Školský výlet do Viedne

akzuzs
18. okt 2023

Ahojte...potrebujem radu od niekoho kto bol vo Viedni v posledných dňoch,alebo tam býva...syn ide zo školy (1.SŠ)do Viedne na 1 deň...koľko eur by som mu mala dať do rúk? Kedze som na rodicaku a otáčam každé euro pri 3 deťoch,tak by som mu dala max 20 eur,ale nikdy som tam nebola a myslim si,že je to tam drahé a keď si bude chcieť dať niečo na jedenie a kávu, či mu to vôbec výjde...Poprosím tých ktorí BOLI v blízkej dobe vo Viedni, aby mi poradili...nepotrebujem rady tých čo tam,ako ja v živote neboli a myslia si,že by bolo to či ono dobré,to si môžem radiť s mojou mamou,ktorá tiež nikdy tam nebola...potrebujem reálnu predstavu...VELMI PEKNE DAKUJEM

martul
18. okt 2023

@akzuzs dcéra bola začiatkom septembra, dala som jej 100, ostali jej nejaké drobné. Jesť, piť, .....20 je nič.

marcellka32
18. okt 2023

Pokiaľ bude mať v ruksaku z domu jedlo/desiatu a vodu na celý deň tak mu 20 stačí na nejakú zmrzlinu/sladkosti...majú poplatene už vstupné predpokladám...
Ak pôjde do potravín, kúpi sladkosť za približnu cenu ako u nás, ak do cukrárne tak káva+zákusok dokopy 10 eur... záleží čo si chce kúpiť

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zeldia
18. okt 2023

@akzuzs ceny sú ako v SR rozdiel plus mínus ako keď kupis v akcii a bez akcie. Koľko závisí od programu aký budú mať to treba zistiť v škole co majú zaplatené, väčšinou take deti skončia v Mc Donalds alebo kfc a tam su ceny ako nás burger 2e kava 2-3 e podľa toho aká. A treba mu povedať že to je na jedlo haraburdy akože darčeky nech vam nenosí (magnetky a pod.) neekologické zbytočne. Mne sa zdá na jednodňový výlet 20e az až pre 15r.

lusyyy36
18. okt 2023

Na co presné ma mať tie peniaze? Ak na jedlo tak v potravinach alebo mekaci dačo kupi. Ak aj na niečo viac tak nie, nezmesti sa. Isto idú do centra Viedne, tam je všetko drahe.

vroni
18. okt 2023

@akzuzs, aký majú program? Budú mať nejaké múzeum, sprievodcu alebo len voľný rozchod po meste? Majú zabezpečený obed alebo vo vlastnej réžii? Káva v kaviarni stojí od cca 4, 50 nahor. Nejaké pitie tiež približne tak. V stánkoch okolo 2,50 až 3 eura (a viac). Kebab od 5 euro, nejaké parky/klobásky od 4, obedové menu v reštaurácii od 9 euro (ale to uz musí veľmi hľadať), hlavne jedlo od cca 12 euro, rezeň od cca 15.

zeldia
18. okt 2023

@vroni ale 15r deti asi nepôjdu same do reštaurácie na menu, alebo áno?
Chalan tiež nemusi jesť vsetko čo vidi na ulici je tam aj cesta domov tak ešte nech grcia, 20e je ok. Ak jedáva veľa ja by som mu zabalila ten tak velmi nenávidený lepenak ja by som si sama sebe vzala.

veronikaszabova
18. okt 2023

@akzuzs syn 14r - dostal 100€, 40€ usetril.
Boli v muzeu, pozreli nejake pamiatky, chvilku mali rozchod v G3.

vroni
18. okt 2023

@zeldia, ved jasne, ze nie. Ale ja si neviem ani predstaviť, ze by ich učiteľka bez problémov len tak "vypustila" v cudzom meste v zahraničí, nech sa popozeraju. Ale možno sa mýlim, takže som napísala ceny. Chalan po vlastnej osi podľa mňa najskôr lapne kdesi kebab a nebude v restike obdivovať výhľad ako gurmán, ale tak, vieme my? 😉

akzuzs
autor
18. okt 2023

@denisah6 áno zabezpečené

akzuzs
autor
18. okt 2023

@vroni áno majú múzeum a vstupy sme 7z platili

akzuzs
autor
18. okt 2023

@lusyyy36 myslím že pôjdu do centra...desiatu bude mať zbalenu...ale odchádzajú o 7mej a prichádzajú o 21...takže asi aj keď bude mať svacinu a všelijaké sprostosti do autobusu,asi bude tam niečo kupovať pod zub a už či mu vyjde na nejakú pamiatku,to neviem

akzuzs
autor
18. okt 2023

@veronikaszabova fuuuha...to je hodne na náš rozpočet...ale viem,že realita je taká...

akzuzs
autor
18. okt 2023

@vroni verzie neviem,či majú obed zabezpečený...musím zistiť

lalilla
18. okt 2023

Zalezi ci pojdu do mekacu ci do dakej restiky ale aj to je min 10€ v tom mekaci, plus isto bude zas smadny hladny. Mne pride 20€ malo, min by som daka 30€ ked uz. Ja osobne by som dala 50€ s tym ze cakam ze donesie aj spat 😀 nieco. 100€ isto nie, to neminiem ani ja na vianocnycj trhoch a v restike tam, samozrejme jedine ze by sli aj do obchodov na nakupy

akzuzs
autor
18. okt 2023

@zeldia no moja dcéra má 12 a keď ide na výlet,tak hľadá kde je restika a tam ide na menu🫣😂...takže ona je reštikova...starší syn už menej...len záleží ako pôjdu spolužiaci,bo pôjde s nimi

akzuzs
autor
18. okt 2023

@lalilla asi tak urobím...ja asi ešte žijem na Marse 🫣😂

vulka
18. okt 2023

@akzuzs Náš je tiež prvák na strednej a idú do Viedne. Ale on je taký skromný, že nechce nič. Má vreckové, jedlo a pitie si zoberie. Natisnem mu 10€.

lusyyy36
18. okt 2023

@akzuzs no myslím, že 20e na menu v restike mu stacit nebude. Ale ten mekac do 10e sa zmesti

luliu
18. okt 2023

@akzuzs ceny sú podobné ako u nás, aj u nás na SR na výlete sa nájdu takí, ktorí dajú deťom stovky eur. No a čo? Ak majú všetko zabezpečené, 20€ mu stačí. A teda 100€ na jeden deň ako vreckové na vylet je nenormálna suma a to biedu netrieme

edinka126
18. okt 2023

dajte 100 ked neminie vrati... radšej mať viac..ako nemať .......podla mna určite neminie...ale pre istoto by som dala

ibrunova
18. okt 2023

Ja by som dala 20€

marcellka32
18. okt 2023

@martul autorka otáča každé euro...100 mu zrejme nedá

marcellka32
18. okt 2023

Davam 50 a vždy 20 donesú domov...

belllinka
18. okt 2023

@marcellka32 15 ročný puberťák určite nepôjde do cukrárne na kávu a zákusok a v zime na zrmzlinu asi tiež nie 🙂

marcellka32
18. okt 2023

@belllinka tak 20 na obed v reštaurácii stačiť isto nebude...keď tak kebab/currywurst +cola

ibrunova
18. okt 2023

@marcellka32 Pochybujem, že pôjdu na obed do reštaurácie v centre Viedne.

marcellka32
18. okt 2023

@ibrunova veď píšem že aj keby šli tak to za 20 nevyjde, možno pizza

akzuzs
autor
18. okt 2023

@vulka ani nás nie je rozhadzovac...vždy hovorí,že mama teraz nerobí,tak máme toho menej...úplne v pohode, ale niečo do tej ruky mu chcem dať,lebo celý rok mu hovorím:teraz nie...potom...nemôžem...name

januska12323
18. okt 2023

30 mu bude stačiť, ešte aj 15 donesie nazad.