Dobrý deň, moja dcéra sa dostala na gymnázium Jána Papánka.Ale nevieme čo budeme v novej škole potrebovať.
Chcela by som sa opýtať, že ak niekto má alebo mal dieťa na gymnáziu Jána Papánka, či by mi nemohol povedať aj bližšie informácie (ako to tam chodí, aký sú učiteľia) , ale aj potrebné školské pomôcky.
To si myslím aj ja, ale moja dcéra chce všetko vybaviť už počas augusta.
@nelus12345 sme na tom podobne.Myslim, ze uz nebudu mat predpisane presne zosity a pod...ja som kupila par velkych linajkovych a prazdnych, slovnicky, rysovacie pomocky ma..a dalej uvidime🙂drzim palce je to dobre gymnazium
@kaktusik007 Zabudla som povedať že moja dcera sa dostala na osemročné gymnázium.
@nelus12345 ved este pockaj mozno tento posledny tyzden pride na edupage nejake info
Nadsenie dcery je asi velke. No skus ju upokojit, nech si este uzije posledne dni prazdnin a ked pride do skoly, dostane vsetky potrebne info a aj zonam😉 zatial nech si vyberie na TV tenisky, oblecko, tasku alebo batoh, pera modre aj farebne, zvyraznovace, podlozku na stol a pod
Na každom predmete jej povedia čo potrebuje. Nemyslim, že na gymnáziách je nejaký univerzálny zoznam, každý učiteľ má svoj systém.
@nelus12345 no tak to sme na tom rovnako 🙂 som akurat googlila skolske pomocky, v podstate ak chce dopredu mat nakupene zosity, nic nepokazis ak jej kupis klasiku - velke A4 ciste 440, 460 po 2 kusy, linajkovy 2x, a klasicke A5 - 544 aspon 5, jeden notovy, slovnicky 644 2kusy... a potom presne ako pise
@ddaassuullaa - pera, zvyraznovace, veci na telesnu, prezuvky, vrecka na to... Ja som mojmu inak uz kupila diar / malu A6 s tvrdymi doskami, aby si tam zapisoval vsade ulohy...
lebo ja sa bojim aj toho - ako nabehne na ten iny system studia, standardne si nikdy nic neznacil, ale teraz hold bude musiet 😀 - toto som mu kupila aj novy telefon a nainstalovala aplikacie na rozvrh, lebo myslim ze tam by mohla byt cesta ako na neho 😀
ono tie zosity sa vlastne aj tak uz akoby stale opakuju.... a co nevyuzije teraz, vyuzije neskor, to sa zase nestrati...
@nelus12345 dcera chodi na 8r a pouziva 1karisblok, ostatne pomocky mala zo ZS. Nic extra som jej nekupovala, kruzidlo, pravitka sme mali doma. Vlastne ano kalkulacku s pokrocilymi fciami jej trebalo neskor.
@bilberryday Ďakujem všetkým za odpoveď🙂
ja kupujem v akciách vždy balík čistých a balík linajkovaných zošitov veľké/malé a z toho berieme keď treba, našim dovolili používať zošity kým v nich boli prázdne strany, čiže jeden zošit mal aj dva školské roky
@nelus12345 taky zoznam dostavaju deti na zs a nie na gymnaziu.kazdy ucitel jej povie co bude vyzadovat na svojom predmete ale ak velmi chce mat pripravene veci, tak standard....velke a male linajkove a ciste zosity, pisacie pomocky, rysovacie pomocky a kalkulacku ale to matikar povie presne ake funkcie ma a nema mat.na TV veci, prezuvky...
Nič by som dopredu nekupovala, všade majú iný systém. Môj už na 2.st.ZS mohol mať jeden karisblok a len dopĺňal strany. Paradoxne, keď nastúpil na SŠ, tak tam čistý socializmus, niektorí ešte aj okraje chceli, ma skoro piclo. Našťastie začal kovid, lebo teda ja sama nesúhlasím s tým, aby sa škola starala do toho, ako si decko ide robiť poznámky. Ak nejaký učiteľ má špeciálnu požiadavku, nech zakúpi on a neobťažuje tým rodičov. Zošit je majetok žiaka, takže kecat do toho, ako ma vyzerať, je scestné.
@ddaassuullaa aku myslis podlozku na stol?
@luccija taketo cosi, prva co mi vyhodil google https://www.darcekovy-raj.sk/herne-doplnky/2936...
Su rozne typy, velkosti a chrani sa tym doska stola, uz pouzivaju kruzidla, tak toto je fajn ochrana
@bilberryday ano, nemalo by sa bazirovat na tom, aby ziaci mali zosit a mali ho patricne upraveny... naco? dolezite su ine veci, nie to ci ma dieta poznamky - ale ci vie ucivo.
nekupuj nič, každý učiteľ povie, čo treba. Len pisacie potreby treba kúpiť , prezuvky zaobstarať a všetko zatiaľ
@bilberryday tak toto sa snáď naučia na 1.stupni, na druhom a o SŠ už ani nehovoriac je to snáď na každom, ako si to zariadi. Ak by zošity kupovala škola, nepoviem. Ale aby decko malo v zošite zapísané pár stránok a na ďalší rok muselo zase kupovať nový zošit, to je proti zdravému rozumu, proti ekológii i proti ekonomike. Ak to platím ja, budem ja rozhodovať o tom.
@bilberryday a ešte, ja napríklad mám doma dieťa, ktoré sa učí počúvaním. Nedokáže písať poznámky a zároveň vnímať a rozumieť výkladu. Všetci normálni učitelia to našťastie pochopili a nenútili syna si poznámky písať, maximalne si ich prefotil a nalepil do zošita. Dodnes sa učí tak, že počúva a je to pre neho najefektívnejší spôsob. Pre mňa je podstatné, že ten spôsob našiel. Samozrejme, na SŠ natrafil na pár osôb, ktoré zošity aj znamkuju, čo mne teda príde riadne choré. Aj preto hneď, ako mohol, tak prestúpil na externé a tam ho nik nebuzeruje. Spraví komisionalky a hotovo, dôležité je len to, čo vie, nie či ma v zošite okraj a nadpis zelenou.
@bilberryday to predsa súvisí, ide o to, že škola nemá čo rozhodovať o tom, či a aký zošit decko má.
môj sa zase ľahšie učí z poznámok, keď bol chorý a mal sa naučiť z dejepisu 20 strán museli sme najskôr urobiť poznámky a až potom bol schopný to zvládnuť, čiže poznámky sú fajn vec... našťastie ich učitelia neriešili, či má zošit štvorčekovaný alebo s linajkami, kto aký mal taký mal, jedine na matematiku museli mať veľký čistý lebo veľa rysovali
@akvi tiez mam taku dceru jej staci pocuvat.A tiez musela v 9 r rocniku robit okraje v zosite som sa vratila 30 r dozadu, ked som so spendlikom a pravitkom robila okraje ja.Znamkovat zosity na SS je smiesne...no uvidime co nas caka🤣skostnately system hlavne, ze kazdy hovori o individualite a dieta si ma najst svoj system a potom nie je dobre
@nelus12345 tiez som z toho nesvoja, ze co bude treba... Syn sa dostal na GLS v Trencine. Ale si tak hovorim - nic horsie ako to, ze budem nakupovat prvy septembrovy tyzden ked bude vsade hlava na hlave, sa stat nemoze. Teda moze - syn si nemusi zapisat ake zosity a co vsetko vlastne bude potrebovat.... Avsak nieco v mojom vnutri veri, ze to prvaci (moj bude priman) dostanu vytlacene na papieri.