Škola pre 15 ročnú dcéru

simasv
12. aug 2016

ahojte 🙂 chcem sa s vami poradiť mám dcéru 15 rokov bude mať a chcem aby bola v živote šťastná .
Výber SŠ je dôležité rozhodnutie a ja ani dcérka vobec nevieme kam by mohla ísť . Chcem aby si dobre vybrala a bola šťastná . Baví ju šport ale na športovú školu ju nechcem pustiť lebo si nenajde dobrú prácu z tej školy sa nedá veľmi kam ísť . Tak sa vás chcem spýtať na názor či má ísť tam kde ju to baví ale nebude v budúcnosti moc zarábať lebo má ísť na nejakú kde môže íst dalej študovať .
ja viem že to je hlúpe sa to tu pýtať ale prosím váš nazor

pribinak
12. aug 2016

@simasv na skole nemaju poradcu?

simasv
autor
12. aug 2016

nie to nie

vulka
12. aug 2016

Športu sa môže venovať aj na veľmi vysokej úrovni a pritom nemusí nutne chodiť do športovej školy.

petulda333
12. aug 2016

No pozri,v dnesnej dobe moze mat aj 5 VS a nemusi zarabat dobre,uz to nie je o skole,moj manzel ma obchodnu strednu a robi s nabytkom a zaraba velmi dobre,ja by som ju dala na skolu ktora ju bude bavit,mna rodicia poslali na skolu kt ma nebavila no podla nich mi mala dat viac moznosti- prd platne! A tu skolu som neznasala a neucila sa,casom zistili ze urobili chybu ale uz bolo neskoro! No rozhodnut sa musite vy dve

pribinak
12. aug 2016

vsak ktore predmety ju v skole bavia, ako sa uci? co ju zaujima okrem sportu, orientovala by som sa podla toho
aj ona musi mat nejaku predstavu

sugarfree999
12. aug 2016

urob jej termin v psychologicko-pedagogickej poradni, tam jej daju test, vyhodnotia ho a potom sa pani s tebou a tvojou dcerou porozprava a odporuci jej zameranie skoly, ktore pasuje k jej schopnostiam a nadaniam.

sardinka32
12. aug 2016

Nenapisala si, aky sport ju bavi - podla toho sa da spekulovat, ci by sa v nom uzivila a co by mohla potom robit, dalej ci v nom vynika alebo by to bolo skor na urovni ucitela TV, cize len tak z kazdeho rozka troska.
Ja za seba Ti poviem, ze mna mama nanutila ist na inu strednu skolu, ako som chcela ja a hoci mam vysoku, casto rozmyslam, ze keby som bola sla na tu, ktoru som si vybrala ja, aky by som mala zivot...takze tak trochu jej to zazlievam, lebo som chcela v zivote robit uplne nieco ine, ako robim teraz a myslim, ze by som bola spokojnejsia ako som teraz.
@simasv

yonce
12. aug 2016

@simasv psychologicke centra robia take testy na co by sa hodila, co by bolo pre nu vhodne ake ma predpoklady a potom vzhladom na to sa rozhodnete co dalej 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tyelde
12. aug 2016

V dnešnej dobe môže ísť na VŠ z akejkoľvek strednej ak bude chcieť, a na športovej sa učia také predmety ako na gympli ak si spomínam, ja by som proti tej športovej až tak nebola....veď ak bude chcieť, môže potom študovať bárs aj jadrovú fyziku, aj keby mala strednú kuchár-čašník, je to len o snahe a motivácii...

dominika6
12. aug 2016

@simasv smarina...ak má 15 už na strednú má ísť o 3 týždne tak o čo ide

majaxy
12. aug 2016

Ja som syna nepustila na školu ktorú chcel, do dnes to ľutujem a umáram sa myšlienkami čo by bolo keby bolo...Ťažko radiť, žiaľ rozhodnutie je na tebe, bude ťažké a nezabudni že s tým potom musíš žiť...

sendy1977
12. aug 2016

@dominika6 nemusí, môj syn teraz končil ZŠ a niektorí jeho spolužiaci už mali 16 r.

simasv
autor
12. aug 2016

@pribinak
okrem športu jej veľmi dobre ide Matematika a Angličtina

simasv
autor
12. aug 2016

@sardinka32
baví ju atletika a hráva futbal

lauricka
12. aug 2016

je studijny typ, dobre sa uci? Alebo ne? Da sa ist aj na gympel a potom na FTVS, takze sport moze studovat na vysokej skole...

simasv
autor
12. aug 2016

@sardinka32
som sa rozprávala aj s jej učiteľkou z telesnej a hovorila mi že vyniká vo všetkých športoch čo robia na telesnej.
a dakujem za tvoj koment

simasv
autor
12. aug 2016

@lauricka
ano dobre sa učí práve aj preto si myslím že je škoda ju dať na tu športovú aj ked ju to baví

simasv
autor
12. aug 2016

@dominika6
napísala som že 15 rokov bude mať 😉

dominika6
12. aug 2016

@simasv akože teraz čo ide len do 9 triedy? či čo? 15 ročná?
to by si už mohla mať dávno premyslené ak sa venuje športu,mala chodiť do športovej a nieje pravda že sa neuplatní..športovci zarábajú viac ako predavčaka v tescu..pokiaľ nejde na gympel a odtial na VŠ s konkrétnym zameraní,ale okrem športu ju asi právo,alebo ekonomika baviť nebude aby zarábala neviem kolko

mysga
12. aug 2016

Z hociakej strednej s maturitou môže ísť na vš. 🙂

simasv
autor
12. aug 2016

každopádne vám dakujem za odpovede

moni244
12. aug 2016

@simasv protirecis si, chces aby bola stastna a to ziadna skola nezaruci, cize najlepsie, co mozes urobit, je vypocut ju, ale netlacit do skoly, do ktorej chces ty. Nech skusi porozmyslat, co ju bavi, co by chcela robit v buducnosti

timea7
12. aug 2016

@simasv nemyslím si, že od výberu strednej školy závisí, či bude človek šťastný, alebo nie. V našej rodine okrem mňa nikto nerobí to, čo vyštudoval 😎 😎 😎 😎 . Dokonca ju šťastnou neurobí ani dobrý zárobok. Ja som nejaký čas vyskúšala aj iné povolanie, oveľa lepšie platené, ale robila som ho s takou nechuťou, že som sa veľmi rada vrátila k práci, ktorá mi je aj koníčkom, aj keď za oveľa menej peňazí. V každom prípade by som rešpektovala jej voľbu.

mima283
12. aug 2016

Nechaj ju ist na skolu na ktoru chce ist ona. Sportova skola neznamena, ze tam nebude mat nic, ani len vyucny list. Mozno ma pred sebou slubnu buducnost spotkovkine, ale ty miesto toho aby si ju v tom podporila, budes tento talent potlacat. Ja by som ju isto nechala nech sa rozhodne sama 😊 a keby sa jej tam prvy rok nepacilo, aj stredna skola sa da zmenit

rutie
12. aug 2016

Pre nevyhranene typy, ktote nemaju jasnu predstavu, ze chcu piect najlepsie torty na svete alebo tunovat auta, nie su od skolky huslovymi virtuózmi ale lahko sa ucia tu boli odjakziva vymyslene gymnazia. S tym spotom je to take osemetne. Vela spickovych pravnikov, manazerov, lekarov, vedcov robilo v mladosti sport na vrcholovej urovni (alebo hrali na vysokej urovni na hudobnom nastroji). Len malo profesionálnych sportovcov sa stane spickovymi lekarmi, manazermi (su vynimky ako Zolo Demjan), pravnikmi a vedcami. Sport je vyborna cesta k vytvoreniu vlastnosti, vdaka ktorym tvoja dcera uspeje v zivote, ale len velmi zriedkavo je to cesta ako naozaj uspiet v sporte 🙂.

Ked nema uz teraz konkretny sport, v ktorom sa jasne profiluje, vyhrava celoslovenske a medzinarodne preteky, nerozumiem, naco by jej bol sportovy gympel. Na tvojom mieste najdem spolu s dcérou dobry a narocny gympel a podporim ju v sporte.

illyria
12. aug 2016

@simasv ked sa nevie rozhodnúť, nech ide na gymnázium 🙂 potom bude mať širšie možnosti, pokial bude chcieť študovať ďalej na VŠ...ja som napr. chodila na špecializovanú strednú školu a lutujem, lebo potom som mala obmedzené smery pri výbere VŠ :( človek v 15. rokoch ešte nevie rozmýšlať do budúcna, čo asi tak bude robiť o 10-15 rokov, priority sa menia..môj názor

sendy1977
12. aug 2016

@simasv syn ide do prvého ročníka na gymnázium. On predstavu má čo po gymnázium ďalej. Ale spolu s ním tam ide aj 3/4 triedy a iba málokto má predstavu čo ďalej, že za tie 4 roky uvidia. Tak môžno aj pre dcéru gymnázium a podporovať v športe, za tie 4 roku uvidí či sa chce venovať športu aj profesionálne.

abbey1
12. aug 2016

Veď môže ísť na športové gymnázium a z toho potom na vysokú,a lebo ak by zistila, že to nie je pre ňu, tak môže prestúpiť na klasické gymnázium. Nebránila by som jej ísť, kde chce. Veď prihlášku si tam podať môže, skúsi talentovky a uvidí a druhá škola bude v zálohe. Nenúť ju ísť na inú školu, ako chce ona.
Inak každá základná škola musí mať poradcu a teda učiteľa, ktorý má na starosti prijímačky. Ešte je možnosť testov v pedo psychologickej poradni,a le aj na tie by som sa nespoliehala. 15 ročné dieťa, ak vie kam chce, tak je hlúposť ho prehovárať na niečo iné. Dnes už dávno nefunguje tá striktná fixácia na vyštudovaný obor strednej školy.

sendy1977
12. aug 2016

@abbey1 tak poradca na ZŠ môjho syna radi v tom štýle. Ty čo sa dobre učia tak na gymnázium ( samozrejme na to, kde učí jeho sestra). Ty čo sa neučili tak kuchár-čašník, ale iba na to, kde učí jeho kamarát. A v inej školy, kde chodili kamarátkine deti, tak všetkým odporúčal hotelovú akadémiu čo susedila zo školu pričom v meste sú 3 hotelové akadémie. Tak keď poradiť tak v psychologicko-pedagogickej poradni v inom meste.