Som ôsmačka a chcem ísť na medicínu

luciaholikova_
2. nov 2022

Ahojte
Som ôsmačka a rozmýšľam nad bilingválnym gymplom konkrétne v Liptovskom Mikuláši , no potom chcem ísť na medicínu. Je to dobrá voľba? Bojím sa, že nebudem mať dobré základy chémie a hlavne biológie.
Dajú sa zvládnuť prijímačky na medinu? A tak isto aj na bilingválny gympel? Zvládne to podľa Vás aj ôsmak?
Vopred ďakujem za Vaše rady.

kacena4
2. nov 2022

bilingvalne sa zameriava na studium v cudzom jazyku ak chces ist na medinu kludne aj na bezny gympel tam su dobre zaklady chemie a biologie

luciaholikova_
autor
2. nov 2022

@kacena4
V mojom okrese niesú žiadne dobré gymple a mojím snom je vedieť aj iný jazyk ako slovina. No chcela by som ísť na vysokú kde by som nastúpila z bilingválneho no bojím sa toho, že to nedám.

kacena4
2. nov 2022

@luciaholikova_ ak si odhodlana uz teraz studovat medinu mas velku sancu ze to dat lebo mas kopu casu studovat a vzdelavat sa v tej oblasti ktora ta zaujima (kniznice existuju studuj)

luciaholikova_
autor
2. nov 2022

Ďakujem za radu

pribinak
2. nov 2022

@luciaholikova_ väčšina študentov ktorí sa hlásia na medinu chodia na prípravné semináre, berú doucovanie z biológie či chémie
Lebo to čo sa učia na gympli je väčšinou malo

martinkatinka
2. nov 2022

Mam spoluziakov z gymnazia, co sli na medicinu, presli prijimackami uplne v pohode. A to bolo obycajne gymo

zojazoja
2. nov 2022

@luciaholikova_ okrem soliny mas na každej strednej škole nejaký cudzích jazyk. V Liptovskom Mikuláši nie je ozaj normálny gympel?

evica17
2. nov 2022

Poznám také čo šli na bilingvalny gympel a potom na medicínu, a v pohode. Samozrejme aj z normálneho a aj z bilingválne ho, aj tak väčšina chodí na tie semináre prípravné aby to dali (z mojich spolužiakov z gymnázia,obyčajného, sa asi 6 ti pripravovali na medicínu a nik z nich sa nedostal, jedna až na tretí pokus, ostatní to vzdali, z bilingválneho ,ten istý ročník,rovnaké mesto, sa dostali traja na prvý pokus,čiže je to silno individuálne.

sss777
2. nov 2022

@luciaholikova_
Každý cudzí jazyk je v živote len plus. Ja som síce nechodila na bilingválne gymnázium, ale bola som v jazykovej triede, hovorím plynule dvomi cudzími jazykmi, na medicínu som sa dostala a teraz pracujem v zahraničí.
Takže ja určite odporúčam a veľmi držím palce, za mňa je medicina najlepšia možná voľba a keď ťa to baví, budeš sa tešiť každý deň do práce rovnako ako ja

kaca222
2. nov 2022

na medicínu radšej z normálneho gymnázia. Aj z bilingválneho sa dá, mali sme jednu spolužiačku zo Sučian (myslím), ale tam potom treba viac zamakať na samoštúdiu. Preto by som odporučila normálne gymnázium. Samozrejme aj tak bude treba sa učiť aj pomimo, ale neboj, dá sa to zvládnuť 🙂

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kaja01
2. nov 2022

@luciaholikova_ asi pred rokom som sa rozpravala s profesorom, ktory pripravoval študentov na prijímačky z chémie na medicínu. A hovoril, že deti z biligválneho gymnazia majú problém spravit testy v slovenčine. Oni sa učia všetko v cudzom jazyku aj rozmýšlaju v cudzom jazyku a pri testoch si to v hlave prekladaju zo slovenčiny do cudzieho jazyka a naopak a tym strácajú čas. Bola som fakt prekvapena. Celkovo povedal, ze uroveň vsetkych gymnazii ide poslednych 20 rokov dole.

aeruginosa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slavussik1
3. nov 2022

@luciaholikova_ chodila som na obyčajné gymko, mali sme povinné 2 jazyky, mali sme aj semináre z cudzieho jazyka a rôzne úrovne maturity. Mám spolužiačky co vy študovali medicínu aj farmaciu, zubné lekárstvo a úplne v pohode. Ale makali na sebe viac, tiež vedeli, čo chceli študovať a za tým si šli. Ja som sa nesnažila až tak, a napriek tomu mám vysokú školu technického zamerania, aj PhD. som dokončila. Za mňa obyčajné gymko stačí, nemusí byť bilingválne, na medicíne sa aj tak budeš musieť učiť veci po slovensky a latinsky. Treba vybrať optimálnu cestu, nie zbytočne komplikovanú.

lenkapk2
6. nov 2022

Ešte gympel nemáš za sebou a už sa pýtaš na prijímačky na medicínu.
Dieťa zlaté...ešte možno zmeníš x krát názor.Na gymku možno zistíš že ti to nejde nebaví atd + puberta máš kopec času na premyslenie a ešte kopec vecí ťa čaká.Keď skončíš gymko budeš mať ,,triezvejší,,názor a pohlad ešte si len 8triede..sústreď sa na vyber strednej školy nepremýšlaj tak hŕŕŕ nad prijímačkami na medinu 😅

lilianakraso12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz