Skúsenosti s hotelovou akadémiou

hahaha5
5. okt 2019

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať aké mate skúsenosti s hotelovou akadémiou?sú náročné predmety?a je zlé keď dcéra chce isť na hotelovku a nevie dobre anglicky?ďakujem za odpovede.

mell_k
5. okt 2019

Kamoska chodila na hotelku a vravela mi ze tazsia bola prax. Asi to zalezi aj od profesorky, ona mala na nich vysoke naroky ale vdaka tomu sa to naucili co najlepsie. A co sa tyka angliny, tak tiez tam nesla s najlepsou anglictinou a teraz robi uz druhy rok v anglicku.

lenkamatkova
5. okt 2019

Mám ukončenú hotelovku a bola to najlepšia voľba 🙂 Jazyky sú na škole povinne dva. Ak teraz nie je dosť dobrá, zdokonalí sa práve v škole. Väčšina hotelových škôl má možnosť poslať žiakov praxovať do zahraničia, ja som bola 6 mesiacov na Cypre a tam som sa naučila jazyk ako nikde inde za toľké roky na základnej a strednej. Štúdium je trošku náročnejšie, určite viac náročné ako obyčajná učňovka, ale zvládnuteľné. Ale boli to najlepšie roky! Samá prax v rôznych reštauráciach na vysokej úrovni, barmanský a baristický kurz...Odporúčam 🙂 Len jednu vec vytknem, bolo to finančne náročnejšie...

martina8888
5. okt 2019

@hahaha5 dobrý deň. Pokiaľ vaša dcéra nemá nadanie na jazyky, tak nech tam radšej nejde. Jazyky bude mať dva. Budu mat predmety gramatika a zvlášť komunikácia, pribudne odborná terminológia. V ktorom je ročníku na ZŠ? Možno by jej pomohla jazyková škola, dali by jej tam nový náhľad ako pochopiť a naucit sa cudzí jazyk. Ja som mala na hotelke prvý jazyk francúzštinu a v 4 a 5 ročníku pokiaľ si dobre pamätám to bolo spolu okolo 7 vyucovacich hodín týždenne plus som chodila 2 hodiny na jazykovku. Druhý jazyk som mala angličtinu. Skúste si zistiť aké jazyky sa učia na škole.

nicolle1000
5. okt 2019

@hahaha5 ja mám ukončenú hotelovku a bola to super voľba. Mali sme veľa zaujímavých predmetov napr. varenie, obsluha, hotelový management...Mali sme aj veľa praxe v hoteloch kde sme sa naučili reálnej práci. Ak ju zaujíma tento odbor nech určite ide. Jazyky sme mali dva ale nebolo to niako ťažké, taká úroveň, ako na každej strednej.

marsmykkok
5. okt 2019

podľa mňa fajn škola, ja ľutujem že som nakoniec nešla... ak pôjde na školu s maturitou všade bude musieť na konci mať maturitu z jedného cudzieho jazyka, takže na tej angline by musela popracovať na každej škole s maturitou, druhý jazyk nejako tiež zvládne základy.

zuzinamt
6. okt 2019

Ja mam hotelovku a vybrala by som si ju zas. Ak nevie jazyk nevadi, tam sa nauci ved pojdu na pol roka do zahranicia, isla som tam hlavne kvoli tomuto. Ja urcite odporucam!;) ked som vysla zo skoly vedela som skvelo anglicky, mala som prax , vyucny list a maturitu ;) Najlepsia volba

hahaha5
autor
6. okt 2019

@mell_k vďaka🙂

hahaha5
autor
6. okt 2019

@lenkamatkova ďakujem pekne za informácie🙂

monika1202
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielllka
5. dec 2020

@lenkamatkova na ktorú si chodila? Južná?

lenkamatkova
5. dec 2020

@danielllka bývali sme vtedy v PO, čiže tam. Hotelová na Baštovej ulici.

poyegzj
6. apr 2021

Koľko tam stoja približne tie praxe ,lebo moja dcéra tam tiež chce ísť a tiež nie je veľmi dobrá v angličtine . Koľko sa platí približne ročne ??

lenkamatkova
6. apr 2021

@poyegzj na našej škole sa za prax v zahraničí neplatilo, za 6 mesiacov v zahraničí som zarobila okolo 700€, zvyšné peniaze ktoré som zarobila mi stiahli za ubytovanie, stravu, letenky, poistenie a kade čo iné. Ale toto sa môže líšiť od školy, je dobré si to zistiť dopredu.
Prax v škole bola samozrejme zadarmo.
Finančne náročná bola školská uniforma a všetky kurzy ktoré som si musela zaplatiť (neboli však povinné - 1 kurz okolo 100€)

poyegzj
7. apr 2021

@lenkamatkova a koľko tak stála ťa uniforma??

lenkamatkova
13. apr 2021

@poyegzj juuuj neviem veru, to už je teda pár rokov....bola robená na mieru a mala som ju celých 5 rokov

hahaha5
autor
13. apr 2021

@poyegzj dobrý večer,dcéru vyšla do 100e. Bola robená na mieru taktiež,nieje to nejako finančne náročné podľa mňa.