Šikanovanie zo strany učiteľa v maturitnom ročníku

lubica1985
9. nov 2013

Ahojte maminy.....
také mám nervy...moja mama danú situáciu nechce riešiť, teda skôr chce ešte počkať, ako sa to vyvinie ďalej, či učiteľka ešte bude ďalej "rýpať" do mojej sestry a keď, tak vraj potom to už bude riešiť...nejako riešiť.... ja keď vidím ako sa sestra trápi, už ani sa pokojne v noci nevyspí, čo rozpráva o tej učiteľke ako s ku nej chová, normálne "nožík sa mi otvára" vo vrecku.... nemiestne pripomienky, ktoré nemajú nič spoločné s výučbou a chovaním sa sestry v škole.... sestra je v maturitnom ročníku, tak tiež to moc nechc eriešiť, že nejak do konca už vydrží, no ja sa bojím, aby ten stres z maturít a neustále vyrývanie a ponižovanie zo strany vyučújúcej nakoniec neskončilo nejak tragicky....

jahodka8
9. nov 2013

Najlepšie je keď sestru podporíš morálne, pomôžeš jej učiť sa, prípadne si spolu niekam vyjdete na kávu, nákupy a pod., aby sa odreagovala. Prípadne ju pozvi k sebe občas na návštevu, rozprávaj jej o tehotenstve, nech na to nemyslí. Ani ja by som sa nejako zhurta nehádala s učiteľkou, v triede je veľa detí, musí byť prísna, hlavne už takíto väčší študenti už majú svoj rozum, rebelujú a podobne, odvrávajú a na to nie je v škole čas.

kaktusik007
9. nov 2013

@lubica1985 no, ak je sikana v maturitnom rocniku -- asi by som zatala zuby a drzala hubu a krok a myslela si svoje.... Ono fakt pomoze ze sestra bude vediet ze ma v tebe oporu, je november, maturity su v maji, takze toho pol roka to uz len nejako doklepte.... Poznamky jednym uchom dnu a druhym von.... Nech jej nehovori absolutne nic....

ine by to bolo, ak by to bol treti rocnik na strednej, ci este nizsi.... alebo zakladna skola....

Maturantka uz ma aj vlastny rozum, a vie aj sama pochopit, ze ucitelka je na piiiiip -- a v zivote stretne velmi vela ludi na piiiiip ale hold, bude sa musiet naucit s nimi (teda vedla nich ) zit...

ved aj v zamestnani -- ak je blby sef, tak ano, je to na figu, ale kto odide, ked inu pracu nema a hypoteku platit treba????

takze fakt by som to riesila akurat tak tou moralnou podporou a vysvetlila sestre, ze nech si to nepripusta... a ze o pol roka ani nemusi prist ucitelke na meno, uz to bude jedno 🙂 - je to fakt kratky cas, to zbehne ani sa nenazdate 🙂

adri266
9. nov 2013

@lubica1985 no a co konkretne jej ta ucitelka vytyka?
@kaktusik007 uplne s Tebou suhlasim. Aj ked, ucitelia by sa nemali takto spravat /sama som ucitelka/, ale ani policajti by nemali okradat ludi, lekari by nemali zabijat pacientov a politici by nemali klamat, atd...
Jednoducho Tvoja sestra natrafila na cudnu osobu, ktora sa sprava nepristojne. Ale ako pise hore kaktusik, su veci, ktore nezmenime a Tvoja sestra sa strene este s vela ludmi, ktori sa budu spravat aj horsie 🙄 Hoci si to nezasluzi...

lubica1985
autor
9. nov 2013

@kaktusik007
@jahodka8 vďaka baby za príspevky....ono sa to už ťahá od 2heho ročníka a je to čím ďalej, tým horšie... segra niekeyd príde zo školy a doslova reve.... nechcela ísť s ďalšími z triedy na stužkovú, učiteľka nechcela im dať ani stužky, že si vraj nezaslúžia...nakoniec im ich vypísal a dal nejaký iný učiteľ, lebo nechápal, že prečo im nedala... keĎ si obhajuje nejakú prácu, tak stále reči, že lepšiu ako 4ku ani od nej nedostane a iní učitelia sú jej prácou doslova nadšení, už jej aj ponúkali, či nechce dať na výstavu.... má problémy s nohami a dosť vážne, jeden deň jej mama volala, či by segra nemohla používať učiteľský výťah, lebo ak ide po schodoch často sa stane, že jej vyskočí jablčko z kolena.... učiteľka to v pohode mame odsúhlasila a hneĎ na druhý deň segru zrýpala, že čo ide výťahom a dokonca jej dala nosiť nejaké ťažké krabice.... dokonca aj učiteľka sama povedala, že jej segra "nesedí"..... a keĎ ju segra ignoruje, že nedá na sebe vedieť, že sa jej to dotklo, tak učiteľku to až vytáča a sa rozzúri ešte viac 😖 dokonca štve proti nej aj ostatných spolužiakov v triede... proste keĎ mi o tom rozpráva, ja len s otvorenými ústami počúvam a nechápem....sestra je pubertiačka, jasné, že sem-tam aj ona má ešte tie blbé poznámky, ale také chovanie zo strany učiteľky nechápem....pripadá mi to ako keby si dotyčná riešila nejaké svoje komplexy alebo neviem... ako rozumná žená, matka také niečo môže robiť????

lubica1985
autor
9. nov 2013

a tých narážok je proste strašne veľa.... segra chodí na rehabilitácie, oznámi to vopred v škole, učiteľka o tom vie a aj tak vykrikuje pred celou triedou, že má neospravedlnený deň....

adri266
9. nov 2013

@lubica1985 najlepsie by bolo, keby isla mama riesit tuto situaciu, hlavne tu zdravotnu. Ak ma moznost, nech prestupi do inej triedy. A este, co ich ta ucitelka vlastne uci, ze s nimi ma kazdy den hodiny???
A podla vsetkeho sa takto sprava ku vsetkym, vid tie stuzky, proste je to divna povaha, ktora by v skolstve nemala co robit 🙄

sissy27
9. nov 2013

@lubica1985 ak sa takto správa učiteľka k viacerým (podľa toho, čo píšeš, tak zjavne áno), tak sa čudujem, že to doteraz nikto neriešil s triednou, resp. s nadriadeným tej učiteľky... jedna sťažnosť sa dá ešte "zamiesť pod koberec", ak ich bude viac, tak to si nemôžu dovoliť ignorovať...

jahodka8
9. nov 2013

Tak v takomto prípade radím naučiť sestru poriadne odpapuľovať, poslať učiteľku do hajzlu. Žiadne argumenty, len poriadnu nadávku nech jej povie pred triedou, nech sa nebojí. Treba to len natrénovať s ňou. A ešte nech ide za učiteľkou nejaký muž z vašej rodiny, napr. tvoj manžel a dvoma vetami je vysvetlí ako sa má správať.

seemani
9. nov 2013

@jahodka8 ty si moja krvná skupina.. 🙂 hlavne to stým mužom 😀

evelynm
9. nov 2013

@jahodka8 , co tym dievca ziska? Radsej by som ju ucila slusne sa vediet obranit.

evelynm
9. nov 2013

@lubica1985 , riesila by som to ako matka podstatne skor. Pises, ze to trva uz od 2. rocnika, cudujem sa, ze ste to nechali zajst az tak daleko - teda nie ty, ale tvoja mama. Pani ucitelka potrebuje dostat informaciu, ze jej spravanie nie je v poriadku, nech uz je trieda akakolvek. Toto sa ma riesit aj s riaditelom skoly.

lubica1985
autor
9. nov 2013

@evelynm
@jahodka8
@adri266
@sissy27
tá učiteľka je ich triedna 😒 chová sa tak hlavne k mojej sestre...na stužkovú odmietli ísť viacerí, stužku nakoniec vypísala z tých čo odmietli ísť len jednej, ostatným vypísal druhý pedagóg.... a pri vracaní peňazí opäť uštedrila segre štipľavé poznámky, typu, či isto dala mame peniaze a že majú ostatní spolužiaci to natočiť aj na kameru, že jej ich fakt dáva do ruky....pritom necháme to správanie...sestra sa učí na 1-2, so správaním nikdy nemala problém, žiandy zápis ani predvolanie rodičov, nič.....
podľa sestry k riaditeľke nemá význam ísť, pretože vraj je to jedna banda.... mama už má svoj vek, dosť problémov v práci, a s otcom, tak mám pocit, že sa jej moc nechce ešte behať riešiť toto.... už normálne zvažujem, že ja osobne zavolám priamo tej učiteľke a jej slušne vysvetlím, že aj nezmení svoje správanie, tak to budem riešiť ja a nie cez riaditeľku, ale vyššie....

zuzkaanicka
9. nov 2013

@lubica1985 Nie je to normalne spravanie, ale chybu urobila aj Tvoja mama, ze to nezacala riesit uz v 2. rocniku ... ja byt matkou, tak idem a slusne ucitelke vysvetlim, ze taketo spravanie k dcere by si dovolovat nemala ... ak nepomoze, tak rovno k riaditelovi.

evelynm
9. nov 2013

@lubica1985 , mama moze podat pisomne staznost, skola je povinna jej odpovedat.
Myslis, ze by sa v tej skole dalo porozpravat s niektorym ucitelom? mozno vychovna poradkyna, zastupca atd, niekto, kto by mohol pomoct. Skola ma svojho zriadovatela, aj nanho sa mozete obratit.
Ak tvoja mama suhlasi, mozes to riesit aj ty.
Urcite odporucam riesit to slusne, nie "robenie poriadkov", k tomu by som sa neznizila. To by bola pre pani ucitelku pouzitelna zbran proti tebe a tvojej sestre. Verim, ze slusnym sposobom sa da vyriesit viac. Drzim palce, chapem, ze ta to trapi, tvoja sestra potrebuje podporu a pomoc.

jahodka8
9. nov 2013

@seemani to sú také typy ľudí, s ktorými sa slušne nedá. Učiteľka vie, že si do nej môže vyskočiť. Môžu byť za tým aj iné veci a mstí sa na dieťati. Hlavne si to nesmie to dieťa v hlave zafixovať, na to musí prísť aj sama, že si musí veriť.

kaktusik007
9. nov 2013

no tak ak to trva dlhsie, je to ine, ale to sa potom tiez pytam - kde ste boli doteraz, ze ste to neriesili????

teraz uz fakt toho moc nespravis, ako ist sa s nou porozpravat je jedna vec, ale ty si tehotna, tvojej matke sa to evidentne reisit nechce a tvojmu otcovi asi rovnako....

takze hold smola, drzat hubu a krok a vydrzat - a pripravit sa na zvasty od ucitelky ze nezmaturuje a podobne hluposti.....

proste sestra ma smolu a zial musi vydrzat, kedze ste to doteraz neriesili..... A sa fakt divim, pretoze taketo spravanie je naozaj na staznost nie len riaditelovi skoly, ale priamo jeho zriadovatelovi!!!

len druha vec --- kedze sestra nechce, aby sa to slo riesit riaditelovi --- prepac, ale asi vie preco to nechce a to, ze su spolu jedna banda, to tym dovodom fakt byt nemusi 🙂

adri266
9. nov 2013

@jahodka8 takto z nej nevychovas slusneho cloveka, nemyslis? To aj za nadriadenymi by si isla rovno a povedala im, nech idu do p....., lebo mas nizku vyplatu? 😒

@lubica1985 nenechat to tak, riesit, to, ze su jedna banda je len vyhovorka, pripadne este poslat inspekciu. Toto nie je normalne spravanie ucitelky. Aj ked, rada by som pocula aj druhu stranu...

lubica1985
autor
9. nov 2013

@adri266 jasné, nerobím hneď sestre svatožiaru, veď môže aj ona možno prilieva do ohňa...len mi to nedá, že ak by sestra nejak vystrájala, provokovala, prečo nevolali rodičom, ani keĎ bola mama v kontakte s učiteľkou nič jej nespomínala...a sestra fakt chodí domov vynervovaná a často plače kvôli škole a zle spí...
sama som zvedavá, čo bude teraz v pondelok a či mama nejak konečne zareaguje... je mi z toho proste nanič....

natuska87
10. nov 2013

@sissy27 vôbec to nie je jednoduche...ja mam podobny problem so synom v skole, tiez maturantom.Postupovali sme tak, ako sa ma....oni brania jeden druheho a riaditel, ktory to ma mat pod "palcom" bol taky vymlety, ze az zarazalo.....preto som zadala temu tu v diskusii o skusenostiach s touto skolou v TN, zrejme tam nikto iny nechodil, alebo su vsetci jaks, takz spokojni....

sissy27
10. nov 2013

@natuska87 nehovorím, že je to jednoduché, ale nie je lepšie spraviť ASPOŇ NIEČO ako nerobiť úplne NIČ ? 🙄

isabel11163
10. nov 2013

@lubica1985 čudujem sa tvojej segre že jej to trpí ..viem každý sme iný no ja by som jej dala..mala som podobný problém na základnej škole a vyriešila som si ho sama.. tvoja sestra by si mala dať pozor aby jej aj v budúcnosti nejaký partner nerobil zo života peklo ak je taký typ a nechá si serinkať na hlavu.. musí sa naučiť trošku aj bojovať za seba.. nech jej dá najavo že ju má v paži a nezaujímajú ju jej hlúpe reči.. proste nesmie si to dať a nie len raz dvakrát ale nadobro dokázať tej chorej žene že jednoducho toto si dovoľovať nebude..držím palce nech to dobre dopadne

natuska87
10. nov 2013

@sissy27 Rozhodne s Tebou suhlasim, treba sa branit, treba.Nechcem pisat o tom, co vsetko sme za posledne tri mesiace ucinili, dokonca sme to dali pravnikovi, ktory trva na sudnom pojednavani, nakolko doslo k poruseniu niekolkych zakonov.My, len mame strach, ze syn bude sikanovany tak, ze vôbec nezmaturuje....riaditel skoly, samozrejme, vehementne sikanu odmieta, ale ver, ze sa deje...syn nosi "poznamky" typu...rozhadzuje syr po triede, nosi siltovku na hlave/ na chodbe/, dostava jednu patku za druhou z TV!!!