Prosím vás vedeli by ste mi vysvetliť ako sa toto ráta ako keď je plus a minus syn ma s toho pisomku a ja som s toho debil uplnyyy.
najdi si na youtube matykar. Vysvetli vam vsetko 🙂
Normálne si nájdi študenta na doučovanie. Ak tomu nerozumiete, tak to treba na príkladoch vysvetliť. Cez príspevky na fóre je to fakt na dlhé lakte.
Každú zátvorku treba rozložiť a potom zrátať príklad. Nájdi si youtube návody. Takto sa to nedá vysvetliť.
Vsak podla poznamok tomu dieta rozumie, ci? I tak ked niecomu dieta nerozumie, treba ho pobadat, aby sa spytal ucitela. Tvoje dieta ma z toho pisomku, nie ty. Ak to potrebujes vediet i ty, pohladaj si na youtube, tam ti to vysvetlia. Inak toto je uplny zaklad matiky, je to inak dost easy. Ak ani dieta tomu nerozumie (co podla mna ano), tak si pozrite tie videa spolu.
@dadis také poznámky ma celá trieda kto si zapisuje čo sa na hodine deje a je jedno či tomu rozumie a či nie 😉 na hodinách nepočítajú sami ale spoločne čiže spolu si prejdú postup
@riesska123 Tak ale ved to robia spolu, jeden ide pred tabulu, ucitel k tomu dava komentar. Ak dieta dava pozor, tak by to mal pochopit. Ak nie, tak sa spyta, resp.ucitel dava pisomky, aby si overil, akodeti pochopili ucivo..no ked s detmi rodicia doma dohanaju pracu ucitela, len aby ziak nemal "zle" znamky, tak potom nema mat odkial ucitel spatnu vazbu o svojej praci..no co si ma mysliet? V zosite vsetko spravne, d.ú. správne, pisomka na jednotku.. tak potom to asi tie deti vedia 🤷♀️ a moze pokracovat na dalsie ucivo
Ten prvy priklad s kruzkami - nesedia tam znamienka. Dobre to opisal? Ostatne som nepozerala
cv.13, 1.pr.
Odstrannis zatvorky
= x - x + 1 - x + 2 - x + 3
scitas
= - 2x + 6
mozes vynat 2 pred zatvorku (to iba ak v skole este upravuju dalej, pretoze vysledok je vyssie)
= 2 (-x +3)
Plus a mínus je mínus, napíš konkrétne čo chces, lebo tie fotky sú o ničom