Pustili by ste 16 ročnú dcéru na chatu?

26. máj 2021

Ahojte, zaregistrovala som sa na MK len kvôli tejto otázke. Mám 16 a ukoncujem prvý ročník strednej. Moja trieda chce ísť na chatu. Zatiaľ všetci okrem jedného chalana, ktorý ale moc nezapadá povedali áno. Ja sa to bojím rodičov vôbec spýtať, tak chcem vedieť aký názor na to má väčšina ľudí. Pustili by ste teda dcéru v 16 na chatu?

panelacikova
26. máj 2021

Nie

22abigail22
26. máj 2021

Bez prítomnosti dospelého človeka by som nepustila.

simsalabim
26. máj 2021

Nie. A to uz mam 2 dospele deti a jednu v podobnom veku ako ty.

annamalaga
26. máj 2021

Nie. Možno až na maturitnú ako rozlúčku so spolužiakmi , tak som bola aj ja. A to som bola neobľúbená v kolektíve , ale prišlo mi to normálne sa rozlúčiť. Ináč nie. Máš cas na takéto veci. Popijjete môžete na chate rozbiť dačo a čo potom?? Ešte sa skladať zbytočne budeš.

konikkon
26. máj 2021

Pustila pod dohľadom pedagóga pripadne inej zodpovednej osoby. Inak v žiadnom prípade nie. Ak by dcéra veľmi chcela na chatu ísť, pustila by som ju s tým, že napr. o pol noci prídem po ňu a spať bude doma.

tncka
26. máj 2021

Jasne,ved aj my sme chodili. Kazdy rok na konci sk.roka niekam spolu vsetci. Tie najlepsie zazitky su prave odtial. Nerozumiem preco by ta nemali pustit.

0silvia0
26. máj 2021

mňa mama v 16tich pustila. V 16-tich som pustila syna, dcéra má 17 rokov a na chatu ju púšťam, ide budúci týždeň.

elizabet173
26. máj 2021

Nie

jendralka
26. máj 2021

sama najlepšie poznas svoju dceru, ak jej veris, pust ju.

aurorastone
26. máj 2021

U nás sa chodilo normálne na koncoročné výlety aj s učiteľmi už od primy, ale bez dozoru by som nepustila, hoci vo vyšších ročníkoch boli spolužiaci schopní ozrat sa aj spolu s telocvikarmi a nie vždy to dopadlo dobre...

maminkasisa
26. máj 2021

bez dospelej osoby by som nepustila, pripadne by som sa s dcerou dohodla, ze napr. o 11 pridem po nu, spala by doma

raja95
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bagre
26. máj 2021

Nie, s takou triedou akú majú určite nie. A bez dozoru v 16? Nie.

7miriam77
26. máj 2021

Mna pustili rodicia v 17 a na zaklade tejto skusenosti, ja moju dceru urcite nepustim 😂

katkamatka7
26. máj 2021

Áno,ak by de o koncoročný triedny výlet s dohľadom triedneho,triednej, prípadne ďalšieho dospelého. O chate typu, kde nie je dospelý dohľad, by som zvažovala v poslednom ročníku.

veri_lb
26. máj 2021

Ja som s triedou v tvojom veku na chate bola. Rodičia takmer všetkých, kt. chceli ísť pustili, ale s tým, že to bola chata spolužiačkiných rodičov. Všetkých nás tam doviezli rodičia tak, aby sa ešte s rodičom "majiteľom" stretli, vedeli kde presne chata je atď. Na 100 % všetci doma tŕpli od strachu, ale pustili nás. Ešte nám aj pomohli dotrepať na chatu špekačky, vodu a na druhý deň nás prišli pobrať domov. Ono asi veľmi záleží aj od povahy detí a toho ako sa rodičia medzi sebou poznajú a tak. Potom sme boli druhý krát spolu takto na dozvukoch po stužkovej, tam už nikto nič neriešil.

19mmm71
26. máj 2021

dcera ma len 10 ťažko sa mi vyjadruje kedže mam starších len chlapcov,ale pustila...vsak v tom veku som už aj ja chodila na brigády,viac dnove vylety...

trema
26. máj 2021

Bezne sme chodili pocas zs aj ss na koncorocne vylety na chaty, s ucitelskym dozorom, ale po skonceni zs sme sli aj sami a nasi ma vzdy pustali.. tvoji rodičia vedia, aka si, bola by to prva chata? Preco sa ich bojis spytat? Bezne ti zakazuju, su prisni?

banderaska29
26. máj 2021

Ja som v 15 rokoch odišla žiť 220 km od domu na internát na strednú školu 😀 bola som samozrejme na stredoškolskom internáte a mali sme večierky, ale odišla som do hlavného mesta - teraz keď som mama obdivujem moju maminu a jej dôveru - ja som ju samozrejme nikdy nesklamala..

asi by som Ťa na tu chatu pustila 🙂 ale prišla by som pre TEba autom - to znamená dajme tomu do 00:00. je to o vašej vzájomnej dôvere. neviem aky mas vztah s mamkou.

dadka75
26. máj 2021

Moja bude mať 19, od 16tich chodí na chaty. Vždy viem s kým, viem kam... Ak sa obávaš cigariet, alkoholu, sexu... to sa môže stať aj keď bude doma, mladí si vždy nájdu priestor a čas.
Tieto veci treba mať vykomunikované.
Moja vždy bola rozumná a vedomá si dôsledkov, nikdy som s tým nemala problém... Ja som tiež od 16tich chodila, dokázala som sa správať slušne, neopíjať sa a pod..

jarmila2010
26. máj 2021

Bez dozoru nie...1x som bola na chate po maturite...v tom čase sme končili v 18tich školu...môže sa stať veľa zlého..môj spolužiak zo ZŠ na inej chate vypadol z okna v podkroví a takmer zomrel...má doživotné následky...spomínajú tu brigády..na tie som chodila od 15r,ale len s dospelymi..

janinah
26. máj 2021

Práve riešim stanovačku syna 15,5r na jednu noc s partiou.Dosť váham,prehovárajú ma staršie dcéry,že áno.Synovi verím po všetkých stránkach,ale dosť som v poslednej dobe prežila a bojím sa o neho od nachladnutia moč. ciest po stretko s medveďom.Dcéry ako boli moje v tom veku a ich kamošky by som v 16. pustila.

domak2
26. máj 2021

Ja som síce v 16 na chatach bola, ale myslím ze sme "boli spat u kamarátky " . 😅 Ako rodic by som sa veru nepustila.

klip0
26. máj 2021

My sme boli tiez po prvom rocniku na chate, pustili nas vsetkych, dospela osoba tam nebola. Ale z odstupom casu a ako som uz starsia taknto nevnimam ako bezpecne a sama neviem co by som spravila v situácii rodica. Ako ide veľa l doterajsiu vychovu, ako sa zachovate na chate je jedno ci teraz ked mate 16 alebo o rok v 17 o dva v 18, bude to o tom istom. Tiez niektori spoluziaci pregrcali celu noc co sa tak opili a niektorí sa ani z radlera nenapili. A to sme boli vyberove gymnazium. Nikomu sa nic nestalo, ale mohlo sa. Ale chápem aj, ze niekoho keby nepustia tak by bol nestastny.
Tak rodicia musia vediet ako si ta vvychovali. Ci sa mozu spolahnut ze nespravis blbost. Pripadne dohodnut sa, ze o polnoci pride po teba mama, alebo nieco take. Alebo na viacerých telefonátoch za vecer, aby poculi ze si okej, nepijes a nevystrajas blbosti

vikusjk
26. máj 2021

Ja by som ju asi pustila, ale predchadzal by tomu dlhy rozhovor 😅

ndrag
26. máj 2021

Dobre si pamatam na tieto chatovice z mojich stredoskolskych cias 😂. Alkohol by som neriesila, ten bude tak, ci tak. Ak by bola dcera zodpovedna a poucena o antikoncepcii a drogach, tak nech ide. Ak by som mala pochybnosti ohladom tychto veci, tak nie :D

judar
26. máj 2021

...16st rocne decko pustit na chatu a verit ze vsetko bude v poriadku...isteze...ked vidim 16stky ako su zmalovane, vyprsene, poloodete s fake romumom dospelaka tak uz len to nahana hrozu nieto este chata v teens spolocnosti bez dozoru....no ani za prah dveri v onen den!

sandrika1986
26. máj 2021

Pokial by tam bol dozor, tak ano, ale inak nie...

amelie2017
26. máj 2021

Ja som chodila na chaty od 16, sice nie s triedou, ale s kamoskami, neskor s frajerom a partiou. Zo skoly sme boli bez dozoru len raz. Ja mam teraz este male dieta, ale ci ju pustim bude zalezat od jej spravania v buducnosti, od jej zodpovednosti a celkovo osobnosti. Ano, aj my sme sa dopili, sem tam to niekto riadne prehnal, ale moja mamina vzdy vedela kde som, s kym som, aj ked som bola opita, napisala som jej, ze uz idem spat. A aj ja som vedela, ze keby bol nejaky problem, mozem jej zavolat a pride. Ak by bola moja dcera na tom podobne, moze ist. Len sa bojim, aby sa nestalo to, co tu vcera pisala jedna mamina, ze sa partia na chlapca vykaslala a nechali na mol na pospas osudu.

autor
26. máj 2021

@konikkon áno, nad týmto uvažujeme nakoľko by sme tak aj tak všetci nemohli spať, ale mňa mamina púšťa vonku tak na 2-3 hodiny a tam by som chcela byť aspoň pol dňa