Dobry mam 15 rokov a som emo. V triede nemam ziadnych kamošov. Nikto sa somnou nebavy. Raz sa unas v triede vyskytli vši a všetci si myslely ze ich mam ja. Zacaly si odtahovat lavice a vyhybali sa mi. To by bilo v pohode ale roznesli to do dalsich tried a vsedci sa mi vyhibali. Neviem ci je to sikana ale fakt to je hrozne ☹ P.S viem ze su tam chyby ale pisem to na mobili a este na nom neviem pisat.
ja viem ale slovenčina mi velmy nejde :-/
Si ina ako ostatny a im sa to nepaci. Je prirodzene ze s tebou nechcu mat nic spolocne,tak to byva. Osobne neviem co sa ti na tom paci. Blee 😝
paci sa mi na tom vsetko. Ale vsedci si myslia ze sa len rezeme a nic viac ale to nieje pravda ☹
@emodomca Možno nie je problém len v EMO štýle. Skús sedenia s psychológom, ktorý ti môže pozrieť sa na tvoj problém inými očami, pomôže ti nájsť spôsob, ako komunikovať s ostatnými i napriek tvojmu odlisnemu štýlu.
A hlavne, popros rodičov, aby ti zaistili doučovanie slovenskeho jazyka. To sa vždy vyplatí.
Školského psychológa na škole nemáte? Ak áno, popros ho o pomoc
Z toho s vsami si nic nerob, aj u nas v skole sme mali spoluziacku a doniesla do skoly vsi a sa to prenieslo aj inde a aj u nas v skole to bolo halooo celeho tyzdna a bolo to uz na strednej a boli sme toxicki vsetci a nikto nepatral, že presne kto co a ako.... .proste ked sa nieco take v skole stane je to perlicka no...a ta druha vec....nevieme, ake su tvoje komunikacne schopnosti a ci vlastne aj ty vytvaras priestor, aby si niekoho k sebe pustila, skus ukazat, ze aj napriek svojmu stylu si taka ako ostatni...plus urcite by bolo dobre, aby s niekym o tom co ta trapi hovorila, ci uz s rodinou alebo ako baby spominaju s psychologom...
@emodomca : no pravdu povediac, mám 12 ročnú dcéru, ak by mi o tri roky priviedla domov kamarátku v tvojom štýle tak by sa pekne dlho mimo školy von nedostala, dostala by zaracha asi tak na pol roka aby si mala možnosť premyslieť s kým sa bude kamarátiť, veď si nájdi kamošky v tvojom štýle, prípadne prehodnoť svoje hodnoty a svoj šýl
Ked máš problem komunikovať, tak preco sa este viac separujes od ostatných čudným štýlom obliekania a celkovej vizaze?
Nemozem si pomoct, ale to ty sama si vyrábaš bariéru voči ostatným
@emodomca budem trochu ironická, dám ti male douko zo sloviny: slovesa sa na konci píšu s mäkkým i, napr písali, čítali, chodili, spievali, hovorili, bývali, pýtali, proste na konci je vždy mäkké i, slovesa určia podla toho, ze sa pýtaš? Co robili? Co robí? Ci robit bude?
Toto je učivo prvého stupňa, max 3. triedy
@emodomca podla mna nie je vzdy naskodu, ked je clovek trochu utiahnuty od vacsiny. Tiez sme mali taku spoluziacku, ale ona svoju osamotenost aspon vyuzila vo svoj prospech a ucila sa tak, ze nam potom vsetkym vytrela zrak svojimi uspechmi v zivote. Ty sa akurat lutujes a neucis. Nerozumiem tomu, ze ty si emo- ty si snad ty, nie? Moze sa ti pacit styl emo a stale mozes byt aktivna v kolektive. Sikana to je, ale treba sa snazit trochu zaradit aj ked nie za kazdu cenu. Co presne je na emo take uzasne, ze ti to stoji za taketo situacie? Aj ked nemusi to byt len v tom.
A mimo školy nejake kamosky máš?
Lebo ak nie, tak emo štýl bude len jeden z viacerych problémov pre ostatných v tvojom okoli
@pribinak no poviem to takto ve skole nam rozdavali papiere na kruzky mali sme si jeden vybrat a odovzdat to ucitelke co ten kruzok vyucuje tak som do dala na vytvarnu ale nazbieralo sa malo ludi tak ten kruzok zrusili a dalsi som si vybrat nemohla. A mimo skoly to je tak ze su dost drahe a nasi nemaju vela penazi
Koľko uz sedíš sama? Škôl.psychologicka to nerieši?
@emodomca Ak nie su peniaze na krúžky, tak šup aspoň do útulku spoznať ďalšie citlive bytosti- ľudské i zvieracie.
Na krúžky sa zabehni spýtať i do centier voľného času, tak stoja napr 2,50 mesačne, čo je smiešna suma.
Ak máš pocit, že sedenia s psychologickou nezaberaju, skúste i inú, možno sadne a pomôže viac.
Este mi napadol i Skauting ako dobre miesto na nové priatelstva a nájdenie samej seba.
Držím päste. Mám doma dcéru v tvojom veku a mrzelo by ma, ak by mala tvoje pocity osamelosti a nepochopenia. Skús aj v škole nájsť učiteľa, na ktorého by si sa mohola obrátiť. Možno by vedel trochu pomoct začleniť sa do kolektívu.
Slovesa s mäkkým "i" sa dajú písať aj cez mobil ;))