Skúsenosti so stredoškolskými internátmi v Bratislave

janinka444
27. aug 2017

Maminky prosím vás, ktoré máte skúsenosti so stredoškolskými internátmi v Bratislave, pozdieľajte tu svoje skúsenosti. Práve rozmýšľame a zvažujeme, kde dáme dcérku. Prijatá je na Peknú cestu, Ivanskú cestu a Trnavské mýto...Ste tu niektoré, ktoré ste tam mali svoje deti?ˇVďaka za každé echo..pekny den

luciamic
27. aug 2017

Ja som byvala na ivanskej ceste 6 rokov, ale je tomu uz asi 7 rokov. Asi by som sa rozhodovala podla toho, nech to ma dcerka co najblizsie do skoly, pripadne nech ma co najjednoduchsie spojenie MHD, ak sa da bez prestupov.

janinka444
autor
27. aug 2017

..a na tej Ivanskej na intraku si ako bola spokojna? za tych 7 rokov sa tam asi vela nezmenilo, preto sa pytam......mohla by si mi blizsie popisat?....ten areal sa mi tam nepaci, aj to ze je tam jedna lampa v areali, cize malo osvetlene na vecer.....je to tam bezpecne?.....

luciamic
27. aug 2017

@janinka444 mne sa tam nikdy nic zle nestalo, cez den to tam zije, je tam aj skola dizajnu, aj ubytovne, firmy atd., navecer pravda ze nic moc, ale ak clovek nechodi sam hore dole za tmy je to ok. Dobre je ze tam je avion, lidl, je si kde nakupit, ale zas vsetko ine odruky. Ale pravda je, ze kde by sa 15-19 rocna kocka mala promenadovat po meste kade tade ;) z takehoto hladiska ma tato periferia mesta snad aj vyhodu, nelakaju bary, centrum, "mestsky zivot"....za nasich cias si nas tamojsi vychovavatelia dobre strazili prvy cca 1,5 rok, kym sa nevybudovala dovera a neboli sme ak starsie, zo skoly rovno na intrak a potom sme sa museli pytat von, povedat kam ideme, kedy prideme. A bolo aj ze nas nepustili 🙂

luciamic
27. aug 2017

@janinka444 a ozaj, vyhoda bola, ze sme tam mali tzv. bunky, teda na 2 izby s 2 postelami bola 1 kupelna v strede, nie na chodbe spolocna. Stav hrozny ale to je klasika. Teraz som videla ze su tam uz minimalne tie plastove okna ;) nam este fukalo pod periny :D

0silvia0
27. aug 2017

@luciamic a aky je system pustania deti von? Mozu chodit kazdy den ci ako to je? Syn nastupuje tiez na ivansku cestu, dik

luciamic
27. aug 2017

@0silvia0 to by sa trebalo spytat niekoho, kto vie ako to tam je aktualne, ja som len porozpravala ako to byvalo...my sme sa museli pytat.

0silvia0
27. aug 2017

@luciamic no ale veď tvoje skúsenosti nie sú až také historické, takže snáď to tam bude nejako ešte stále, to by bolo fajn keby boli decká pod dozorom a neflákali sa kade-tade 🙂

admet
27. aug 2017

Pekna cesta je dobra volba.

liginka
27. aug 2017

Ja som bola na trnavskom myte a bolo tam pohode.

deti95060810
27. aug 2017

na stredoškolských intrákoch sú decká pod dohľadom....to nie je vysokoškolský internát, kde sa súloží o dušu... 😉
tam sú vychovávatelia zodpovední za tie deti, to vždy tak bolo....

janinka444
autor
28. aug 2017

@liginka a z hladiska bezpecnosti, ak by dcerka prichadzala na intrak vo vecernych hodinach? (bude prichadzat zo skoly stale vecer - konzervatorium - cvicne hodiny do vecera....)

janinka444
autor
28. aug 2017

@admet mozes blizsie popisat co sa ti pacilo a co nie? ake su tam izby, vychovavatelia? a bezpecnost na vecer?

babulina
28. aug 2017

@janinka444 ak konzervatorium tak ja by som volila trnavske myto je to blizsie centru, bude to mat lepsi dosah na vsetky aktivity ktore bude v skole absolvovat po nociach - je to urcite bezpecnejsia a najma casovo dostupnejsia od centra diania

janinka444
autor
28. aug 2017

@luciamic dakujem ti, si zlata, ze si sa tak rozpisala...no ako som uz pisala vyssie, dcerka ide na konzervatorium - cvicne hodiny do vecera, takze ona stale bude prichadzat vo vecernych hodinach, (budem pisat ziadost, aby jej umoznili prichod o cca 20.30- 21.00 hod. )preto sa mi ten areal nejako nepozdava, ze je to tam malo osvetlene a vzhladom k tej jej situacii, nie moc bezpecne....

esther03
28. aug 2017

@janinka444 trnavské myto aj čo sa týka spojenia do školy aj bezpecnosti prípade.pekna cesta. Za mňa rozhodne nie Ivanska-doprava,bezpečnosť,neďaleko robosske ubytovne...

luciamic
28. aug 2017

@janinka444 neni zac ;) konzervatoristicky zivot poznam, sestra je klaviristka, prve roky byvala na vranovskej v petrzalke, potom na trnavskom myte, potom aj na ivanskej ceste...my sme to vsetko tusim prechodili 😂 Najvacsia vyhoda ivanskej boli tie kupelne, to si aj ona pochvalovala. Tusim na ostatnych intrakoch bolo obmedzenie do kolkej sa dalo kupat v tych spolocnych kupelniach. Nebezpecne je vsetko vsade, ani podchod na trnavskom nie je vyhra, o blizkych sa vsetci bojime stale...dcerka je urcite rozumna a bude si vediet na seba dat pozor nech uz je kdekolvek! ☺️

lusy1507
29. aug 2017

Tiez som bola na intraku na ivnaskej a podla mna super pre vyzitie pubertaka. Bola som na intraku aj v senci a tam som nevydrala ani mesiac, clovek tam nemal co robit ani kam ist vo volnom case. Na ivanskej je mini prak kde je poobede celkom rusno takze sa stretava s inymi ludmi, za intrakom je ihrisko pre loptove sporty, organizuju rozne aktivity pre deti, pocitacova a spolocenska miestnost je celkom dobre vybavena oproti inym intrakom....

0silvia0
29. aug 2017

@lusy1507 to si ma potešila, syn tiež nastupuje na ivansku teraz🙂

janinka444
autor
31. aug 2017

@luciamic este ta mozem poprosit o referenciu o intraku na vranovskej? lebo aj o tom zvazujeme do buducna.....

lenuska134
31. aug 2017

@janinka444 ja som bola na vranovskej 2 cca 7 rokov spat a pohoda. Boli sme tam lepsie strazene ako na ivanskej ci peknej ceste. Cesta od mhd jednou dlhou ulicou, co nebolo v noci ked sme sli z cvicnych hodin ci z koncertu prijemne, ale zvykli sme sa dohodnut a ist viacere spolu. Nevyhodou bolo, ze sa nedalo byt cez vikendy, ako je to dnes neviem. Ked sme sli von tak sme mali zapisane v knizke dokedy. Alebo stale vychadzky na cvicenie, ktore ziadal rodic. Dole vratnicka, ktora si vsetko zapisovalla. Na kazdom poschodi vychovatelka, na noc boli len dve, ale vzdy obisli vsetkt izby. Obchod sme si vybavili vzdy v meste, ked sme boli v skole.

luciamic
31. aug 2017

@janinka444 nuz to je uz ozaj historicka zalezitost, ja som tam nikdy nebyvala, nastupila tam moja sestra tusim v roku 2000 😱 Moc si o tom nic nepamatam, ja som mala vtedy 10 rokov cize asi ako som to mohla vnimat 😂 Viem vyzdvihnut len to, ze sestra si neskor ivansku pochvalovala najviac, a to bola na tychto stredoskolskych intrakoch 12 rokov, asi za tie kupelne, neviem...

0silvia0
5. sep 2017

baby ktoré ste bývali na stredoškolských intrákoch, ako ste sa tam adaptovali? Koľko to trvá kým si človek zvykne? Syn chcel ísť dobrovoľne na intrák, je tam len druhý deň a vôbec sa mu tam nepáči, čo sa veľmi čudujem, lebo on je taký spoločenský a ľahko si hľadá kamošov.

janinka444
autor
5. sep 2017

@0silvia0 moja dcerka je na tom podobne, zatial je taka osamela, aj v skole, aj na intraku... tak dufam, ze si zvykne......

0silvia0
5. sep 2017

@janinka444 no určite adaptácia na nové prostredie nie je ľahká, chúdence...

ivamera
21. jún 2019

Obnovujem komunikáciu a budem veľmi vďačná za nejaké ďalšie info ohľadne stredoškolských internátov v BA. Ma niekto prosím skúsenosti so Svätoplukovou? Zatiaľ nás zobrali tam a na Ivansku. Ešte čakáme rozhodnutie z Vranovskej. Dakujem veľmi pekne.

martinka123a
22. máj 2021

Ahojte, prosim o informaciu ako je to aktualne na internate Vranovska, su tam dva internaty. Poprosim o informaciu ako to tam funguje. Dokedy su mozne vychadzky, je tam aj moznost nejakych sportovych aktivit? Aka je tam strava? Zvazujeme este internat na Ivanskej ceste. Dakujem