Vek nechcem písať ale som na strednej škole. Poslednu dobu v škole nemám kamarátky. Znie to docela detinsky ale myslím to tak, že sa dievčatá s ktorými som sa bavila začali byt iné. Bavili sme sa normálne podobne záujmy sme mali všetko bolo ok. Ale teraz keď prehovorím tak sú buď ticho alebo sa na seba pozrú dokonca sa začnú niekedy aj smiať. Keď ich nebudem mať, tak už nikoho a toho sa bojím. Neviem čo mám robiť.
@egonsk lenze bojím sa toho, ked sa so mnou nebudu bavit tak už nikto a toho sa obavám.
Ak uz nebudes mat kamaratky ako to opisujes, tak mozno nie hned, ale najdes si ine.
Načo mať také divné osoby za kamarátky? Buď sama sebou. Na svete je vyše 8 mld ľudí. To sa mi nechce veriť, že sa nikto nenájde na pokec s tebou. Nájdi si lepšie kamošky. Nemusia to byť spolužiačky. Nebuď na nich závislá. O rok, či dva ich už vôbec nestretneš a nebudú ti chýbať. Nežiješ len v tej bubline SŠ, život existuje aj mimo SŠ.
kamaratstva a skupinky zenskych kolektivov na skole sa striedaju pomaly jak perioda, kazdu chvilu sa to preskupuje, takze netreba si lamat hlavu a zufat. Aj chlapci sa preskhpuju ked pride novy borec do kolemtivu nahodou...
Ach jaj, stare zle časy... na strednej som mal veľmi málo "kamarátov", boli sme taká mikropartia záujemcov o prírodné vedy, zbytok boli humanitáci. Aj keď potom nechápem, prečo sa hlasili na gymnazium matematicko-fyzikalne... ale neva :D Celý čas som to mal proste u prdele, šiel som si svoje... život som žil mimo školy, školu som bral v štýle "čím najneskôr tam prísť a čím najskôr vypadnúť". Takže tak.
myslim ze kamaratstva v dospelosti sa utvaraju na zaklade toho co vas bavi nieco spolocne, dospelych napr. zahrada, nejaky šport. psičkari, knihy, zberatelstvo, joga, filmove kluby. porozmyslaj ako by ta bavilo travit cas. potom vyhladaj taku skupinu a tam ked budes rozvijat to svoje, sa ma sancu vyvinut kamaratstvo. potom budes mat vacsie sebavedomie a potom budes vediet pokecat s kazdym o niecom. ale kamaratstva sa vyvinu ak zazivate spolu nieco prijemne zaujimave. ak budes dobry clovek a zaroven budes sama sa snazit zit zaujimavy zivot rozvijanim toho co mas rada, budes stretavat rovnakych ludi, lebo budete mat spolocnu rec.
Moja mila, so mnou sa na strednej nikto nebavil😆 akoze bolo to smutné, ale uz teraz sa na nich iba smejem. Boli to povrchné kravy, ktore sa s človekom nebavili, kym nemal na sebe nieco od tommy hilfiger a podobne. Nie je pravda ze "ked ich nebudeš mat tak uz nikoho". To je co sa stupiditu? Obdobie strednej prehrmi, od vtedy stretnes stovky novych ludi. Nerieš, a pretrp to. A hlavne sa nezhadzuj a nevtieraj sa im.
@domkakvet no v triede sú take skupinky, že sú take namyslene baby a potom sú tie v pohode a to sú tieto
@loliki áno ale väčšinu času trávim tam, domov dôjdem cca o 4-5 a neviem kde si mám nájsť iné kamarátky mimo skoly
Z tých 4-5 hodín v škole máš 5-6 vyuč. hodín, kde sa nemáš baviť s nikým, iba s učiteľkou ak ťa vyvolá. Zostáva ti 5 prestávok, cez ktoré ideš na WC, zješ desiatu, a počas 3 prestávok si môžeš čítať knihu, upraviť si účes, háčkovať, lúštiť krížovku, učiť sa na ďalšie hodiny. Máš z toho väčší osoh než baviť sa s niekým bezvýznamným. Váž si svoj voľný čas a využi ho na užitočné veci. Napr. si nájdi kamaráta.
Tak to ma mrzí, zachovali sa hnusne. Nie je od nich normálne že ti nepovedali prečo sa s tebou nebavia.
Ja som na strednej mala iba jednu kamarátku. Tiež sme nemali dobrý kolektív. Nemáš nejaké kamarátky mimo školy ?
@estellas mám ale moc sa s nimi nevidím lebo toho mame veľa v škole alebo jedna ma rozvedených rodičov tak stále cestuje
To ma mrzí. Nejakú zalubu nemáš? Napr. nejaké kruzky kde by si sa stretávala s ludmi s rovnakým záujmom?
Dievčatá a chalani vedia byť strašne hnusni voči sebe. Už by som nechcela byť na gympli. Zameraj sa na seba. Uvidíš na výške to uz bude lepšie. Hlavne sa nenechaj znechutiť a nie si v tom sama. Nestoja ti za to. Nevnucuj sa im. Ja by som si našla krúžok s inou skladbou ľudí. Hoc co či tanec šach dramatický výtvarku sport hoc co.
no asi s nimi trepe puberta viac ako s tebou, alebo opacne. To je celkom bezne na strednej, ze sa utvaraju skupinky podla charakteru vyspelosyi, zaujmov a vystrednosti.