Som zlá, ak mi vadí bordelárka?

7. nov 2020

Ženy, povedzte mi, či som harpia alebo je môj pohľad v poriadku. Po vyše roku sme sa rozišli s partnerom. Dôvodom je jeho 16-ročná dcéra. Chytré dievča, ale úplne bez výchovy. Babe vadilo, že som ju občas upozorňovala na poriadok. Posťažovala sa že má kvôli mne stres. Otec je veľmi veľmi dobrý človek, len ako otec lenivý, deti vychováva spôsobom buďme kamoši, žiadne pravidlá. Aj uznal vždy, že mám pravdu, ale jeho to neobťažuje, že ona je aká je. Výňatok z toho čo dievča robí:
- na sedačke som bežne našla rozotretý banán, vyliatu polievku či malinovku, samozrejme neutrie si to po sebe
- pri obede zoberie si rezeň a opekané zemiaky rukou a tú si od mastného utrie do sedačky
- pri tom ako obedujeme si cvakačkami strihá nechty, odíde a nechty zo sedačky, stola a zeme vysávam ja
- nezabalený krvavý tampón hodí vedľa koša, keď ju človek upozorní, aby si to išla zodvihnúť, tak že jej to nevadí
- počas prvej vlny korony sa bežne nesprchovala aj týždeň, dokonca aj keď mala menzes, antiperspirant nepoužíva, takže občas bola cítiť v celom byte
- nikdy zvýrazňujem nikdy po sebe z obývačky či detskej izby neodniesla tanier či pohár, vyzlečené špinavé veci vrátane ponožiek či nohavičiek som bežne zbierala z obývačky či z predsiene.

Vždy som sa snažila ju upozorniť v kľude, vysvetliť, nikdy to nebolo príkazom, lebo veď som cudzia (mama jej zomrela ked mala cca 4 roky). Snažila som to komunikovať že veď už je takmer žena, že raz bude mať svoju domácnosť. Ale zrejme aj puberta urobila svoje a proste urobila scénu ako kvôli mne asi utečie z domu, tak nakoniec som to vzdala a ukončila. Lebo ozaj nemienim a asi ani neviem existovať tak, že bude taký humus pre mňa v pohode. Partner aj jeho syn sú čistotní, takže neviem po kom toto má. Inak mimo domova je vždy ako anjelik, čiže tety ujovia známi ju berú ako zlaté dievčatko, neverili by ako sa správa bežne (keď niekto má prísť, tak izbu aj seba vyluxuje).

Len premýšľam teraz či som necitlivá harpia a mám mať výčitky, že mi takéto veci vadia alebo ozaj nie je v poriadku to, čo dievča robí.

pribinak
7. nov 2020

Toto nie je bordelárka, ale humusacka. Sa čudujem že si nevybuchla a neurobila scénu ty

0silvia0
7. nov 2020

Bordelarka je nieco ine, toto je prasacka ako pise
@pribinak... moje deti su tiez bordelari, ale vo svojich izbach a tam nech si robia co chcu. Ale v obyvacke by si toto nedovolili

stanulienkat
7. nov 2020

Dobre si urobila.

klip0
7. nov 2020

A to chlap je okej s tym ze jdete od seba kvoli neporiadku jeho dcery?

alana1
7. nov 2020

no toto ma daleko od bordelarstva..fuj...cisty humus toto co si opisala...ale ono moze sa stat, ze ked si najde frajera, tak sa zmeni resp sa zacne hanbit a starat sa viac aj o seba aj o veci okolo seba...

moonlight1210
7. nov 2020

Rozisli ste sa teraz cerstvo? Ci je to uz nejak cas?

malinoismum
7. nov 2020

Ja som prekvapená že sa takto môže chovať žena - u chlapa by som povedala humusak, ale žena ??? Fuuu , ma dosť rokov aby sa takto nechovala, veď moja 3 ročná dcérka je háklivá keď ma špinavé oblečenie alwbo pusu a hneď sa ide umývať... preboha 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🙈 A dobre si urobila !!!!

maryon1
7. nov 2020

Necitliva harpia nie si určite. Dievča, a takéto bordelarske, fujda.

A nešlo pubertiacke o to, aby vás s jej otcom rozdelila? Rozumeli ste si, či ani nie?

gabrielapatrik
7. nov 2020

Tak toto by som nedala !!!!! Scestné, ešte aj dievča.... Ale poznám takú, máme v "rodine" takej vzdialenej....ale počula som o tom (overený zdroj 🤣), že presne toto čo píšeš a najhoršie, že počas menzesu ani vložka ani sprcha posteľ špinavá a takéto "lakocinky" .... Ja neviem prečo rodičia nezasiahnu, alebo či si to neuvedomujú ani deti, ani dospelí ???? Je to už o IQ??? Ja by som moju dcéru za vlasy dotiahla pre ten tampón a dávaj !

autor
7. nov 2020

@pribinak pár krát som aj vybuchla, keď už to bolo za hranicami. A postupne som proste asi začala mať na ňu alergiu a myslím že to videla a cítila, čo ma mrzí ale zase vydržala som veľa.
@klip0 chlap to berie tak, že sa mám nad tým povzniesť, že je taká a neriešiť to. Ale to neviem lebo mám nejaké štandardy a zvyky a toto je príliš cez
@alana1 frajera má už skoro 3 roky, ide aj s ním von s neumytou hlavou a v prepotenom smradľavom tričku

autor
7. nov 2020

@moonlight1210 prečo? Našla si v tom niekoho koho poznáš? 😉

autor
7. nov 2020

@maryon1 zo začiatku sme si rozumeli, kým som nezačala upozorňovať na to, že 80% bordelu ktorý upratujem je po nej.

katarinka89
7. nov 2020

Možno ti to robila narocky- aby sa ťa zbavila

pribinak
7. nov 2020

Pozri, nie si povinná tolerovať hentaky humus - krvavý tampón pohodený na zemi, je to nechutne, nehygienicke a slečna má asi nejaké posunuté hranice
Ja som prekvapená aj ním - otcom. Tolerovať niečo takéto je cudne a scestné. Tu nejde len o hygienu, ale aj o jeho rodičovstvo, proste stanoviť nejaké hranice a ak je decko mentálne v norme aj trvať na ich dodrziavani

autor
7. nov 2020

@pribinak to je ten problém. Rodičovstvo. Deti vyrastali bez mamy, otec chce byť s deťmi viac kamarát ako rodič. Pravidlá nefungujú žiadne, takže ak občas niečo prikázal, tak ignorácia. Žiadny rešpekt. Dievča sa v kľude vyberie pred polnocou von a povie že príde kedy bude chcieť. Nepozná niečo ako dostať zaracha, nedostať vreckové ak niečo nedodrží, musieť niečo apod. Mne je jej v podstate aj ľúto, lebo bude mať problém jedného dňa, v práci, vo vzťahu, aj preto som sa snažila.

autor
7. nov 2020

@katarinka89 ku koncu myslím že áno, že veľa vecí robila naschvál aby ma provokovala

hanata
7. nov 2020

Fuj, humusack, az mi zle prislo. Mala si priatelovi povedat, nech ten tampon uprace on. Za tu mastnotu a spinu na nabytku cepujem aj svoje 2-3 rocne deti. Starsi uz vedia, ze je sa iba v jedalni a inde jedlo jednoducho NIE, nieto utierat sa do sedacky. Vynimocne keksy, pukance v obyvke pri TV. Jej frajer ma asi tiez nejaky humus fetis.

mandarinka555
7. nov 2020

@maryon1 Aj mňa to napadlo, či jej to nerobí naschvál....ale neumyť sa týždeň, tak to je už aký hnus...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
7. nov 2020

Neverím,že chlap je medvedík čistotný,keď "vychoval" také voľačo.Nežila by som s nimi.

juliet86
7. nov 2020

ja len dufam ze ak by som o 3roky zomrela tak sa najde niekto zena ci muz co nauci moju dcerku starat sa o seba v tomto smere...

kittykat22
7. nov 2020

Ja si myslim ze ti to robila naschval pretoze vedela, ze sa ta zbavi. Nie je mozne, ze ked ma niekto prist tak vsetko uprace a povysava - a ked si tam ty, tak si utiera ruky z bananu do gauca. Nemala ta rada a vedela ako ta vystvat z domu 😂 Nemyslim si, ze by si ju mala lutovat aky bude mat smutny zivot, pretoze zjavne ma dost rozumu a ked chce, tak vie upratovat a urcite ked bude mat priatela, tak o seba zacne dbat. Ale je dobre, ze si odisla - pretoze jej otec by dceru skor ci neskor uprednostnil pred tebou. Nemoze prist o otca, ked uz prisla o matku. Ty si mozes najst ineho partnera, kde tieto starosti nebudu.

zaba21
7. nov 2020

Akosi som presvedčená, že to robila naschvál aby ťa vystvala .Možno je bordelarka, ale to, čo píšeš mi príde ako naschvál.
A teda, môj priateľ je tiež vdovec, sám vychovával syna od pomerne útleho veku. A poviem ti, je to veľmi komplikované, keď chlap ostane sám na deti... Ten môj sa aj snažil, ale veľa vecí zbabral, doteraz si veľa vecí vyčíta. V určitom období sa so synom veľmi odcudzili, ale našťastie našli si k sebe cestu. Priateľ mal v minulosti partnerky a tiež syn sa snažil tie vzťahy ovplyvňovať. Skúšal to aj na mňa, neveril mi, ale tak našli sme si k sebe cestu. Ale tak my spolu nežijeme...

trema
7. nov 2020

nechala by som chlapa, nech zbiera po dcerenke krvave tampony, vysava nechty a zbiera nohavicky, som zvedava, ako dlho by ho to bavilo

deti95060810
7. nov 2020

asi nič lepšie ako odísť zo spoločnej domácnosti si nemohla spraviť.... Ty si budeš robiť svoje a slečna si tiež bude užívať svoj život....Evidentne ste si nesadli... Ocinko asi drží s dcérou - čo je pochopiteľné.
Ešte by bolo možno zaujímavé čo by na teba povedala slečna ...čo by vytiahla zas ona...😉

negymama
7. nov 2020

uh, az ma naplo. Predpokladam , ze to bolo u nich doma. Ja by som to tiez dobrovolne netolerovala, a ked uz by som bola nutena byt v byte s takymto dievcatom. tak rozhodne po nej NEUPRATUJEM. spinave gatky, nechty a pohare by som nechala tam kde su, nech aj zhniju. keby prisla k nim navsteva...nech krasne vidi, ako to u nich vyzera. Slecna a zvysok osadenstva nech sa hanbi , ja tam nie som doma... utriem si svoju cast stola a svoje riady atd.

autor
7. nov 2020

@negymama toto mne hovoril stále chlap, že veď nech to neriešim, že to nemusím robiť. Ja viem, nemusela som, ale nevedela som čas tráviť v špine.

@deti95060810 hej, ja otca určitým spôsobom chápem, išla som do toho, že mi je jasné, že deti sú na prvom mieste. No a čo by povedala slečna na mňa... babke sa postažovala, že som na ňu zlá, že ju nemám rada, že stále ju za niečo buzerujem, že nechcem aby išla s nami von keď ideme niekam na výlet. Nič viac jej nepovedala. S tými výletmi, áno, viac krát som povedala, že s ňou nejdem, lebo ak prídem po týždni na víkend a tam bordel po nej, tak ozaj som nemala chuť po nej upratovať a ešte sa aj tváriť že sme kamošky a poďme spolu na výlet. Keby mala 5 rokov, tak okej, ale toto nie je malé decko.

autor
7. nov 2020

@kittykat22 @zaba21 nie, naschvál to nerobila, viem, že bola taká aj predtým, jej brat aj babka mi to hovorili. Proste občas urobila poriadok, keď mal niekto prísť, lebo nechcela aby iní videli, že je bordelárka. Inak bola roky predo mnou takáto špindíra.

0silvia0
7. nov 2020

ved ste sa nemuseli rozchadzat, len si nemusela chodit k nemu domov. Mohol on prist k tebe alebo dat rande vonku.

leuchtturm
7. nov 2020

spravila si to najlepsie, co si mohla spravit. Preco by si si mala dlhodobo dvihat tlak? Chlapov je kopec, nejakeho na urovni s normalnymi rodinnymi prislusnikmi si este najdes.