Šikana v škole

12. jún 2024

Ako by ste ako rodič reagovali na šikanu Vášho dieťaťa, nejedná sa o fyzickú šikanu skôr psychickú. Učitelia a riaditeľ 0 bodov. Dieťa ktoré šikanuje je dieťa učiteľky, čiže veľmi sebavedomé. Šikanovanému dieťaťu sa rapídne zhoršil prospech a pchychicke zdravie, chce odísť na inú školu. Jedna sa o druhý stupeň detí

mikitilik29
12. jún 2024

A kontaktovali ste aj matku (učiteľku) toho dieťaťa co to robí?

koniarova
12. jún 2024

Nabehla by som do školy a to by si sa veru zbadali. 😁 Žiadala by som prešetrenie aj zápis z neho a všetky zúčastnené strany podpísať.

autor
12. jún 2024

@mikitilik29 áno o všetkom sa vie. Učiteľka svoje dieťa nezvláda. Ako ona je milá žena ale vymyká sa jej kontrole.

nuklia
12. jún 2024

V prvom rade by som sla za matkou dietata. Ak by nepomohlo, sla by som oficialnou cestou na vedenie skoly. Ak by ani to nepomohlo a nezaujimalo by ich to, tak sa vzdy naje nejaky novinar a TV, ktoru to bude zaujimat 😀 Ale urcite by som zvazila prelozenie dietata na inu skolu....

sweaaa
12. jún 2024

A aké je sebavedomie obete? Nedá sa na tom zapracovať? Ostatné deti ako reagujú? Má kamarátov?

pribinak
12. jún 2024

To je tvoje dieťa? Samé povedalo že chce ísť na inú školu? No tak mu vybav inú školu

To decko má evidentne dosť, nevidí a necíti pomoc, tak nová škola bude dobre riešenie

derdia
12. jún 2024

Dieťa by som preložila.

martinka17
12. jún 2024

Zmeniť školu, to jediné pomôže. A mieto písania na MK sme detský psychológ a rieš to s odborníkom, mimo danej školy.

nikdenikto
12. jún 2024

Ja na by som tiež riešila aj inú školu ale:
1. Tvoje dieťa - nejako zapracovať na osobnosti, byť silnejší jedinec a nestať sa tak obeťou šikany
2. Aj keby som inú školu vyriešila, trvala by som na Tom, aby pôvodná škola vyvodila následky dieťaťu ktoré šikanovalo. Riadne zápisy, prešetrenie, všetko aby bolo podpísané...

januska12323
12. jún 2024

Keď vidíš, že na škole pomoc žiadna prečo neriešiš prestup? Mne by bolo psychické zdravie dieťaťa prednejšie ako dokazovanie pravdy.

7miriam77
12. jún 2024

Ja by som tiež dieťa preložila na inú školu. Ak matka šikana nezvláda výchovu a nevie si rady, tak asi iné východisko nebude. Možno keby nabehli do školy policajti,troška to zlobidlo postrašiť, no to neviem.

ivik4
12. jún 2024

Ja som decku ktore fyzicky napadlo moje, sama vycistila zaludok ale vedeli o tom celom aj rodicia samozrejme ( boli to az 2 deti) . Keby bola situacia ako u Teba, prisla by som do triedy rovno s policajtmi ked si mamka nevie dat rady s takym deckom.

janamt
12. jún 2024

Žiadala by som oficiálne stretnutie (triedny, výchovný poradca, vedenie). Zo stretnutia by som žiadala spísať zápisnicu, kde by boli uvedené moje výhrady aj požiadavky aj s návrhmi opatrení a nejakým približným termínom. Do zápisnice by som uviedla, že ak sa situácia nezlepší, budem kontaktovať napríklad odbor školstva alebo políciu. Preloženie dieťaťa môže byť cesta, nie je to ale systémové riešenie. Bolo by dobré popracovať s poškodeným dieťaťom, situácia sa totiž môže opakovať aj na novej škole. Určite si nemyslím, že psychická šikana je menej závažná ako fyzická. Mám ale aj skúsenosť, že za obeť šikany bolo označené dieťa, s ktorým sa ostatní nechceli hrať a pozývať ho napríklad na detské oslavy, pretože bolo na ostatné deti v triede hrubé a urážalo ich. To bol zvláštny paradox. Určite to netreba nechať tak, na školách majú vypracované protokoly, ako pracovať so šikanou v triede v spolupráci so školským psychológom alebo nejakým externistom. Držím palce.

betulinka1
12. jún 2024

Vymeň školu, ak je to možné. Samozrejme treba podať sťažnosť u riaditeľa a sťažnosť na zriaďovateľa základnej školy (Mestský úrad). Ale úprimne nečakaj, že sa niečo bude diať. Každopádne dieťa v škole nenechať.

macekovam
12. jún 2024

Daj ho na inú školu.

martin926
13. jún 2024

Spýtaj sa pána/pani riaditeľa/ky či máš podať trestné oznámenie na učiteľku, alebo školu.

vreckovka2
13. jún 2024

@janamt ti to popisala. Mas pisomne vyjadrenia toho, co ste doteraz riesili? Mal by to uz byt standard na skolach. Ak mas, ja by som uz rovno zasla na policiu. Skola vie, ze ak nebude riesit, tak mozes ist na policiu. Len je dobre mat zaznamy. Ak nemas, tak iniciuj aspon to jedno stretnutie oficialne ako ti hore popisali. Tam ziadaj uviest do pisomneho zaznamu, ze ste to uz riesili opakovane ustne a nic nevyriesili, sikana pretrvava. Plus to, co popisala janamt . Podpisy vsetkych zucastnenych, a datum stretnutia.
Ak je vsak psychika dietata na tom zle, ja by som zvazila aj to preradenie. Poradila by som sa aj so psychologom.