Dobry den ,
jedna sa o vec kedy si neviem dat rady , pred vyse tyzdnom som bola na zabave a rodicia mi dovolili len do 22:30 co sa mi zdalo malo kedze zacinalo iba o 21:00 ale dobre , nepustia ma nikam bez mojej najlepsej kamaratky a kedze ona nemohla vtedy byt dlhsie tak som musela ist s nou domov ALE nesla som a to je to ze som im to este slubila ze pridem o tolkej...ostala som tam a o 4tej rano som prisla domov . ano klamala som im ze pridem poslednym domov to ja si uvedomujem len ze vzdy sa o vsetko snazim ci pomaham atd aby ma mohli pustit ( nie len preto , chcem ich tym aj potesit ) . teraz by som chcela ist znova na zabavu , mame som o tom vravela nebola pozitivne naladena a vraj ze nejdem nikam . ja ju uplne chapem , ale doteraz som ziaden iny pruser neurobila . vravia mi , ze som skoncila so vsetkym pretoze som nedodrzala to , ze mam prist poslednym . nemam od nich velke poziadavky a zaroven netravim vela casu v kluboch len chcela by som ist fakt zajtra na party no neviem ako im to povedat a ci vobec povolia . neviem napiste mi vlastny nazor ako to vy vnimate , co by ste urobili inak a ako to mam ja . za kazdu cennu radu som vdacna .
Ja to vnimam tak, ze vazne si narusila ich doveru a ja na tvojom mieste by som asi mesiace suchala nohami, pretoze oni ti doverovali. Asi si neplnoleta, a teda stale maju za teba zodpovednost
O 4:00 rano? No vies kde by si nabuduce isla. Do izby a spat.
mam 17 , a ano priznavam velmi som narusila ich doveru s tou mojou...
tak pockaj do 18tky a potom si uz mozes robit co chces 🤷♀️
mat povolene byt vonku do 22:30 a prist 4:00 je za mna vrchol drzosti, evidentne si si povedala, ze ked uz tak poriadne, tak snad si si to uzila, lebo ja by som postupovala rovnako ako tvoji rodicia - nejdes nikam aktualne 🙂
@bessie12 aj to je diskutabilne, ak bude byvat s rodicmi
@zmrzlinka2021 oficialne bude dospela. Tak vtedy jej mozu vies co.
Kedysi sa hovorilo, ze ideme na zábavu, už je to späť? Ako nevadí mi to, ale som si myslela, že to je vec našich rodičov a ich rodičov 😃
A posrala si to 😁 rovno ti tak napíšem, lebo vážne, o 4 ráno? To robia len tie deti, ktorých rodicia majú iné priority, alebo inú vychovu,nazor... Tvoji to nie sú a ty dôjdeš po tomto, že ja chcem ísť na party
Rodičia ťa nikam nepustia a keď už sa nechajú konečne ukecať prídeš o 4 ráno namiesto o 22? A ty máš tú drzosť pýtať sa zase von? Aspoň si zavolala, že prídeš neskôr?
@bessie12 no a? Ja som mala 18 a mohla som ist oslavit svoju 18tku do polnoci a to som teda bola rada, ze vobec do tej polnoci som mala dovolene... Bola som s kamosmi a frajerom, ktorych nasi poznali a boli sme realne do 10 min od domu... Ked som chcela byt dlhsie, mala som smolu a aj kes som bola na vyske a dosla som na vikend domov, tak nehrozilo ist do rana niekam...
Ja keď som bola mlada vzdy som vsetko dodrzala, moja mama ma nemala problem niekde pustiť..poznam kamaratky ktore mali vsetko zakazane a narokom vsetko narušili, ja ked som poprosila svoju mamu tak ma pustila, no zase vela krat to nebolo..ja som celí život bola max 3x na diskotéke a uz mam vyše 40r.Ja som skor chodila na spoločenské tance a skupinou sme chodili na otvorenie plesu.
@bessie12 bude dospela iba oficialne ale stale nebude schopna sa zivit, odstahovat. Ked zijes v urcitej domacnosti, platia pravidla, ktore tam ti ludia maju nastavene. Ja mam podstatne viac rokov, ale ked pridem k mamine, respektujem jej pravidla v domacnosti.
Pravdepdobne je na strednej, pojde na vysku, vacsinou vsetko zastresuju rodicia, lenze ani tu neplati, ze rodic je na povinnosti a dieta na prava.
@guiseppinka tak ja som si mohla robit co som chcela. A to som nemusela mat ani 18, ale vzdy som povedala kde som a s kym idem a tak isto o kolkej sa vratim. Po 18tke som si duplom mohla robit co chcem 🙂 kludne sa uz moze v takom veku odstahovat od rodicov a zit si svoj zivot.
A k autorke, mala by si smolu aj u mna... Je jedno, kolko by si mala rokov... Raz si prisla neskoro, na dlhsie nejdes nikam... Mozno by som to spravila, ze kazda hodina neskor tyzden zakazu (a to by som bola este celkom tolerantna)... Takze podla toho je to 5,5 tyzdna zakazu... Kto si za to moze? Ty sama... A aj keby si sa extremne doma snazila s domacimi pracami, tak mozno ten pol tyzden by som skratila...
@bessie12 moze, ak sa bude sama zivit, prosim... Ale uz vidim 18 rocnych, ako sa zivia sami a platia si komplet celu reziu...
Myslim, ze minimalne 2 mesiace este nikam nepojdes 😀 ani to teraz neskusaj, nechaj to tak. ono ich to prejde, ale nabuduce si dobre rozmysli, ci rodicov pocuvnes, alebo nie
@zmrzlinka2021 stale plati to co som napisala. Moze sa odstahovat ak bude chciet. Nikto jej v tom uz nezabrani a pytat si povolenia ci moze ist niekam uz nebude musiet.
@bessie12 mozu, ukázať jej dvere.
Rodicia majú pravdu. Boja sa o teba a vedia ze sa nemôžu spoľahnúť.
@guiseppinka vsak moze odist niekde na internat. Napr. Ja keby som si nasla skor pracu, tak by som odisla kratko po 18tke.
Ja by som isla potajomky. Si skoro dospela. Ja som od 15 behala aj do rana vonku, a nic zle som nerobila. Takisto budem púšťať svoju dceru. Nie si male decko, maju ti dat určitú voľnosť aby si nevymyslala.. A to ja od 18 byvam sama resp s frajerom este vtedy. Kedy budes chodiť ako 49 rocna? Ja si pamatam ze ako 15ka som prva chodila na party a posledná odchadzala, kolko krát o pol 6 rano. A ako som sa v 18 osamostnatila, odvtedy som nikde nebola, zapacil sa mi ten pokoj :D
@guiseppinka prečo? Ja som tak bola s frajerom, ja 18,on 19 po maturite. On si sestril z brigad od 15,a v 19 v prvej práci mal nastupny plat 900 eurv cistom, ja cca 500. A pred 7 rokmi bol podnajom 300 zo vsetkym takze pohodicka.
Ked ste boli dohodnuti takto,a ty si dohodu nedodrzala... chapem ich. Ja som uz aj v 16 mohla do polnoci.. Vzdy som vsak dosla na cas!
V 17 rokoch by som dcére nedávala večierku o 22:30. Ak sa dievča normálne učí, správa, funguje doma, a je medzi nami dôvera, dcéra vždy len povedala kam a s kým ide. Mala telefón, ozvala sa, že sa zdrží.
Takéto prísne metódy majú väčšinou úplne opačný efekt.
Naša mama bola stará škola, ale vedela, ako nás vychovala, mohla sa na nás spoľahnúť a veru to fungovalo. Nemuseli sme mať pevne stanovené večierky.
@caroline_ ved pisem, ze ked chce, nech sa osamostatni, ale nech sa stara sama o seba.. a nie, ze mamka ocko robia sponzorov... A ja som sa asi pohybovala v inych kruhoch, lebo v 18 sme vsetci este boli na strednej skole a nikoho ani nenapadlo sa stahovat niekam s frajermi...
Och, keby som ja takto porusila dohodu, asi by som nevytiahla paty z domu nasledujuci pol rok. Keby som sa tyzden po takomto prusere ozvala, ci mozem ist zas niekam, stacil by jeden mamin pohlad... ale zas v 17tich som mohla byt trochu dlhsie ako ty.
PS. Dufam, ze si sa rodicom aspon ozvala, ze prides neskor. Netusis, ake je to bat sa o dieta, kym sa sama nestanes matkou.
Myslim si, ze rodicia ti dali príis prisnu vecierku prvykrat a ty si to prilis presvihla..ak by si o 22 napisala vasim, ze tsm je dobre, super sa bavite, ci mozes predsa len poprosit, aby si bola do 24, tak by asi ustupili. Ale ja by som strachom umrela pri takom omeskani. Ja by som na tvojom mieste radsej s mamou porozpravala, ze si spravila chybu, ze si to vtedy vyhodnotila zle a chapes ich nedoveru a strach, ale nech ti daju este sancu tu doveru navratit, ze sa na 100% vratis do polnoci domov 🙏, ze budes mat coskoro 18 a ze velmi chces, aby ti verili opat. Drzim palce
kamarátka tiež musela chodiť skoro domov, ale postupne si budovala dôveru a mohla chodiť neskôr a neskôr. Keby prídeš o polnoci a predtým zavoláš, že si sa zdržala, tak dobre. Ale namiesto o 22.30 prísť o štvrtej??? A ešte o týždeň neskôr sa pýtaš, či môžeš ísť zase žúrovať, to by mi ani vo sne nenapadlo.
@bessie12 ja tiez povedala som ze idem na disco a isla som nikdy som nemala vecierku od 15stich som chodila a vzdy som bola do konca. Zvycajne koncila disko o 2hej po polnoci tak do pol3tej som bola doma
Koľko máš rokov?