Ako prvé sa chcem ospravedlniť za pravopisné chyby. Som prváčka a mám taký pocit že nezapadám už teraz. Na začiatku školského roku som sa bavila s jednou skupinou báb a tam som mala pocit že si s nimi nemám čo povedať tak som sa začala baviť s inými a tam to bolo super, písavala som si s nimi, smiala som sa s nimi, chodila po škole s nimi do mesta občas. Len neviem čo sa zmenilo či som tlačila až moc na pílu neviem ale prestali sa so mnou baviť aspoň ja mam ten pocit. Sedím sama, nepíšeme si a keď už niečo napíšem buď dajú zobrazené alebo napíšu niečo arogantne. S jednou babou som to už chcela riešiť a napísala som jej či sme v pohode a povedala mi že sa moc tlačím tak som prestala ale stále to nie je v pohode. Nechcem sa to stále pýtať aby som nebola otravná ale veľmi ma to trápi keďže vidím že nezapadám. Máte prosím niekto nejaké rady?
@syslik81 no mám aj mimo školy ale s nimi sa vidím len raz za uhorský rok a neviem či vôbec sme ešte kamarátky. Len problém je u mňa aj to že plná trieda báb a už sú skupinky a ja nepatrím ani do jednej mi príde a nechcem byť takto celé 4 roky.
@syslik81 a neviem či vôbec budem zapadať lebo fajčia, pijú chodia na zábavy, riešia chalanov a ja taká nie som.
Buď rada, že nezapadáš.Práve v tom si výnimočná, že si iná 🙂 na SŠ sme sa skamarátili niekedy až v 3 ročníku so spolužiačkou.Je to pomaly 10 rokov čo sme kamarátky a odvtedy ani jedna z nás nespoznala nikoho s kým by sme si sadli.
Vidíme sa veľmi veľmi málo, ale komunikujeme stále.
@medda_beda a dovtedy ste čo robili ak sa môžem spýtať lebo toto sú len prvé mesiace a už ma to nebaví sa len pozerať na nich ako sa bavia aj by som sa pripojila ale buď nemám s čím alebo ma hneď dajú z toho von.
🤷 Nejako sme fungovali.Ja som toto riešila už na ZŠ.Ona bola skôr taká veľká slušňačka tak bola pri takej skupinke do chvíle kým už ona začala rozmýšľať nad deťmi a budúcnosťou.
Ja som bola vždy vyvrheľ.Trochu iná od rovesníkov prišli mi ešte nezrelí alebo až veľmi vystrájali.
Raz za čas sme všetci prehodili zopár slov inak som kamarátky nemala.
A tak sme to nejak dotiahli do 3 ročníka a ani neviem ako my dve sme si k sebe našli cestu a blbli spolu 😂.
@medda_beda to mám aj teraz že sme si ako tak moc nesadli už na ZŠ som to mala že som sa nemala s kým bavit dúfala som že sa to zmení na SŠ ale no ako vidím nestane sa
@medda_beda keď som to hovorila mamine že čo sa deje a necítim sa kvôli tomu dobre a ona mi hovori že sa to zmení lenže neviem či to do vtedy zvládnem
@medda_beda a vždy som si predstavovala že tam budem tu jednu kamosku a budeme stále spolu a všetko a teraz som sama 🙂
Vieš ono ja to tak mám aj teraz v práci.Kamarátov môžeš mať viac, ale úprimný bude možno len jeden a oplatí sa na neho počkať.
Do školy aj do práce sa chodí hlavne pre seba, ostatní ťa zaujímať nemusia.
Viem ako sa cítiš a chápem ťa, ale lepšie byť sama sebou a mať vlastné koníčky ako chcieť niekam zapadnúť a byť niekým iným.
Môžeš mať kamarátky aj z iných tried 🙂 len to chce čas.
Buď sama sebou. Nemusí byť každý s každým kamarát. Choď svojou cestou, ale choď správnym smerom. Keď fajčia, pijú atď, nechaj ich tak. Ty si prečítaj dobrú knihu, maľuj, rob to, čo baví teba.
Ahoj, čo myslíš, podľa čoho sa v triede vytvorili skupinky? Tie baby sa poznali už zo ZŠ alebo majú rovnaké aktivity po škole? Ty si poznala niekoho z nich už pred tým? Prečo sedíš sama?
Ú nás v triede sa takmer každý už s niekým poznal, tak sa porobili skupinky. Ale zostalo ak pár báb, ktoré boli "neutrálne" a kamarátske s každým. Ja som tiež nepatrila do žiadnej skupinky, ale vedela som sa pridať k tým "neutrálnym" a takto som fungovala celú strednú. Keď bol koniec, dlho mi za mojou triedou bolo smutno, lebo som si ju obľúbila 🙂
Poradím ti, aby si sa nesnažila dostať do skupinky za každú cenu. Buď ku všetkým milá, ochotná. Nenechaj sa zatiahnuť do ohováračiek a správni ľudia to ocenia ❤️ Hoci som nepatrila do žiadnej skupinky, spolužiačky a spolužiaci mi do maturitného denníčka napísali také pekné veci, aké som ani nečakala.
@medda_beda mame tam iba 2 triedy chcem vyskúšať ísť do tej prvej ale vôbec neviem ako
@minka201 niektoré sa poznali predtým zo ZŠ niektoré z prijímačiek a ostatne spolu chodili na akcie kde ma nezavolali
Ty si nepoznala vôbec nikoho pred tým?
@minka201 poznala jednu babu zdala sa mi v pohode ale ona išla iným smerom
A prečo sedíš sama?
@minka201 aj keď sme parný počet ale jedna je radšej keď sedi sama a to rozumiem a ostatne si rozumejú s tým s kým sedia nechcem to kaziť
Ahoj riesim presne to iste.
@yzomandias to mi je ľúto ja už upadam do depresie pomali a neviem čo dalej
aj ja neboj je to peklo ale ,ze strasne
@yzomandias ja dúfam že to prejde ale som sa citila jak v siedmom nebi v jednom obdobi a zrazu sa to nejako pokazilo
Nech mamina skúsi požiadať o prestup do inej triedy.
Ja som tak prestúpila a dobre sme spravili.Malo to tak byť.
aano.Pocuj to ty si so mnou pises aj sukromne?
@medda_beda mame jednu bilingválnu a druhu normálnu ja chodím do tej druhej a po anglicky neviem ani ceknut
anglictina tiez nie je moj kamos
@autorka ja ta chapem. Ale nie je tvojou podmienkou niekomu vyhovovat. Na strednej som mala presne 2 kamosky. Teraz bude stretavka po 20tich rokoch(boze, uz tolko), a ja som dala vediet,ze nepridem. Rozumiem, ze teraz je ta skola miesto, kde okrem domova travis najviac casu, takze sa vela veci toci okolo toho, a pride ti to dolezite. Dolezite je si uvedomit, ze to nie je koniec sveta, a skutocne take dolezite. Mne nevadilo, ze sa nebavim s nikym inym, nemala som potrebu niekam zapadat. Pomoc v tejto situacii je iba v tvojej hlave a nastaveni teba.
autorka ja to mam presne rovnako rovnako nefajcim ,nepijem nehanam chalanov a travim vsetok volny cas s rodinou.Ci sa to niekedy zmeni a ci je to chyba netusim.
Mám podobne za sebou a na začiatku som vôbec nemyslela, že to bude také zle aké je. Dozvedela som sa toľko informácií proti mne, že už som absolútne neriešila ich problémy so mnou. Oni si ich vytvorili, nie ja s nimi.
medzi dievcatami je to stale tak- dnes sa bavia s jednou zajtra s druhou .. vyckaj a nevtieraj sa .. oni s apohadaju a budes im aj ty dobra .. ale ak su taketo uz teraz asi by som ani moc nestala o ich zaujem sa bavit somnou .. bav sa s nimi neutralne co treba a uvidis co bude .. mimo skoly ak mas kamosky to ti k zivotu staci