Šikana od triednej učiteľky

24. feb 2024

Ahojte. Dcéra je 7 čka na ZŠ učí sa na 1 a 2 ky. Problém je v tom, že je integrovaná má dysgrafiu . Učivo s menšími úpravami zvláda na 1 až 2 ky. Problém je v jej triednej , ktorá ju už x krát nespravodlivo ohodnotila predsa dcéra sa porovnáva a vyhodnocuje. Je tichšej povahy . Riešili sme to priamou konfrontáciou triedna dcéra riaditeľka. Samotná riaditeľka sa triednej zastáva dcéru navrhuje k psychológovi vraj je introvert . Dcéra sa učiteľky bojí povedala to aj riaditeľke. Mám pocit, že sa nič nevyriešilo čo navrhujete? Preložiť ju nechcem s tým dcéra ani nesúhlasi.

dadka1997
24. feb 2024

V com ju nespravodlivo ohodnotila, a to je velmi dolezitý fakt

nelca0510
24. feb 2024

Riešiš to o 2 ráno? Toho psychológa si skúšala? TY si MYSLÍS,že je nespravodlivo ohodnotená? Aké máš na to vzdelanie,že to tvrdíš?
Ries situáciu so zriaďovateľom.

verkaveverka
24. feb 2024

Ako ju akože nespravodlivo ohodnotila? Z čoho? Z akého predmetu? Iných spolužiakov hodnotila objektívne? Iba ju nie? Vyplakávanie lepších známok (v prípade, že je známka spravodlivá, iba rodič sa s ňou nevie zmieriť) riešia len helikoptéroví rodičia, čo by najradšej za decká aj dýchali a vychovávate ich k narcizmu a nesamostatnosti.

januska12323
24. feb 2024

Čo má povaha - introvert spoločné so známkami? A prečo by kvôli tomu mala ísť k psychológovi? Neviem ako ju "nespravodlivo hodnotí" snáď má dcéra nejaké úľavy a podľa toho postupuje.

kacena4
24. feb 2024

dysgrafia nema nic spolocne s vedomostami, je to provlem en s pisanim. nepises co zle ohodnotila. pravopis? ci vedomosti? a ako si to hodnotenie predstavuješ ty? nauc dieta ak ma problem riesit si ho sama.

dadis
24. feb 2024

Mam skor pocit, ze dcera sa boji teba a tvojho sklamania zo znamok. Je taky problem, tebe ako rodicovi vyjadrit uznanie aj za horsiu znamku ako jednotku? Ocenit, ako sa snazila, ze ti robi radost a si na nu hrda? Ze nepotrebujes na vysvedceni vidiet same jednotky, ze je pre teba dolezitejsie vidiet, ako velmi sa snazi?? Co myslis, ze rodicia dvojkarov a trojkarov doma na deti vytahuju remene?? Psychologa navstiv ty, urcite ta spravne nasmeruje.

martinka17
24. feb 2024

Naše školstvo a integrácia - to v praxi nefunguje, integrované deti sú potom šikanované a ako čítaš, je to vlastne tvoja chyba. Smutné ale je to tak.
Prešlo si tým aj moje dieťa, psychológ vie veľmi pomôcť, nečakaj a naozaj tam dcéru vezmi. A teda - v škole sa to nevyrieši. Ak dcéra nevie vydržať na danej škole a nevie sa s učiteľkou zladiť, možno skúste pohľadať inú školu. Ty jej len trpezlivo vyvstľuj, že ak dostane nespravodlivú známku, je to chyba učiteľa a nie jej - neboj, ona to pochopí.
A miesto MK si nájdi komunitu, kde rodičia integrovaných detí riešia svoje problémy, aby si vedela, že nie si na tom sama. Mne to veľmi pomohlo, keď som zistila, že to čo zažilo moje dieťa, bol ešte slabý odvar.

dadis
24. feb 2024

@martinka17 Ale ja poznam deti s dys, nemaju same jednotky, to vsak neznamena, ze su sikanovane. Akoze dobre znamky davat je povinnost? Je ulohou rodica, aby naucil svoje dieta akceptovat svoje slabe stranky (aj prostrednictvom tej horsej znamky), vediet, ze to neznamena, ze je hlupy ci nesikovny, neporovnavat sa s inymi. Ked pise, ze na 1/2 sa dcera uci, tak asi dostava ulavy z dikatov a pod. Lebo s dysgrafiou by asi bezne diktaty na dvojky nedavala..

martinka17
24. feb 2024

@dadis ak dieťa nemá písať písomné práce, má na to papier od špeciálneho pedagóga, učiteľka však ústne neskúša a núti dieťa len do písania písomných prác s nevhodnými poznámkami - to je šikana. To len ako príklad, mohla by som napísať 3 strany A4 čím sme si prešli. Ty nemáš integrované dieťa, tak to budem zbytočne písať.

dadis
24. feb 2024

@martinka17 Ale no..odvzdusni sa..niekedy su ucitelia skor alergicki na hysterickych rodicov, nez na dieta...

martinka17
24. feb 2024

@dadis ♥️ pekný deň aj tebe

sella38
24. feb 2024

@dadis
@martinka17 ma ale svatu pravdu. Na mnohych skolach to presne takto funguje. Druhy stupen je velakrat cista katastrofa, zaseknuta v 80-tych rokoch, bez akejkolvek akceptacie inakosti a snahy pre to dieta cokolvek urobit...

raffaella
24. feb 2024

@dadis prečo urazas a hneď atakujes obe matky? Miesto konštruktívnej diskusie a bez toho aby si poznala všetky detaily si agresívna. Ja našťastie integrované deti nemám ale mám pár kamarátok ktoré toto majú a to nie sú žiadne helikoptérové matky. Jedna z toho (má post HR lead v medzinárodnej spol) začala študovať pedagogiku popri práci, aby vedela svojmu synovi s AS pomôcť, nakoľko škola (jedna z naj v BA) je absolútne nemožná, a to je jeden z príkladov.

dadis
24. feb 2024

@raffaella ako ich urazam?

gabika99
24. feb 2024

@sella38 plne súhlasím.

simoli
25. feb 2024

@martinka17 takto...odpusť im pane, nevedia čo činia...baby, tie čo ste si tým neprešli, je veľmi jednoduché ale hnusné útočiť na matky...xkrat som to tu čítala...nezažili ste, nepochopite, mali by ste ale rešpektovať aj to, že môžu mať pravdu???? Odvzdusni sa...hystericke??? To fakt? Čo ste to za ľudia, nie je to tu o pomoci?

ankarodina
2. mar 2024

Dieťa už muselo byť na psychologickom aj specialno-pedagogickom vysetrení v CPPPaP ak má diagnostikovanú dysgrafiu. Po cca dvoch rokoch sa má robiť prediagnostika, na ktorú sa objednáva polroka vopred rodičom,kvôli väčšiemu počtu detí. Smiem sa spýtať autorky akú zlú známku dostalo Vaše dieťa? Ak sa učí na 1 a 2 je bežné, že aj jednotkarovi sa môže zadariť zlá známka a to aj 5-ka. Na známkach nezáleží ak má celkový priemer 1-3, aj na EduPage sú známky len informatívne, učiteľ hodnotí pri vysvedčení aj prácu na hodine počas celého šk.roka/polroka, nie podľa toho, že dnes niečo nevyšlo, ale dieťa dnes nemalo svoj deň, myšlienky mimo a pod. Mám syna je druhák, slovná zásoba perfektná, NKS narušená komunikačná schopnosť tiež riešime cez CPPP-P. Rozpráva nezrozumiteľne, má logopedický problém, ale všetko chápe, a to sa skoro ani neučí len úlohy naškriabe. Číta perfektne a zrozumiteľne no akonáhle diktát, má trojku lebo on si slovo vysloví v sebe zle TM že šušle a nevie r niekedy dá mäkčene opačne tam kde nepatria a nedá kde patria a inokedy namiesto r dá l a opačne. Vybavujeme papier z CPPP aby mal úľavu ale vôbec mi nevadí že dostane sem tam trojku z diktátu, alebo ak je zbrklý rýchlo rýchlo z matematiky sa pomýli v 1 príklade o 1 číslo, lebo viem, že to vie. Začali sa učiť rátať do 100 tento rok aj cez desiatku, vtedy bol chorý, pani učiteľka mu cez EduPage posielala úlohy a sám to hneď pochopil. Nič som mu nevysvelovala a úlohy mal do 5 minút hotové. Nezáleží na známkach, ak som presvedčená, že dieťa učivo vie a rozumie mu, bez ohľadu na to, že mu to dnes v škole nevyšlo. Ja som bola jednotkárka na ZŠ a zadarilo sa mi dostať aj päťky, svet sa nezrúti. Pokiaľ učiteľka nezhadzuje dieťa pre spolužiakmi, nie je to šikana. Tiež 7.rocnik sú deti, ktoré sú tiché aj ja som bola tichšia, ale ak má kamarátky to vôbec nie je problém, stačí jedna, jeden. Možno Vám tají čo spravila zle a prečo pani učiteľka dala také hodnotenie,je to taký vek. Skúste bez nej ísť do školy a vypočuť si pani učiteľku a spýtať sa jej, ideálne ak Vám tu písomku, test, ukáže. Moju dcéru som skúšala, všetko mi pekne povedala, z toho učiva však dostala 4 na písomke. Keď mi na rodičáku učiteľka ukázala jej písomku zašla som a ja by som jej tiež veru dala aj 5. Zbytočne že mi tvrdila že sa učila, že mi odrecitovala učivo, ktorému asi ale nepochopila keď nevedela odpovedať na otázky z učiva. Nestačí sa nabifliť, keď to nechápe, zabudne to. Aj dysgrafik môže písať písomky, úľava nie je zákaz.