Dobry den, obraciam sa na vas s prosbou a pomocou, ma tu niekto skusenost s prestupom na SŠ. V pondelok som nastupil do 1. rocnika na SZŠ na odbor maser. Trieda je velmi mala, je nas v nej 20 a miesto na sedenie s lavicou maju iba 18. Vcera som si siel sadnut na miesto kde som sedel predosle dva dni. Videl som ako si tam jedna dievcina sada tak som sa jej spytal ze co robi ze tu sedim ja. Ona hned vybehla ze mam si sadnut tam a pohlad jej smeroval na stolicky z chodby. Su to tie modre stolicky ktore su aj v cakarni u lekara. Samozrejme pri nich neni lavica, skola uz nema dostatok lavic… Tymto by som mohol aj povedat ze tam neni dobry kolektiv a skoro furt som sam. Neviem ako sa zapojit do nejakej dlhsej konverzacie kedze skoro vsetci sa tu spolu poznaju zo skol a zo svojich miest. Ja dochadzam a z mojho mesta v mojej triede nie je nikto. Neviem ci je toto iba o adaptacii alebo by som mal radsej prestupit niekde do mojho mesta. Ma tu niekto skusenosti s prestupom? A ak ano, boli by mojim rodicom vratene peniaze z triedneho fondu a na ucebnice(100€)? Nie sme bohaci tak sa pytam…viem ze peniaze nie su vsetko. A viem ze som tej dievcine mal nieco povedat… nechcel som rozvijat hadky hned prvy den skoly. Vedel by mi niekto pomoct? Za pomoc velmi pekne dakujem
rieš to s triednou učiteľkou, miesto na sedenie ti musia zabezpečiť oni... adaptácia trvá dlhšie ako týždeň, počkaj a uvidíš, že sa to zlepší
@vulka triedna vravela ze skolnik ma objednat lavicu. No viac ma rani to ze neviem ako s nimi zacat komunikovat. Je nas 9 chlapcov a 11 dievcat. Chlapci su taki frajeri a ja taki vobec nie som… dievcata poniektore tiez. Viem ze adaptacia netrva tyzden ale nieco mi tam nesedi. Ja som z maleho mesta kde sa mladez minimalne z videnia pozna. Oni sa medzi sebou viac menej poznaju, riesia zivot v meste, ohovaraju byvalych spoluziakov, kamaratov a tak. Minule na mna vyskocili ze co som furt ticho. A mna to rani ze si neviem najst k nim cestu a zapojit sa do tych dlhsich konverzacii. Ked pridem zo skoly tak mi je aj do placu no… Viem ze adaptacia trva tyzdne aj mesiace… ale co ked s nimi dovtedy nebudem v pohode a tu v okoli sa nenajde skola s volnym miestom?? Na ZŠ som drel aby som sa dostal tam kde chcem a nechcem skoncit na ucnovke… na ZŠ som patril k lepsim ziakom a teraz lutujem toho ze som nesiel na jedno z gymnazii do mojho mesta(na obe ma prijali). Viem ze takyto prestup z odbornej skoly na gymnazium je narocny… Jedno z tych gymnazii prijalo vsetkych ziakov pretoze sa tam nehlasilo vela deti.Ja sa mozem iba modlit ze ak mi adaptacia nevyjde tak v tom pripade sa mi stale ujde nejake miesto bud tam, na obchodnej akademii alebo na odbornej skole. Dakujem vam velmi pekne za odpoved a neviete ako to je s tymi peniazmi na triedny fond a ucebnice?
@lucka_ke triedna vravela ze skolnik ma objednat lavicu. No viac ma rani to ze neviem ako s nimi zacat komunikovat. Je nas 9 chlapcov a 11 dievcat. Chlapci su taki frajeri a ja taki vobec nie som… dievcata poniektore tiez. Viem ze adaptacia netrva tyzden ale nieco mi tam nesedi. Ja som z maleho mesta kde sa mladez minimalne z videnia pozna. Oni sa medzi sebou viac menej poznaju, riesia zivot v meste, ohovaraju byvalych spoluziakov, kamaratov a tak. Minule na mna vyskocili ze co som furt ticho. A mna to rani ze si neviem najst k nim cestu a zapojit sa do tych dlhsich konverzacii. Ked pridem zo skoly tak mi je aj do placu no… Viem ze adaptacia trva tyzdne aj mesiace… ale co ked s nimi dovtedy nebudem v pohode a tu v okoli sa nenajde skola s volnym miestom?? Na ZŠ som drel aby som sa dostal tam kde chcem a nechcem skoncit na ucnovke… na ZŠ som patril k lepsim ziakom a teraz lutujem toho ze som nesiel na jedno z gymnazii do mojho mesta(na obe ma prijali). Viem ze takyto prestup z odbornej skoly na gymnazium je narocny… Jedno z tych gymnazii prijalo vsetkych ziakov pretoze sa tam nehlasilo vela deti.Ja sa mozem iba modlit ze ak mi adaptacia nevyjde tak v tom pripade sa mi stale ujde nejake miesto bud tam, na obchodnej akademii alebo na odbornej skole. Dakujem vam velmi pekne za odpoved a neviete ako to je s tymi peniazmi na triedny fond a ucebnice?
peniaze - toto musíš riešiť so svojou triednou učiteľkou, na toto nepoznám odpoveď
vzťahy - nemusíš sa kamarátiť so všetkými, stačí si nájsť jedného kamoša a postupne sa spoznáte všetci, neboj sa, ja som bola introvert celý život viem ako sa cítiš... ale ver mi, že to bude každý deň lepšie a lepšie, veľmi ti držím palce a nevzdávaj to! byť masérom je fajn, budeš mať remeslo v rukách, z gymnázia nie
@kio0986 no vidíš,ved ta oslovili,že čo si ticho. To sa určite spraví. A určite aj tá lavica. Ale zase na druhej strane,ak si sa dobre učil a prijali ťa na gymnázium,možno by bolo dobre tam sa spýtať,či môžeš prestúpiť tam. Z gymnázia môžeš ísť hocikde potom,aj na fyzioterapiu. Ale teda gymko je ťažká škola a osmelit sa treba vsade😊.
@lukbe oslovili ale bolo to take zosmiesnujuce jakeby si zo mna chceli spravit srandu. Na ZS nemam dobre spomienky uz od 1. rocnika. dnes som zatial neplakal no, mali sme branne. Cestou na Siravu som bol pri 3 chlapcoch. Semtam som nieco povedal aj ja ale nepovedal som ani 5 dlhych viet. Cestou spat som sa viac zarozpraval s jednym spoluziakom. On tam prisiel zo ZS so svojimi 2 spoluziakmi. Oni odisli z branneho skor a myslim si ze preto sa ku mne ozval lebo nemal sa s kym bavit…ale uz to bol o nieco lepsi den
@kio0986 aj ked prestupis, lepsie to nebude. Je to v Tebe, Tvojom sebavedomi. Si na svojej vysnivanej skole, premoz sa, zabojuj so sebou a nevzdavaj to. Utekom nic nevyriesis, len to zazijes pravdepodobne opat. A ze nemas kde sediet? Mas sediet pocas vyucovacich hodin na chodbe? Hlupost, toto si si alebo vymyslel, alebo je to inak.
@kio0986 Ja som minuly tyzden volala na jednu strednu skolu, potrebovala som nejake info a pani riaditelka mi medzi inym povedala, ze ziaci mozu do 15 septembra zmenit skolu a poziadat o prestup, ak zistia, ze si zle vybrali. Toto sa bezne robi a nie je to nic vynimocne, len sa treba spytat v novej skole, ci maju este volne miesto.
@andrea78 ach, prisaham vam tu ze toto som si nevymyslel. Aj na papieri zo skoly pise ze skola moze prijat 18 uchadzacov na masera. Nemam info preco prijali 20 a na SZŠ su na chodbe bezne take stolicky. A skola je to mensia, neviem preco by som si to vymyslal. Nachadzam sa v takej situacii a chcem to vyriesit. Nic si nevymyslam, slovenske skolstvo je take
Pointa je, co chces v zivote robit. Z gymnazia mozes ist na fyzioterapiu ale aj cokolvek ine. Je tam vela matiky, jazyky, celkovo vyssie naroky na ucenie. Kolektiv nemozes vediet aky schytas
@evkamotka no teraz lutujem to ze som nesiel na cirkevne gymko do trebisova… To je asi najlepsia skola v okrese. Ach boze… tam uz urcite maju plno lebo nebrali ani 30 ziakov a riaditel vravel ze som mal pekny prospech ze to sa malokedy vidi a ze je skoda ze tam nejdem… Ale z obchodnej by sa dalo ist na VŠ na ucitelstvo tiez ze? Fyzio asi moc nie ci?
@kio0986 nech Ťa prvé dni neodradia začiatky sú všade ťažké.Najdes si kamarátov neskôr veď oni majú navrch, že sa poznajú z mesta, školy...prestúpiť môžeš a peniaze sa vrátia.urguj učiteľku nechce sa mi veriť, že na celej škole nemajú jeden stolík na chodbe či niekde v kabinete.Ale od spolužiačky to bolo nefér sedel si tam prvý neboj sa ozvať aj, keď to je dievca
@kio0986 Ja si myslím, že toto nie sú nejaké neprekonateľné problémy, ale ty nemôžeš s nikým sa nerozprávať, však keď sú tam aj chlapci, tak sa s nimi rozprávaj, tak isto aj s dievčatami, keď niečo potrebuješ, tak ich popros alebo sa opýtaj, budete spolužiaci, to bude podobné aj v iných školách. Treba sa s niekym skamarátiť, nebáť sa.
@kio0986 Po týždni už chceš prestupovať? Nerob to. Je to o adaptácii. A ak nemajú stoly, stoličky, to nech riešia s triednou ihneď rodičia.