Som tretiak na strednej škole a nepripustili ma k záverečným skúškam

xxxyyy06
3. jún 2024

Ahojte, mám veľké problémy v škole. Som tretiak na sš v odbore automechanik (je to trojročný odbor) s nikým v tej škole dobre nevychadzám a tak som cca 2 mesiace nechodil do školy, preto sa rozhodli ma nepustiť na záverečné skúšky, budem opakovať ročník. Chcel by som ísť na inú strednú, už na 4- ročnú, dalo by sa to? Ďakujem.

1ryba
3. jún 2024

Spýtaj sa v tej škole, do ktorej chceš prestúpiť. Keď nezvládaš učňovku, rozmysli si, či zvládneš maturitný odbor. Lebo s nikým tam nevychádzam skôr znie ako ignorujem pokyny učiteľov. A s prístupom, keď sa mi nepáči, nebudem chodiť do školy, nepochodíš nikde.

pribinak
3. jún 2024

Ak nemáš ešte 18 rokov tak toto by mali vykomunikovat so školou tvoji rodičia

Ak máš už 18 rokov tak si skús podať žiadosť, ale úprimne sa zamyslí, ktorá škola bude mat záujem o problémového žiaka
2 mesiace si nechodil do školy…. majú plne právo tá nepustiť k záverečným skúškam

Za mna, zopakuj si ročník. ALE bud normálny žiak, nemusíš s nikým pre extra špeciál vychádzať, ale správaj sa normálne, zodpovedne k sebe i k ostatným

A potom si pohladaj školu kde si urobíš maturitnú nadstavbu

egonsk
3. jún 2024

@xxxyyy06 takze vzdal si studium krok pre koncom... gratulujem. Ak by si bol spravil skusky, dorobit si inde maturitu by si mal podstatne jednoduchsie. Maturitne skoly maju iny obsah uciva a preto ak prestupis, tak ti mozu aj neuznat, alebo uznat iba jeden rocnik z terajsej skoly. Prave ukoncenie ucnovky by bolo pre nich ako uspesny zaklad, ku ktoremu sa robi uz iba odborna nadstavba.

januska12323
3. jún 2024

Rodičom nevadí, že dva mesiace len tak sedíš doma? Pekne si zopakuj ročník, sprav skúšky a skús aj maturitu.

xxxyyy06
autor
3. jún 2024

@pribinak nie som problémovy žiak, problém bol skôr na praxi, kde dvaja robili a my, ostatní nie lebo nebolo čo robiť. Nie som jediný, kto nadáva na tú školu.

pribinak
3. jún 2024

@xxxyyy06 ale problemy sa neriešia tak, že nechodím 2 mesiace do školy
To je naozaj detinsky spôsob

Problemy sa riešia otvorením komunikácie o probléme

beloved
3. jún 2024

Nejdem sa zastavat @xxxyyy06 ani tvrdit, ze co spravil bolo spravne, ale on to riesil adekvatne svojmu veku a zivotnym skusenostiam. Nie je 30 rocny dospely, co uz ma xyz veci a rozhodnuti za sebou. Akoze suhlasim, bola to blbost nechodit do skoly a treba to riesit a skolu urcite dokoncit. Je myslim ale zbytocne mu tu teraz predhadzovat, aky je nezdopovedny blbec, to mu asi povedia aj rodicia doma...

pribinak
3. jún 2024

@beloved výstava tu otázka kde sú rodičia? Vedeli, že nechodí do školy? Riešili to?

Má 18 rokov, musel vedieť, že z toho bude pruser

beloved
3. jún 2024

@pribinak Tak je mozne, ze sa rodicom doma nepochvalil a vobec o tom nevedeli a tym padom ani neriesili. Ma sice 18 rokov, ale budme realisti, v 18 rokoch je to v podstate odrastene dieta, pubertiak a ma este trochu narok robit blbosti.
Zase sa netvarme, ze nikto z nas nesiel niekedy za skolu, nerobil ine blbosti a bol len vzornost a dokonalost sama...

pribinak
3. jún 2024

@beloved áno má nárok robiť blbosti, ale potom sa nemôže čudovať, že škola má tu drzosť nepustiť ho ku skúškam

Ako 2 mesiace si nevšimnúť že decko nechodí do školy v dobe edupage je viac než cudne
Nepípali rodičom neospravedlnene hodiny? Vôbec nebolo cudne že nemal žiadne znamky?
No ja neviem, ale tu je viac veci viac ako čudných

beloved
3. jún 2024

@pribinak Ved ale on nepise, ze sa cuduje 😀 On sa pyta na dalsie moznosti studia 🙂 Rovnako pise, ze s nikym v tej skole nevychadza a nevieme, ci za jeho nechodenim do skoly nie je nahodou aj urcita forma sikany. A ako to ma ich skola s Edu, to vobec neviem.

pribinak
3. jún 2024

@beloved pozri, každý je strojca vlastného šťastia. Týmto postojom si narobil akurát problemy. Dúfajme, že je poučený a zmení stratégiu pri riešení problémov

beloved
3. jún 2024

@pribinak Narobil si problemy, ale nastastie sa daju riesit a ma zivotnu skusenost. Ak by aj prestupil na inu skolu alebo v tejto opakoval rocnik, tak ano, stratil rok, mozno dva, ktore mohol chodit do prace, ale do dochodku ma rovnako daleko.

maranco
3. jún 2024

@xxxyyy06 poznám troch ktorý posledný polrok pred koncom školy sa vykašlali na školu

prvý v 4. ročníku po škole si privyrábal v bare, zapáčilo sa mu, tak brigádoval aj cez školu tak ho zo školy vyhodili, chvíľu brigádoval v zahraničí, potom sa vrátil na slovensko a v inom okrese znovu chodil 4 roky do školy

druhý asi v 3. ročníku jednoducho utiekol z domu, vykašlal sa na školu šiel do zahraničia robiť, teraz sedí vo väzení za neplatenie výživného

tretí v 4. ročníku chodil poza školu, tiež ho vyhodili, momentálne je živnostník, pretĺka sa životom, má tisícové dlhy na zdravotnej

takže zatni zuby a urob si normálne školu, nech nemáš zbytočne ťažký život

1ryba
3. jún 2024

@beloved rodičom sa oznamuje minimálne cez edupage, že žiak nechodí do školy aj keď má 18. Takže vedieť o tom vedeli. Otázka je, či ich to vôbec zaujíma.

1ryba
3. jún 2024

@xxxyyy06 Na školu nadavajú všetci pubertiaci. Škola nemôže za to, že ty si tam nechodil. Čo si si uvaril si teraz zješ. Na tvojom mieste zatnem zuby a školu dokončím. Lebo inak ťa čaká veľmi biedna budúcnosť.

beloved
3. jún 2024

@1ryba Ale ved mlady muz nenapisal, ze rodicia o tom nevedia, prip ze neprislo info cez Edu. On sa pytal na dalsie moznosti studia.

1ryba
3. jún 2024

@beloved tak na ďalšie možnosti sa musí pýtať, na danej škole o ktorú má záujem. Nie na koníku.