Starostlivosť o tínedžerov

21. nov 2022

Skuste mi napisat tie, ktore mate 15, 16 r deti skor chlapcov robite im desiatu, ranajky?robia si sami veceru?Ako ziju, comu sa venuju?chodia s vami cez vikend na vylety, do kina, sportovat?

markus1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
21. nov 2022

dievčatá 14.5 r. a 17 r.- v januári... máme aj mladšiu - ale ten vek sa nepýtaš.
ráno sa budia samé. Tá mladšia sa richtuje viac ako hodinu do školy - vyčesáva, tancuje si pri tom...dobrá náladička.
Moje deti neraňajkujú.
Desiate nenosia.
Do kina ide s dospelým súrodencom. Staršia s kamoškami.

autor
21. nov 2022

@deti95060810 chcu mat este spolocne aktivity s vami rodicmi?Prve jedlo maju obed nie su hladne?

midka
21. nov 2022

mame 14 rocneho,,,,coskoro 15,,, ranajky cez tyzden robime my aj desiatu....manzel by deti v zivote nepustil do skoly bez ranajok,,,,,, sama som tak vyrastala,, nevidim na tom nic zle ,, / som celkom uspesna,, satmostatna,,- nevidim v tom problem/, mame cela rodina zvyk ranajkovat, obedovat aj vecerat vsetci spolocne,, jedine,,ak cez vikend vstane neskor,,, ranajky si robi sam,,,ano programy sa snazime robit vsetci spolocne,, kupacky,, turistiky,, aj ine vylety,,,

bennn
21. nov 2022

vsak to je na vas... niektori rodicia nerobia... niektori robia aj ked mas 50 snad... Dovolenky s rodičmu dosť odveci. Ale tak ešte nemôžu isť sami, takže je to znama "otravna" rodina dovolenka. Preto ked tak nejaky samostatny program pre deti a samostatny pre rodicov. Ak to teda ma byt obojstranna spokojnost... Inak je to take nasilu.

simca06022011
21. nov 2022

Tak vidím v okolí kde sú deti 15-18... A fungujú normálne, aj výlety a dovolenky, šport s rodičmi. Aj chodenie von s kamošmi samostatne. A ja si teda na otravny dovolenkub s rodicmi nespomínam a ani známi sa tak netvaria 😂 čiže pôjde o vzťahy asi 😂Samoobsluha je rôzna, podľa povahy. Fakt je, že každá rodina si to nastavuje inak a povahy sú rôzne.

bluka2
21. nov 2022

Tak moja 7 ročná si robí desiatu sama, tak to snáď nie je téma u pubertiakov 😅 či sa radšej nemám vyjadrovať? 😂

nika1971
22. nov 2022

Mladsi ma 17...cez tyzden mu chystam ranajky aj desiatu, obedy ma v skole...potom uz si berie z chladnicky, na co ma chut...Vikendy travime spolu na chalupe...ak velmi nechce ist, zostava doma....dovolenky chodi s nami, nema problem...doteraz sportoval, corona to vsetko pokaslala, zrusili im florbalovy klub, tak uz nechodi nikam...vacsinou sedi pri pc...bud si tam pripravuje zadania do skoly ( chodi na elektrotechnicku), alebo sa len tak hraje a komunikuje so spoluziakmi...

kofa77
23. nov 2022

mam 14 rocneho, ranajky mu cez tyzden pripravim ja - idem skor, a tak uz ma na stole, desiatu si robil on asi este pred coronou sam, potom, kedze som cely cas chodila do prace, tak doma si pripravoval vsetko, teraz uz nedesiatuje, takze si ani nerobi, ale inak si spravi skoro vsetko- navari, umyje riad, pripravi veceru, aj teplu, hocico. len oblecenie mu stale chystam ja😀, tam je uplne strateny, musime to este doladit.

avanka
23. nov 2022

@bennn zvláštne, naši synovia majú 12 a 14,5 roka a spoločné aktivity a dovolenky vôbec nepovažujeme za trápne, ale možnosť byť spolu, radi spolu trávime čas, chodíme na turistiky. Keď to takto nie je, tak niečo asi nefunguje ako má

autor
24. nov 2022

@midka ani ja v tom nevidim nic zvlastne mala som to tak isto.Dik za odpovede len ma zaskocila kamaratka, ze som nenormalna, ked 15 r robim ranajky a desiatu.Ak by som mu nespravila verim, ze by si zobral croasant, alebo nejaku hlupost.Tak ma zaujimalo ako to je nastavene v inych rodinach.
@nika1971 aj moj hral florbal tiez skoncil cez pandemiu.
@avanka tiez ideme na bowling, turistiku snad nie sme trapni🤣zatial chodi rad

dusankomoj
24. nov 2022

S puberťákmi je to tak 50:50. Napr.jeden rok sme volali dcéru na tour po českých hradoch a dozvedeli sme sa,že je to trapošina a o rok na to celú dobu nadávala na seba,že prečo nešla aj predtým,lebo sú nádherné🤣 a tak to bolo zo všetkým. Vyrastú z toho (moja má 25r a trpezlivo čakám na ten moment🤣)!