Ahojte. Dcéru čakajú budúci týždeň rozdielové skúšky. Chce prestup z jedného gymnázia (osemročné, chodí do kvarty) prestúpiť na klasický štvorročný gympel. Dôvody neriešte, mladá si to zaumienila. Čo môže očakávať, pripravovala sa na klasické testy. Absolvoval niekto niečo podobné? Ďakujem
Prišla nám len pozvánka a ani na stránke nemajú bližšie informácie. Chce prestup z kvarty, čiže v podstate deviaty ročník do prvého ročníka na štvorročnom.
@ibrunova Tiez si to myslim, lebo v podstate je to ako keby isla z 9. triedy na strednu skolu.
@leteku Moja prestupoval v septime na klasické gymnázium do 3. ročníka. Robila test z anglického jazyka a slovenského jazyka. Ostatné predmety nie. Plus, keďže mala pôvodne francúzsky jazyk a na novej škole ho neučili, musela sa dojčiť nemecky, aké to sa dohodla na postupnom doučení a preskúšaní s profesorkou.
Zavolaj si na novú školu a normálne sa spýtaj.
Decká bežne prestupujú. Vždy je to na dohode s novou školou.
@abbey1 aky carovny preklep sa Ti podaril-dojcit nemecky😉
@dskjhfdlkdjhl Hneď idem opraviť. Už som v skupinke?
@abbey1 nie, toto je take krasne, ze to neopravuj😉
@dskjhfdlkdjhl Už sa ani nedalo opraviť. ;)
@leteku a nedostali ste nejake info z toho 4-rocneho gymnazia? Ja by som cakala nieco ako klasicke prijimacky na 4-rocne gymnazium. Ale najlepsie je zistovat priamo na tej skole, kam ide.