Mám 14 rokov a 172 cm, všetci mi hovoria že by som mala byť modelka a celkom sa mi to zapáčilo. Mala by som ísť do toho keď mám tú príležitosť?
Nie, nemám rada keď som stredobodom pozornosti a dieťaťu by som sa to snažila vyhovoriť tiež.
Môžeš robit čokoľvek, čo by Ta bavilo. Ak Ta to ťahá k modelingu, prečo nie. Je to však rovnako narocna práca ako ktorakolvek iná, ktorú chceš robiť poriadne. Akurát tu je opačne poradie kariéry - v mladosti si na vrchole, potom klesas. Ak by si išla cestou vedy, techniky, tak si na začiatku na nule a rokmi stúpaš.
Držím palce!
Chvilu mozno. Na cely zivot to nie je.
"Vsetci mi hovoria" a naozajstna prilezitost su dve MEGA rozdielbe veci. Aku konkretnu ponuku mas? Lebo takych co su o nieco malicko vyssie stihlejsie a sumernejsie ako ty bude vsade dost - konkurencia v modelingu je brutalna. Co mas ty co nema tisic inych kociek v tvojom veku co dostanu podobny napad? (a ver ze ho dostanu)
Ano … ale vedela som, ze je fajn popri skole a kvoli vizam a cestovaniu (90te roky) … ale nebola to moja, pretoze som nebola ochotna urcite veci akceptovat. … podla mna je to dost velka makacka a zataz na psychiku, hlavne ked si uplny niemand a musis sa presadit medzi xy konkurenciou aby prave teba vybrali a v podstate ta obzeraju ako dobytok … ale asi vtedy boli ine poziadavky min 175 a 50kg …kym naozaj zacnes zarabat a sa presadis, to je dlha cesta je to fajn hobby ale treba mysliet aj na skolu a normalnu pracu … aby si sa presadila musis byt nielen pekna ale mat aj “velku papulu a jazykove znalosti” su urcite narodnosti, kt su uz od mala vychovavane na povolanie modelka takze je to sakra tazke … Ale skus … ked to nevyjde nic sa nedeje
Ak mas prilezitos vyskusaj, ale urcite sa treba popri tom venovat skole.
Pred 100 rokmi, ked som mala v pase krasnych 57 cm ma zastavili na ulici a dali vizitku, ze sa mam ukazat. Hodila som ju hned do kosa, pre mna by to bola nocna mora. Takze ja by som to v zivote nerobila. Teraz mam zaujimave dieta, uz ho aj nahodne fotili na jednu vystavu, tiez to odmieta. Musi to byt povaha skor extrovertna, ktora znesie hodnotenie vyzoru a kritiku a to som ja nebola.
@walentina7 prečo nie elite?
Na to musíš mať aj povahu a nielen telo.
co na to hovoria rodicia?
a uprimne, isto to ma svoje vyhody aj nevyhody, ako vsetko.