla
ved uvidite podla pocitov z dna otvorenych dveri
ak chce, urcite treba skusit prijimacky😉

myslim, ze odporucali doucovanie napr. cez
cielene.sk

sojorez
30. nov 2022

Nie, doucovanie nemala. Sla z deviatky, takze sa vela ucili a testovali na monitory. Z Aj chodila aj na olympiady, mala urcitu spatnu vazbu,ako je na tom z AJ, plus jedno z gymnazii robilo skusobne prijimacky, kde si to mohla vyskusat.

marci77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sojorez
30. nov 2022

@marci77 Pisem vyssie, ze Presov.

autor
30. nov 2022

@marci77 z BA robí Gamča

marci77
30. nov 2022

@sojorez
ok, dakujem, pardon, nevsimla som si

sojorez
30. nov 2022

@marci77 Nic sa nedeje 😉

autor
30. nov 2022

@marci77 Gamča mala nedávno deň otvorených dverí a priamo tam bola možnosť vyskúšať si urobiť prijímačky. Je to super lebo aspoň to dieťa vie čo ho čaká.

marci77
30. nov 2022

ano vacsina tych gymplov mava aj otazky z minulych rokov na webstranke, tak deti si mozu vyskusat styl otazok
vela skolam to vypracuva firma EXAM testing

autor
30. nov 2022

@marci77 na Bilíkovu býva natresk? Tu hubenku mam aj ja zmiešané pocity len tam ide aj kamoška takže preto tam dáva prihlášku. Pritom bývame v Dúbravke a ak ju vezmú môže hodinu cestovať, ach jaj.. 😂

marci77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sonnenshein
30. nov 2022

Riesila som minuly, aj predminuly rok. Syn aj dcera isli z 8micky na bilingualne anglicke gymnazium, vybrane sme mali:
Gymnazium Ceska
Gymnazium Bilikova
Gymnazium Pankuchova

Na Bilikovu bol po oba roky sialeny natresk, hlasilo sa niekde okolo 600 deti, prijali cca 10%, ostatne skoly neviem, ale na ich strankach si staci stiahnut vysledky prijmaciek a vidis kolko sa hlasilo a kolko prijali.

My sme extremne spokojni na Pankuchovej, MYP program - vyucba prebieha vylucne v anglictine, podla IB programu (https://www.ibo.org/). Zaroven je to ale naozaj narocne studium, obaja sa musia denne pripravovat, pisat projekty, aktivne sa zapajat. Ta skola sa neda "vychodit".

Doucovanie mali sukromne, aj to len preto, ze na prijmackach bola matematika z 9teho rocnika, a v anglictine.

darkswan
30. nov 2022

bez doucovania v BA aj ked je dieta top by som neriskovala, ta konkurencia je neskutocna, plus bilicka je tlacenka velka

ivka225
30. nov 2022

Dokonca aj na DOD na vysoke skoly niekedy chodia aj rodicia uchadzacov. Nie je to casto, ale nie je to ani nic neobvykle.

mici111
25. máj 2023

@sonnenshein ahoj, pls syn/dcéra chodia na Pankúchovej do MYP 3 tento rok? Prijímačky boli ťažké? Ako to vidia oni? Ďakujem 🙂 moja je teraz na Pankúchovej v MYP 1 a budúci rok ich čakajú prijímačky do MYP 3, už mám stres teraz 😱

sonnenshein
25. máj 2023

@mici111 Prijmacky boli relativne narocne, ale ked chodi do MYP, nemala by mat problem.
Viem ale, ze tento rok sa hlasilo nasobne viac deti, ako minule roky.

mici111
25. máj 2023

@sonnenshein ďakujem za odpoveď, áno každým rokom sa tam hlási viac a viac detí..ako ste spokojní inak? Nie je to veľmi náročné vo vyšších ročníkoch? Nemajú toho veľa? Lebo mám pocit niekedy, keď počujem, že deti v rovnakom veku na bežnej základnej škole mojich známych nerobia nič, a naši stále summative assesment, service as action, písomky, formative assesment ..a to je len MYP 1.. 🙈

sonnenshein
25. máj 2023

@mici111 Ano, maju toho brutalne vela, kazdy tyzden nejaky FA, speci projekt, prezentacia. A okrem toho zacinaju riesit aj personal project.

ingridurkova
20. nov 2023

@sonnenshein Dobry den,syn sa hlasi tento rok na pankuchovu myp 3, hladala som si niake informacie a toto mi vyskocilo. Mozem sa spytat ci tie prijmacky boli narocne a ze ci by to zvladlo aj dieta ktore nechodilo predtym do myp 1, alebo sa to neoplati ani skusat 😅

sonnenshein
27. nov 2023

@ingridurkova Obe moje deti sa dostali pomerne bez problemov aj zo zakladky (nie MYP1), ale je dobre mat doucko - prijmacky su napriklad v anglictine, co je v matematike narocnejsie, ak sa predtym s tym dieta nestretko.