Som ôsmačka a chcem ísť na medicínu

ta_mi_ka_
24. feb 2024

Dobrý deň,som tu nová. Už od malička sa chcem venovať zdravotníctvu,momentálne som v 8 ročníku a ťahá ma to ku szs (Stredná Zdravotná škola) lenže by som musela dochádzať,nebol by to nejaky velky problem,ale nestíhala by som aj ine koníčky,tak ma napadlo že by som sla na pedagogicku školu,pretoze tam je rozvinuta aj ta biológia do podrobná a maturitné skúšky sa robia zo slovenčiny a biológie a potom su uz voliteľné predmety(ak som to od ludi v mojom okolo spravne pochopila) cize by som sla na tu pedagogicku a potom by som sla na medicinu no od vas potrebujem poradit ci myslite,že by sa to takto dalo alebo ci ste vy mali niekoho z vášho okolia ze nebol na gympli alebo na szs ale po ukončení skoly isiel na medicinu,dakujem za kazdu odpoved.

jankajanka13
24. feb 2024

@ta_mi_ka_ prosim nerob to, som z pedagogickej skoly a nasa bio stala za ... Gymnazium ta urcite posunie omnoho vyssie, medicina nieje len bio...ale aj chemia, nejake vseobecne vedy atd... Gymo ta pripravi viac ako pedagogicka. Co sa tyla konickov, pozeraj sa hlavne na studium a stoj si za svojimi cielmi ktore su teraz medicina, konicky pockaju alebo rob len tie ktore su pre teba najhlavnejsie...1 az 2... Nieco musis kbetovat aby si mala vysledky a bola dobra. Drzim palce a odporucam gymo, budu sa na teba na vš inak divat z gyma a budes mnohonasobne lepsie pripravena, kedze na medicinu beru par ludi a treba tam velmi vela vedomosti, ktore ti da pdave gymo. Daj si poradit

andreakotesova
24. feb 2024

Ty už, pravdepodobne, budeš mat na prijimackach na medicínu aj fyziku, tak jedinou cestou bude asi len gymnazium (teda ak nie si nejake zazracne dieta s IQ 190).

bolarazjedna
24. feb 2024

Akože dá sa všeličo, ja poznám lekára, ktorý šiel na medicínu z konzervatória (čiže nemal pomaly žiadne science-predmety, ale naučil sa to ako samouk a prijímačky zvládol).
Ale ak si rozhodnutá už teraz pre medicínu, najlepšie bude pre teba gympel. Ak časom zmeníš rozhodnutie, tak stále budeš mat možnosť ísť aj úplne iným smerom.

evkamotka
24. feb 2024

A preco nezvazujes gymnazium?

dadis
24. feb 2024

@ta_mi_ka_ Urcite gymnazium. Najlepsie ta pripravia na prijimacky, chodila som na SZS a chemia tam bola len 2 roky a veeelmi slabucka, biologia tiez slabunka. Vsetky spoluziacky co isli na medicinu stravili vela hodin doucovanim.

kacena4
24. feb 2024

neviem ktorý odbor myslis na pedagogickej ale ta ta na madicinu nepripravi v ziadnom pripade bud gympel alebo zdravotná

katkaseiner
24. feb 2024

tiez suhlasim a gymplom. Kopec odbornych skol nema vsetky potrebne predmety a aj ked ma tak na velmi slabej urovni

jaga18
24. feb 2024

Na medicinu jedine s gymnaziom plus minimálne rok súkromne doučovanie pred prijimackami.

dzejsik
24. feb 2024

@ta_mi_ka_ ja by som k medicine tiez zvazovala gympel alebo zdravotku, v BB na GJGT dokonca ponukaju triedu s rozsirenym zameranim na prirodovedny smer (vic bio, fyz, chem) a pozeram, ze v profile mas BB

sima338
24. feb 2024

pre medicine určite gymnázium

h2
24. feb 2024

Ak chceš ísť na medicínu, tak nad iným, ako gymnáziom, ani neuvažuj.

larrylurex
24. feb 2024

@ta_mi_ka_ keď chces ísť na medicínu, tak skutočne je gymnázium najvhodnejšia voľba

simsalabim
24. feb 2024

@ta_mi_ka_ urcite nechod na pedagogicku, ked chces ist na medicinu. Ta biologia je ooproti gymnaziu omnoho odlahcenejsia (viem od dcery, ktora chodila na gympel a potom prestupila) a navyse tam nie je chemia a fyzika, ktoru tiez na medicinu potrebujes. Zvol bud gymnazium alebo zdravotnu.

hugger
24. feb 2024

Na ôsmačku máš prekvapivo dobrú predstavu čo chceš robiť so svojim životom. Poznám jednu takú. Vybrala si najlepšie gymnázium a bez doučovania sa dostala na medicínu do Prahy.

Aj to je pozitivne že sa tu radíš. Ak ti rodicia nevedia pomoct rozprávaj sa so školskou psychologickou akebo poradkyňou alebo ako sa ti vola…A poraď sa so studentami ktori su na skole na ktoru by si chcela ist.

Gymnázium je najlepsie.

ankare
24. feb 2024

@ta_mi_ka_ zvoľ určite gympel. Držím palce!

lucka_ke
24. feb 2024

ja odporúčam zdravotnú, veľa ľudí má skreslené predstavy o zdravotníctve a na SZŠ by si mala aj veľa praxe a videla by si zdravotníctvo "zvnútra" ak by sa ti práca sestričky páčila tak hneď po škole môžeš ísť pracovať, z gymnázia nie... na medicínu sa dá ísť aj zo zdravotnej

5noach12
24. feb 2024

Dá sa dostať aj z inej školy. Ja chodím na medicinu do Čr a nechodila som na gympel. Ale stálo ma to 2 roky doucovania po maturite(na druhý krát som sa dostala). A mnoho gymnazistov sa ani na 3x nedostane. Takze to záleží len na tom ako sa poctivo pripravíš.
Veľa šťastia

liz_lemon
24. feb 2024

kvoli konickom nechces ist na SZS, ale uvedom si, ze na medicine nebudes mat cas na nic, budes sa len ucit

ta_mi_ka_
autor
24. feb 2024

@evkamotka gymnázium som zvažovala len ma to nie moc láka,ale chcela som ist skor na tu zdravku kedze je tam aj ta prakticka časť.

ta_mi_ka_
autor
24. feb 2024

@lucka_ke anoo ja som aj mala v plane ist na zdravotnú,ale potom som si nieco zistila aj okolo gympla a predsa len by to bolo omnoho výhodnejšie pre mna hlavne z tej teoretickej casti lenže sa tam robia prijmacky s matematiky mam pocit a ja s matematikou niesom velky kamoš,ale zas nieje to nejak veeelmi zle už som si aj škusala nejake tie cvične testy,ale predsa len to este zvážim aj s maminou a kebyze idem na tu zdravku a potom na medicinu tak doučovanie urcite je potreba.

milanemila
24. feb 2024

@ta_mi_ka_ z pedagogickej ist na medicinu je teda velka odbaha 🙈 skor by som volila gymnazium, tam je biologia aj chemia, kt budes potrebovat urcite na vyssej urovni.

ta_mi_ka_
autor
24. feb 2024

@liz_lemon ked si budem vediet spravit cas aj na ine veci popri medicíne a nastavím si ten systém tak čas budem mať.

ta_mi_ka_
autor
24. feb 2024

@hugger dakujem!

danusskaaa
24. feb 2024

Ak si rozhodnutá ísť na medinu, jednoznačne gympel. Zdravotná je super v tom, že už máš prax a vieš čo vlastne práca s "chorými " obnáša. Avšak na výšku ti to je zbytočné, tam ide len a len o teoretické vedomosti, ktoré ti gympel zabezpečí najviac. Aj napriek tomu, že kopec takýchto žiakov z gymnázia ani netušia o čo na medine ide a že to je fest ťažké nie len z hľadiska učenia sa, ale hlavne praxe.

ysseba
24. feb 2024

Určite nie pedagogická, ale radšej zdravotná. Ale najlepší odrazový mostík na medicínu bude gympel. Keď si najlepšia kamoška s matikou, tak na doučovanie je dosť času 🙂
A veľmi ti držím palce 🙂

ta_mi_ka_
autor
24. feb 2024

@ysseba dakujem krasne!❤️

liz_lemon
24. feb 2024

@ta_mi_ka_ a na strednej si to nebudes vediet?

ta_mi_ka_
autor
24. feb 2024

@liz_lemon budem len ja musim docházdať.

hugger
24. feb 2024

Polovica mamičiek na MK nevie komunikovať ako toto dieťa. Dúfam že o 10 rokov nás budú liečiť tkakíto lekári.

@ta_mi_ka_ Veľmi ti držím palce.

dadis
24. feb 2024

@lucka_ke Zdravotna je narocnejsia na cas, nez gymnazium, brat maval skoro vzdy 6 max 7 hodin, kym na zdravotnej som mala casto 8 aj 9 hodin a prax sme zacinali o 7. Ak chce ist na medicinu, tak gymnazium ju teoreticky lepsie pripravi..a praca po zdravotnej?? Ved dnes uz na pracu zdravotnej sestry potrebuje VS 🤷‍♀️