Som ôsmačka a mám nervy zo spolužiačky

l13dr
2. nov 2022

Ahojte, idem si ku vám poradu.Som 8.-čka.. v škole mám spolužiačku ktorá sa neustále so mnou porovnáva proste keď nám prídu známky z testov tak hneď beží za mnou a vyzvedá sa že čo som dostala keď jej poviem že napr.1 tak sa na mňa urazí (stále sa niečim chváli a povyšuje ale spolužiaci ju proste ,,žerú´´) ale ak mám známku horšiu o stupeň tak sa proste pozrie tak na mňa povýšenecky, ona je jednotkárka ja síce nie som ale neučím sa zle väčšinou mávam tak 1,2 a 3 a v škole som aktívna, pomáham učiteľkám, chodím na rôzne olympiády a pod. Minule ma chcela strápniť pred ostatnými keď sa mi z anj zadarila 4 mali sme nanič učiteľku... vadí mi to lebo ja som ja a ona je ona, mávam z nej nervy, úzkosti a revem proste keď si na ňu spomeniem tak mi je hneď zle (po tej psychickej stránke) Ako to mám vyriešiť? Existujú nejaké čaje na nervy, depky a úzkosti?

martinkatinka
2. nov 2022

Chod za skolskou psychologickou.

haley7897
2. nov 2022

@l13dr nijako to nemusíš riešiť. To si len ona kompenzuje svoje neistoty. S tebou to nemá nič. Len to vymedziť a nebrať osobne. Takých ľudí estv živote stretneš..
Btw, keď uvazime aké otravneje byt v prítomnosti niekoho takéhoto, predstav si aké únavné musí byť byt takým človekom.
Nádych - výdych, jedným uchom dnu, druhým von. Môže zabrať v tvojom živote len tak dôležitú pozíciu ako jej ty sama dovolíš. Ja osobne si takých ľudí do svojho ohruhu ani nepustam. Ale chápem, že môže byť ťažšie vymedziť úplne niekoho koho denne stretávaš v škole

deti95060810
2. nov 2022

no musíš si zvyknúť.... takýchto ľudí v živote stretneš strášne veľa...
Asi bude najlepšie nevšímať si ....

54tinka54
2. nov 2022

@l13dr spolužiačka má problém sama so sebou, potrebuje sa uistiť že je dosť dobrá a teba si našla ako “obeť” na tieto svoje praktiky. Ty nie si povinná jej hlásiť každú tvoju známku, keď príde nabudúce vyzvedať tak jej povedz, nech nie je zvedavá. A celkovo by som sa s ňou čo najmenej bavila, ak máš zlé pocity čo sa jej týka.

miadi
2. nov 2022

Je to len spoluziacka Bud rada ze nie je sestra alebo ina rodina raz zmizne z tvojho zivota navzdy. Ale budes mat take kolegyne atd. Ak ti vadi ze nemas same 1 tak sa viac snaz. Ak si spokojna s 2-3 tak jej to veselo povedz ze mas 3ku a si happy Lebo ta znamky nezaijimaju. Alebo jej nepovedz co si dostala aku znamku ked vydrzis nepovedat ci 1..2..3 par x sa nedozvie prestane sa pytat. .

simca06022011
2. nov 2022

@l13dr netreba ti čaje, posli ju do teplych krajín a nemusíš jej vešať na.nos známky a neviem co. Takymto ľuďom pomoze jedine a to.neriesit, nevšímať. Proste vidis, ze vyzveda, aby mutila vodu, tak tu hru s ňou nehraj. Ak si ty spokojná, tak tak bud a nenechaj sa rozhodit. Taketo rypave brzdy budes asi stretávať celý zivot niekde.

aurorastone2
2. nov 2022

@l13dr v podstata je ona pre teba dobra škola do buducna,vieš ako co ta nezabije to ta posilní a čím viac blbcov stretneš v živote tym budeš viac odolná, kašli na ňu

svetlonos
2. nov 2022

@l13dr
Ahoj, tiz som mala spoluziacku, ktoru hlavne chslani v triede zrali 😁 Bola vychcana, falosna, na peniaze. Sice sme neporovnavali testy ale ohovaralava vzdy chcela byt ta naj. Raz v slabej chvilke mi povedsla, ze by chcela byt ako ja. Ohromne ma to orekvapilo, necakala som to. Casom som sa s nou bavila uz len velmi malo. O par rokov som jej priamo v klude povedala, ako sa hnusne chovala v skole.
Odsuhlasila mi to a este dodala, ze sa velmi odvtedy nezmenila. Zije do teraz v tom istom meste a meno ma ake si urobila. Ty ju ihnoruj, to je pre takych ludi najväcsi trest. Ked by to bolo neunosne, zver sa rodicom, popripade to rieste v skole ako sikanu. A neboj, jej sa to v zivote vrati a ty sa casom naucis jednat s takymito individuami. Stretavam ich cely zuvot a casto x mam chut vyplieskat ich mucholapkou 😂😁.

h2
2. nov 2022

Keď príde nabudúce vyzvedať, čo si dostala z testu, povedz jej, že ju je do toho hovno a nech sa stará o seba.

sisi4
2. nov 2022

Ahoj, ja by som ti neporadila nic viac, ako tu uz predo mnou bolo napisane. Ale... Dufam, ze je ovela viac takych osmacok, ako si ty. Si vnimava, mudra, sikovna a ja ti prajem, aby si mala hlavne tych dobrych a prajnych ludi vo svojom okoli 😘

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
00momo
3. nov 2022

Povedz jej ze to je tvoja osobna vec a jej zbytočná starosť. Ta veta vždy zabrala na takých to ľudí

l13dr
autor
3. nov 2022

@sisi4 Ďakujem🙂

wwpela
22. nov 2022

@l13dr daj ju zbit cigáňom