Ahojte...potrebujem radu od niekoho kto bol vo Viedni v posledných dňoch,alebo tam býva...syn ide zo školy (1.SŠ)do Viedne na 1 deň...koľko eur by som mu mala dať do rúk? Kedze som na rodicaku a otáčam každé euro pri 3 deťoch,tak by som mu dala max 20 eur,ale nikdy som tam nebola a myslim si,že je to tam drahé a keď si bude chcieť dať niečo na jedenie a kávu, či mu to vôbec výjde...Poprosím tých ktorí BOLI v blízkej dobe vo Viedni, aby mi poradili...nepotrebujem rady tých čo tam,ako ja v živote neboli a myslia si,že by bolo to či ono dobré,to si môžem radiť s mojou mamou,ktorá tiež nikdy tam nebola...potrebujem reálnu predstavu...VELMI PEKNE DAKUJEM
Pokiaľ bude mať v ruksaku z domu jedlo/desiatu a vodu na celý deň tak mu 20 stačí na nejakú zmrzlinu/sladkosti...majú poplatene už vstupné predpokladám...
Ak pôjde do potravín, kúpi sladkosť za približnu cenu ako u nás, ak do cukrárne tak káva+zákusok dokopy 10 eur... záleží čo si chce kúpiť
@akzuzs ceny sú ako v SR rozdiel plus mínus ako keď kupis v akcii a bez akcie. Koľko závisí od programu aký budú mať to treba zistiť v škole co majú zaplatené, väčšinou take deti skončia v Mc Donalds alebo kfc a tam su ceny ako nás burger 2e kava 2-3 e podľa toho aká. A treba mu povedať že to je na jedlo haraburdy akože darčeky nech vam nenosí (magnetky a pod.) neekologické zbytočne. Mne sa zdá na jednodňový výlet 20e az až pre 15r.
Na co presné ma mať tie peniaze? Ak na jedlo tak v potravinach alebo mekaci dačo kupi. Ak aj na niečo viac tak nie, nezmesti sa. Isto idú do centra Viedne, tam je všetko drahe.
@akzuzs, aký majú program? Budú mať nejaké múzeum, sprievodcu alebo len voľný rozchod po meste? Majú zabezpečený obed alebo vo vlastnej réžii? Káva v kaviarni stojí od cca 4, 50 nahor. Nejaké pitie tiež približne tak. V stánkoch okolo 2,50 až 3 eura (a viac). Kebab od 5 euro, nejaké parky/klobásky od 4, obedové menu v reštaurácii od 9 euro (ale to uz musí veľmi hľadať), hlavne jedlo od cca 12 euro, rezeň od cca 15.
@akzuzs syn 14r - dostal 100€, 40€ usetril.
Boli v muzeu, pozreli nejake pamiatky, chvilku mali rozchod v G3.
@zeldia, ved jasne, ze nie. Ale ja si neviem ani predstaviť, ze by ich učiteľka bez problémov len tak "vypustila" v cudzom meste v zahraničí, nech sa popozeraju. Ale možno sa mýlim, takže som napísala ceny. Chalan po vlastnej osi podľa mňa najskôr lapne kdesi kebab a nebude v restike obdivovať výhľad ako gurmán, ale tak, vieme my? 😉
@veronikaszabova fuuuha...to je hodne na náš rozpočet...ale viem,že realita je taká...
Zalezi ci pojdu do mekacu ci do dakej restiky ale aj to je min 10€ v tom mekaci, plus isto bude zas smadny hladny. Mne pride 20€ malo, min by som daka 30€ ked uz. Ja osobne by som dala 50€ s tym ze cakam ze donesie aj spat 😀 nieco. 100€ isto nie, to neminiem ani ja na vianocnycj trhoch a v restike tam, samozrejme jedine ze by sli aj do obchodov na nakupy
dajte 100 ked neminie vrati... radšej mať viac..ako nemať .......podla mna určite neminie...ale pre istoto by som dala
Ja by som dala 20€
@martul autorka otáča každé euro...100 mu zrejme nedá
Davam 50 a vždy 20 donesú domov...
@marcellka32 15 ročný puberťák určite nepôjde do cukrárne na kávu a zákusok a v zime na zrmzlinu asi tiež nie 🙂
@belllinka tak 20 na obed v reštaurácii stačiť isto nebude...keď tak kebab/currywurst +cola
@marcellka32 Pochybujem, že pôjdu na obed do reštaurácie v centre Viedne.
@ibrunova veď píšem že aj keby šli tak to za 20 nevyjde, možno pizza
30 mu bude stačiť, ešte aj 15 donesie nazad.
@akzuzs dcéra bola začiatkom septembra, dala som jej 100, ostali jej nejaké drobné. Jesť, piť, .....20 je nič.