Pustili by ste 17-ročnú na štúdium v zahraničí?

dietenka
16. nov 2022

Pustili by ste 17 ročnú dcéru študovať do zahraničia(Anglicko)na pol roka?

dskjhfdlkdjhl
16. nov 2022

@dietenka ja som pustila 17-rocnu dceru na Novy Zeland, sama odletela, sama priletela, tiez isla na polroka. Takze ano, ja by som pustila.

janinah
16. nov 2022

Ty ju poznáš, my nie.Ze ma 17 neznamená,z3 je na taky pobyt zrelá. Tak aby tam netrpela.Svet je každým dňom menej bezpečný, to by som tiež brala do úvahy.Syn ma 17,ale veľmi by som váhala,ak by mal ísť sám a nemal tam nikoho dospelého,ak by niečo....

queen_mary
16. nov 2022

Ja som bola v 17tich (septima) na rok v USA. Jeden z najkrajsich rokov mojho zivota. Urcite ju pusti 😊 neskutocne vela to dietatu da. Samozrejme za predpokladu, ze chce ist aj ona sama 🙂

abbey1
16. nov 2022

Dcera išla v 16 na rok do Dánska. Na vysokú do UK. Ak si dcéru poznáš a doveruješ jej, určite pusti. Ak sa má stať zlé, stane sa i v okresnom meste "za rohom".

guudy
16. nov 2022

Aj moje dieta islo v 16 do UK. Nakoniec z toho boli 2 roky, maturita v UK.
Zalezi od povahy a zodpovednosti konkretneho dietata 🙂

arrram
16. nov 2022

Ak chce ist, tak ano. Moja odisla v 16 do UK, aj tam zmaturovala a teraz je prvacka na univerzite v Skotsku. Syn mal teraz 16 a nechce o studiu v zahranici ani pocut.

miadi
16. nov 2022

Tak mna by si mohla v 17 aj na mars poslat. Ale spoluziacku som mala taku .. ze sa u babky svojej bala aj čaj zaliat ked vrela konvica a babka bola vonku 😂tak som ho zaliala Ja . Ale k nej sa chovali ako k skolkarke 😉ale potom zvladla ist na VS do ineho mesta Ved uz bola dospela.

aniele
16. nov 2022

Naša treťorodená šla v 3. ročníku SŠ na rok (štátne štipendium) do UK. Z môjho popudu. Tam jej ponúkli zaplatiť ďalší rok, spravila A-levels, nakoniec tam skončila aj VŠ. Už je tam 15. rok, zamestnaná, manžel Angličan. Nemala to ľahké, ale... nestratila sa.

kaktusik007
16. nov 2022

@dietenka mam dvoch synov a od ich narodenia im setrim kazdemu na rocny pobyt v zahranici. Takze moji su s tym uz vyrovnani, ze v 15-16tich idu z domu ;)

vroni
16. nov 2022

Pustila. Ale puberta nechce. Aj vysku nemilosrdne vyberá len v okruhu do 100 km, že ona chce byť doma 🙄🙄🙄

som_realistka
16. nov 2022

@dietenka áno, dcéra išla v 16 na rok do Kanady na strednú školu. Z agentúry sľubovali, že deti vyspeju budú samostatné a zlepší sa aj poriadkumilovnost. Samostatná bola dosť aj predtým, ale poriadkumilovnost ju nejako obišla.

ibajaanikiny
16. nov 2022

@dietenka mna nasi pustili. Dnes,ked som mamou ja,mam hrozne obavy o nu uz teraz,ale nemozes ju drzat pod suknou,tak,ako ani ja svoju. Ak je zodpovedna,ver jej,nenamyslaj si nic zle,iba jej to pomoze…aj ked viem,ze to musi byt pre teba tazke,dnes to uz chapem aj ja,tie obavy. Moja ma len vyse roka a obcas poviem drahemu,ze sa bojim,co bude o 15 rokov,co ak nam odide😄sibe mi,viem…

k_a_j_k_a
16. nov 2022

@dietenka ja som bola v 16./17.tich na 11 mesiacov v USA. Dodnes nechápem čo sa stalo, že s tým rodičia nakoniec súhlasili (hlavne mama). Ale pomohlo mi to osamostatniť sa, aj keď úprimne už som sa nedokázala 100% zaradiť do rodiny naspäť.
Ale deti by som pustila. Majú 14, 12 a už som nad tým zopár krát rozmýšľala. Pre rodiča je to ťažké, no dieťaťu to pomôže.

eeffka
16. nov 2022

Nuz ja by som aj hej, ale asi by tam posla hladom a spinou 🤣🤣🤣 alebo by sa konecne rozkyvala.
Ale teraz vazne. Do UK ano ale len preto ze tam mam sestru, keby nieco. Inak asi len EU do USA ie

yanni
16. nov 2022

@dietenka maloleti chodia väcsinou na taketo pobyty cez agentury alebo nejake programy. Cize vzdy je tam niekto, kto v pripade probemov riesi. Ja som isla ako 18rocna po maturite na Univerzitu do Nemecka. Ziadny takyto "agenturny" pobyt. Vsetko som si vybavovala sama. Prihlasku, financie, ubytko, cele studium. Nasi ma pustili. Jasne, ze mali trochu strach ale ako mama vravi, stale sme boli (ja a brat) vyspeli, samostatni, zodpovedni, tak nam verili (aj brat vystudoval v zahranici). A pozri, kde som. V DE zijem vyse 20 rokov (medzitiym takmer 6 rokvo v Middle East)). vystudovala som, nasla roboti, zalozila rodinu, postavila dom atd. Ak jej veris, poznas ju a vies, ze je ta to dost vyspela, tak ju pusti. Je to dobra skola do zivota. Moja 7 rocna dcera len prec chce ist😱 A chalani (16,14,12 rokov), ti zase ani do krajskeho mesta. najradsej doma , aj ked im to nevyslo (2 starsi su v internatnej skole)😂

nelili1978
16. nov 2022

@dietenka moja podala žiadosť, do USA

slecnabe
17. nov 2022

Jasne, ja som bola v 16tich na 10m v USA a bolo to naj!

dietenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dietenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dietenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dietenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dietenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dietenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dietenka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kika52621
7. dec 2022

Viešco zelzi aké máš dieťa napríklad v 17 rokoch by som ja nešla lebo som taka povaha ale áno mama sa ku mne tak odmalička správala jak v bavlnke..... Ja som bola v UK keď som mala 22 a bolo to moje najlepšie obdobie. Takže ak ona chce tak ju tam pusti.

dietenka
autor
7. dec 2022

@dskjhfdlkdjhl
@queen_mary
@abbey1
@guudy
@arrram
@som_realistka
@ibajaanikiny
@yanni
@k_a_j_k_a
@nelili1978
@slecnabe Dievčatá ďakujem vám.Môžte mi napísať aj názov agentúry cez ktorú ste vy či vaše deti išli?ďakujem veľmi pekne.

simca06022011
7. dec 2022

Ano pustila, dufam, ze bude chciet ist 🙂

arrram
7. dec 2022

Tak moja sla cez Leaf stipendia

queen_mary
7. dec 2022

@dietenka ja som bola spanielsko cez interstudy (skola enforex) a amerika cez student agency. Je to 10 rokov dozadu tak neviem ci este funguju 😀 potom viem ze bolo este EF