SOŠ policajná

12. aug 2024

Ahojte. Chcela by som sa spytat
Moja dcera by chcela ist na policajnu strednú no sme zo stredného Slovenska (okolie banska bystrica) a ci mate skúsenosť niekto s tym ako funguje to priradenie. Ona by chcela ist do Košíc lebo tam ma aj kamarátu

irusa
12. aug 2024

to je až po maturite, keď ťa príjmu do PZ...čo viem

ibrunova
12. aug 2024

Policajná škola nie je stredná, aj keď sa tak volá, už musí mať maturitu.

autor
12. aug 2024

Ano toto vieme ona je uz po maturite

irusa
12. aug 2024

tak najprv ju musia prijať do PZ

autor
12. aug 2024

A teda najprv sa riesi prijatie do PZ a potom sa rozdeľuje alebo sa pýtajú na ktorú by chcela ist alebo ako ?

irusa
12. aug 2024

samozrejme najprv prijatie

ibrunova
12. aug 2024

najprv konkrétne miesto niekde na oddelení, kde je voľné miesto, potom prijatie do PZ na to konkrétne miesto a potom po prijatí do PZ nastúpi na svoje oddelenie a odchádza do školy. V poslednej dobe už chodia z jedného mesta stále do tej istej školy, na personálnom jej to povedia. Kamarátku má na škole, či v meste Košice?

autor
12. aug 2024

@ibrunova myslim ze najprv je to prijatie do PZ a potom na oddelenie a po 2-3 mesiacoch do skoly. Ma v plane sa pytat ked budu volat len nas zaujímalo ci ma s tym niekto skúsenosť. Kamaratka je na škole spýta sa poprípade aj ona. Dakujem pekne

ibajaanikiny
12. aug 2024

V prvom rade si musi podat ziadost o prijatie do sluzobneho pomeru,tam kam chce ist. Cize ak v BB,nech poda ziadost na KR PZ BB,spracuju to na vnutornom personalistky. Potom ju pozvu na pohovor,potom na fyzicke previerky,na psychotesty a ak bude uspesna,musi prejst aj zdravotnou prehliadkou. V pripade,ze ju vezmu,pojde na strednu odbornu skolu do Pezinka,nastupi uz ako policajtka. Ak chce ist do KE na skolu,ziadost si musi podat na hranicnu a cudzinecku policiu,v BB je RHCP. Skola v Ke je totiz zamerana na sluzbu hranicnej a cudzineckej policie,v PK na sluzbu poriadkovej,kriminalnej a dopravnej policie.

ibrunova
12. aug 2024

@ibajaanikiny nie celkom pravda, v Ke je aj cudzina, ale aj klasická. Od nás z LM minimálne posledných 5 rokov posielajú iba do Košíc. Predtým niekoho do Ke, niekoho do Pk.

ibrunova
12. aug 2024

Niekedy sa čaká na školu na útvare 3 mesiace, niekedy týždeň. Podľa toho, aby naplnili beh. Na jej mieste by som vôbec neriešila, že v Košiciach má kamarátku. Veď tá škola strašne rýchlo zbehne a už je nazad na útvare.