SPŠE Prešov - škola, internát

miriam_s
1. máj 2020

Ahojte 🙂 máme doma ôsmaka na ZŠ a už pomaly začíname riešiť kam ho dať po škole... gymnázium nechce, zvažujeme technickú, no u nás v okrese je slabučká úroveň a končia tam štvorkári,. ktorých by inde nevzali 😂🤦. A nechcem tednatam syna dať aby sa v takomto kolektíve nespustil. O SPŠE v Prešove som počula že má lepšiu úroveň, konkrétne uvažujeme o elektrotechnike. V prípade že by sme sa pre túto školu rozhodli, musel by byť na stredoškolskom internáte. Máte skúsenosti, postrehy ohľadom tejto školy, internátu, aký.je tam režim (či je dosť prísny) ? Zaujíma ma aj reálne uplatnenie následne po škole... Prípadne skúsenosti s inou školou v PO podobne zameranou ?
Ďakujem
.

jaass
1. máj 2020

@miriam_s pár mojich kamarátov tam chodilo do školy. Boli veľmi spokojní s úrovňou ale že vraj veľmi ťažká škola a veľa učenia.

irusa
1. máj 2020

Jedna z najlepších škôl...je tam chlapčenský kolektív,tak musíš rátať s tým,že anjeli sa čiste v triede nestretnú. A ako elektrikár bude mať uplatnenie vždy. Dúfam,že aj syn pôjde na túto školu.

gelifil
1. máj 2020

a preco Presov a nie Kosice?tie mate blizsie?

miriam_s
autor
1. máj 2020

@gelifil v Prešove máme rodinu takže ak by niečo nebol by úplne sám v cudzom meste

lenkamatkova
1. máj 2020

Môj ex tam učí. Je to škola na vysokej úrovni, určite odporúčam. Bude mať veľa učenia, ale je škola so skvelou budúcnosťou, no neváhala by som. Stretla som aj učiteľský kolektív, fajn ľudia. Venujú sa deťom maximálne.

miriam_s
autor
2. máj 2020

@lenkamatkova ďakujem, viete mi
povedat cca s akým prospechom sa tam deti hlásia / resp. s akým sú tam prijaté ? Je problém sa tam dostať, niekde som čítala že niektorí sa až na odvolanie dostali... Syn má hlavu dobrú len akosi ho neviem nakopnúť nech sa učí a berie to vážne...

lenkamatkova
2. máj 2020

@miriam_s berú len najlepších. Môj bratranec sa tam hlásil minulý rok, čisté jednotky, skvelé výsledky a nedostal sa tam aj keď som sa to snažila "vybaviť" s mojím ex. Prijali ho až na druhé kolo. Hlási sa tam veľa detí a preto si môžu dovoliť preberať. Držím palce ;) Možno bude mať šťastie.