dobry vecer,
takze, uz cely tyzden som mala dohodnute stretko s mojou kamoskou z kruzku v dedine kde byva, ktora je od mesta kde byvam ja vzdialená 9.7km
normalne tam chodia mhd, medzimestske a aj vlaky, no moja mama ma tam nechce pustit
bola by som tam tak max do 18:30, lebo potom uz ona nemoze
inak mam 14
a moja mama mi to zakazala, ze nech sa stretneme v meste a ze ma tam nepusti aj ked je to od mesta 15 minut
ju rodicia tiež nepustia, takze asi tak
nechcela som sa vam tu stazovat, len som chcela poznat vas nazor.. pride vám to moc prehnané alebo som ja uplne mimo
mne osobne to pride tak, ze decka v 15 byvaju sami na intrakoch, a ja v 14 nemozem ist 10km do dediny hned pri meste kde byvam
su rodicia a rodicia a su deti a deti, niektorym rodicom sa cudujem napr, ze nepustia svoje 11 rocne dieta same do skoly, ktoru ma 5 minut na pesi z domu alebo 8 rocne dieta nenechaju dlhsie ako 5 minut same doma a ti isti rodicia sa cuduju, ze ini rodicia to robia. Ale potom su deti, ako napr moj prvorodeny, ktore nerobia problemy a pocuvaju a vies sa na nich spolahnut a potom su deti, ktorych radsej kontrolujes. Vsetko zalezi na tvojich rodicoch, lebo maju za teba zodpovednost.
@petshopdanka ahoj, ja som sa vždy hnevala na rodičov, keď ma nechceli niekam pustiť, ale teraz,keď mám 30 a pozeram sa spätne chápem ich konanie. V dnešnej dobe obzvlášť. Máš ešte len 14 a vidíš,že aj rodičia kamarátky majú rovnaký postoj ako tvoji.
Avšak ja by som na ich mieste urobila kompromis a ak by to bolo možné odviezla by som ťa tam osobne a následne aj vyzdvihla. Nabudúce môžu to isté spraviť rodičia kamarátky a ona môže prísť pre zmenu k tebe.
Porozprávala si sa s mamou, prečo ťa nechce pustiť??
@petshopdanka mam dve deti 14 rokov, jedno 12 a bezne jazdia 25 km do ineho mesta za kamosmi aj 100km od nas za rodinou. Mama ma o teba strach, navrhujem porozpravat sa s nou a skusit ju prehovoriť, ze by to bola skuska ci si samostatna a zodpovedna. Neviem ako doma pomahas, varis, ci chodis nakupovat, ak fungujes ako takmer dospela zena a pomahas v rodine, tak mas argument k tomu, ze sa chces posunut dalej a skusit viac vyletiet z hniezda a poslusne na minutu presne sa vratit domou. Ak nepomahas, zacni, aby si mame dokazala ze si rozumna a schopna sa o seba postarat. Takto nejako sa na vec pozeram ja 🙂. Drz sa.
@petshopdanka v 14 som cestovala autobusom uplne normalne. Co ta chce mat mama vyslovene pod dohladom z okna?
Chýba dôvod, prečo ťa tam nechcú pustiť. Ty za tým vidíš nevinnú bezproblémovú návštevu kamarátky, oni možno niečo viac.
@petshopdanka ja mam dcery 16 a 14 rocne a chodia kade-take. Ale viem, ze je na ne spolahnutie, ze nikdy nejdu same a pouzivaju po tme taxik. Do 18,30 je to fakt divne. Ved je svetlo🤷♀️
@petshopdanka a co ti niečo ujde?? Je to tvoja mama rešpektuj ju. Nechce ti isto zle
@petshopdanka tiez som mala mamu,ktora ma nikde nepustala a to ani vo vyssom veku. Jej pravidla,nenarobis s tym nic.