Puberta je náročná

reflexnavesta83
25. jan 2024

Potrebujem pomôcť páči sa mi jeden spoluziak , no problém je v tom že som strašné hanblivá a dokonca som v triede nová takže tam nemám žiadnych kamarátov. Mám pocit že tomu spolužiakovi sa páči moja spolužiačka ktorá sa naopak baví so všetkými a je proste úžasná . Keby som nebola taká hanblivá asi by to bolo lepšie. Čo mám robiť? 😳

anjelicek26
25. jan 2024

@reflexnavesta83 drobná a významná rada do života- nikdy nie spolužiak ci kolega... nevyjde to a musíš roky na neho pozerať a stretávať ho v tej istej miestnosti... v škole to platí dvojnásobne,prácu aspoň vieš zmeniť....

marca12
25. jan 2024

@reflexnavesta83 so spoluziakom je to riziko. Ja som chodila so spoluziakom. Rok sme boli do seba tajne zahladeny a az vo stvrtom rocniku sme sa dali dokopy. Boli sme spolu aj na vyske. Po vyske sme sa rozisli. Neunahli to,pockaj na prilezitost. Mozno bude nejaka triedna akcia,vylet,kde sa lepsie spoznate. Ak mate byt spoku,tak budete. Staci,ked sa nanho usmejes,ja som mojho ponukala desiatou 🤪 tiez som nebola nejako extra zhovorciva. Zblizili nas az spolocne akcie.

egonsk
25. jan 2024

hlavne pouzi ochranu ;)

marianarem
25. jan 2024

@anjelicek26 Jaj tak to by som sa ani nevydala 🙂 Mam kolegu. V minulosti som mala uz aj spoluziaka, nie je to zase taka tragedia ani ked to nevyjde. V mojom okoli je celkom dost spoluziackych parov aj manzelstiev.

eva8
29. jan 2024

Aj ty si uzasna, nielen tvoja spoluziacka. Ja som na strednej pri jednom chalanovi, ktory sa mi pacil, nevedela ani prirodzene vyslovit vetu. Az neskor som si uvedomila, ze aj ked sa mi paci, je to vlastne chalan ako kazdy iny.
Skus sa najprv "zabyvat" v novej yriede, zblizit so spoluziackami. Potom naberies trosilinku viac odvahy. To, ze sa tomu chlapcovi paci uzasna spoluziacka, ktora sa so vsetkymi bavi, nezmenis. A mozno sa ti to len zda. Oni sa poznaju dlhsie. Nic nerob nasilu, nechaj plynut cas, snaz sa byt sama sebou aj pred nim. Je to niekedy tazke, poznala som to na sebe. Hlavne sa netrap, sustrd sa na skolu. Ked sa nejak zblizis s triedou, uvidis, co dalej. Si fajn dievca 🍀🍀🍀

veronikan1991
31. jan 2024

@anjelicek26 mám známu chodila so spolužiakom a dnes majú dve deti a sú zobratý , ďalší majú jedno a tiež sú zobratý , čiže nie je to tak vždy

reflexnavesta83
autor
1. feb 2024

@egonsk dik za radu ,pobavila má😂

reflexnavesta83
autor
1. feb 2024

@eva8 ďakujem skúšam si vážiť samu seba ale občas je to ťažké.

reflexnavesta83
autor
1. feb 2024

@eva8 no ja sa hanbím aj spolužiačok

reflexnavesta83
autor
1. feb 2024

@eva8 ale ďakujem za radu❤️

reflexnavesta83
autor
1. feb 2024

@egonsk ďakujem za radu pobavila ma

reflexnavesta83
autor
1. feb 2024

@eva8 ďakujem ❤️ ako ja sa snažím vážiť si samu seba ale občas je to ťažké

eva8
1. feb 2024

@reflexnavesta83 rozumiem ti ❤️
Staci byt pozorovatelom v triede, nemusis byt v centre diania. Teraz mi je to uz lahko pisat, na strednej, ked som prezivala nieco podobne ako ty, mi nebolo lahko. Ale ver mi, vsetci prezivaju rozne momenty, aj strach zo zlyhania, sklamania. Hlavne teraz si hlada kazdy spoluziak svoju cestu, aj ked to nevidis. Nevadi, vobec nevadi, ze kazdy mate inu povahu, inak sa spravate, ste tichi, alebo sebavedomi. Vadi iba, ked niekto zamerne ublizi druhym. Skus sa prekonat a usmiat na toho spoluziaka, ked sa vam stretnu pohlady. Uz vas nieco spaje - hanblivost 😊

Neviem, ako dlho si v novej triede, co vies o tom spoluziakovi. Ale pozoruj, nenut sa byt inou, nez si. A neboj sa nieco povedat, ak si myslis, ze to je fajn. Ja som sa neodvazila, az ked som bola starsia som nabrala odvahu 🙂 Fandim ti