Dobrý deň,som tu nová. Už od malička sa chcem venovať zdravotníctvu,momentálne som v 8 ročníku a ťahá ma to ku szs (Stredná Zdravotná škola) lenže by som musela dochádzať,nebol by to nejaky velky problem,ale nestíhala by som aj ine koníčky,tak ma napadlo že by som sla na pedagogicku školu,pretoze tam je rozvinuta aj ta biológia do podrobná a maturitné skúšky sa robia zo slovenčiny a biológie a potom su uz voliteľné predmety(ak som to od ludi v mojom okolo spravne pochopila) cize by som sla na tu pedagogicku a potom by som sla na medicinu no od vas potrebujem poradit ci myslite,že by sa to takto dalo alebo ci ste vy mali niekoho z vášho okolia ze nebol na gympli alebo na szs ale po ukončení skoly isiel na medicinu,dakujem za kazdu odpoved.
Ty už, pravdepodobne, budeš mat na prijimackach na medicínu aj fyziku, tak jedinou cestou bude asi len gymnazium (teda ak nie si nejake zazracne dieta s IQ 190).
Akože dá sa všeličo, ja poznám lekára, ktorý šiel na medicínu z konzervatória (čiže nemal pomaly žiadne science-predmety, ale naučil sa to ako samouk a prijímačky zvládol).
Ale ak si rozhodnutá už teraz pre medicínu, najlepšie bude pre teba gympel. Ak časom zmeníš rozhodnutie, tak stále budeš mat možnosť ísť aj úplne iným smerom.
A preco nezvazujes gymnazium?
neviem ktorý odbor myslis na pedagogickej ale ta ta na madicinu nepripravi v ziadnom pripade bud gympel alebo zdravotná
tiez suhlasim a gymplom. Kopec odbornych skol nema vsetky potrebne predmety a aj ked ma tak na velmi slabej urovni
Na medicinu jedine s gymnaziom plus minimálne rok súkromne doučovanie pred prijimackami.
pre medicine určite gymnázium
Ak chceš ísť na medicínu, tak nad iným, ako gymnáziom, ani neuvažuj.
@ta_mi_ka_ keď chces ísť na medicínu, tak skutočne je gymnázium najvhodnejšia voľba
@ta_mi_ka_ urcite nechod na pedagogicku, ked chces ist na medicinu. Ta biologia je ooproti gymnaziu omnoho odlahcenejsia (viem od dcery, ktora chodila na gympel a potom prestupila) a navyse tam nie je chemia a fyzika, ktoru tiez na medicinu potrebujes. Zvol bud gymnazium alebo zdravotnu.
Na ôsmačku máš prekvapivo dobrú predstavu čo chceš robiť so svojim životom. Poznám jednu takú. Vybrala si najlepšie gymnázium a bez doučovania sa dostala na medicínu do Prahy.
Aj to je pozitivne že sa tu radíš. Ak ti rodicia nevedia pomoct rozprávaj sa so školskou psychologickou akebo poradkyňou alebo ako sa ti vola…A poraď sa so studentami ktori su na skole na ktoru by si chcela ist.
Gymnázium je najlepsie.
ja odporúčam zdravotnú, veľa ľudí má skreslené predstavy o zdravotníctve a na SZŠ by si mala aj veľa praxe a videla by si zdravotníctvo "zvnútra" ak by sa ti práca sestričky páčila tak hneď po škole môžeš ísť pracovať, z gymnázia nie... na medicínu sa dá ísť aj zo zdravotnej
Dá sa dostať aj z inej školy. Ja chodím na medicinu do Čr a nechodila som na gympel. Ale stálo ma to 2 roky doucovania po maturite(na druhý krát som sa dostala). A mnoho gymnazistov sa ani na 3x nedostane. Takze to záleží len na tom ako sa poctivo pripravíš.
Veľa šťastia
kvoli konickom nechces ist na SZS, ale uvedom si, ze na medicine nebudes mat cas na nic, budes sa len ucit
@lucka_ke anoo ja som aj mala v plane ist na zdravotnú,ale potom som si nieco zistila aj okolo gympla a predsa len by to bolo omnoho výhodnejšie pre mna hlavne z tej teoretickej casti lenže sa tam robia prijmacky s matematiky mam pocit a ja s matematikou niesom velky kamoš,ale zas nieje to nejak veeelmi zle už som si aj škusala nejake tie cvične testy,ale predsa len to este zvážim aj s maminou a kebyze idem na tu zdravku a potom na medicinu tak doučovanie urcite je potreba.
@ta_mi_ka_ z pedagogickej ist na medicinu je teda velka odbaha 🙈 skor by som volila gymnazium, tam je biologia aj chemia, kt budes potrebovat urcite na vyssej urovni.
Ak si rozhodnutá ísť na medinu, jednoznačne gympel. Zdravotná je super v tom, že už máš prax a vieš čo vlastne práca s "chorými " obnáša. Avšak na výšku ti to je zbytočné, tam ide len a len o teoretické vedomosti, ktoré ti gympel zabezpečí najviac. Aj napriek tomu, že kopec takýchto žiakov z gymnázia ani netušia o čo na medine ide a že to je fest ťažké nie len z hľadiska učenia sa, ale hlavne praxe.
Určite nie pedagogická, ale radšej zdravotná. Ale najlepší odrazový mostík na medicínu bude gympel. Keď si najlepšia kamoška s matikou, tak na doučovanie je dosť času 🙂
A veľmi ti držím palce 🙂
@lucka_ke Zdravotna je narocnejsia na cas, nez gymnazium, brat maval skoro vzdy 6 max 7 hodin, kym na zdravotnej som mala casto 8 aj 9 hodin a prax sme zacinali o 7. Ak chce ist na medicinu, tak gymnazium ju teoreticky lepsie pripravi..a praca po zdravotnej?? Ved dnes uz na pracu zdravotnej sestry potrebuje VS 🤷♀️
@ta_mi_ka_ prosim nerob to, som z pedagogickej skoly a nasa bio stala za ... Gymnazium ta urcite posunie omnoho vyssie, medicina nieje len bio...ale aj chemia, nejake vseobecne vedy atd... Gymo ta pripravi viac ako pedagogicka. Co sa tyla konickov, pozeraj sa hlavne na studium a stoj si za svojimi cielmi ktore su teraz medicina, konicky pockaju alebo rob len tie ktore su pre teba najhlavnejsie...1 az 2... Nieco musis kbetovat aby si mala vysledky a bola dobra. Drzim palce a odporucam gymo, budu sa na teba na vš inak divat z gyma a budes mnohonasobne lepsie pripravena, kedze na medicinu beru par ludi a treba tam velmi vela vedomosti, ktore ti da pdave gymo. Daj si poradit