Puberta

9. okt 2021

Ahojte, mám troch chlapcov (som na nich sama) 13,12,8. A ja neviem, čo s nimi. Nič ich nezaujíma len prídu zo školy a PC. Moc nemáme čo na starosti-myslim prácu. Doma pooratuju, porobia ale furt dokola to isté. Mycka, vysávanie, upratovanie, príprava večere ..Ani netreba každý den ale teda, trvám na tom, bo inak by nemali čo robiť. Vonku sa im moc nechce. Bývame na dedine, kde je jedna ulica. Takže aj keď zoberú bike vozia sa hore - dole. Teraz začali programovať ale to zas len PC. A mňa uz z toho poráža....prídu zo školy a len PC, nič iné ich nebaví

katulastraka
9. okt 2021

Programuju? Alebo sa hraju? Ak programuju tak ich nechaj, ked zacali v tomto veku a bude ich to stale bavit tak v 20ke budu profici a budu mat take penaze ze az 😄

pribinak
9. okt 2021

nechodia na žiadne krúžky? Na vyváženie k PC by mohli
Chodiť na niečo pohybové, nemusí to byt hneď futbal, nemusí to každého chlapca baviť, ale je aj plavanie, karate, atletika, ….

Inak programovanie je veľmi fajn, to keď sa tímu budú venovať, tak sa o ich fianancnu budúcnosť obávať nemusíš

zuzubb007
9. okt 2021

Vsetko je na rodicovi akou cestou sa deti vydaju, treba dat obmedzenia hodina denne na pocitaci, vy sama budete mat ako si zariadite

autor
9. okt 2021

Aj programujú aj hrajú. Krúžok majú iba jeden a to zrovna programovanie. Futbal chodí iba jeden. Len ani neviem, čo by mali robiť. Chodili sme plávať ale teraz je problém, že nie sú ocko.

elizabet173
9. okt 2021

určite šport, programovanie na PC je super, ale sedia v škole, sedia doma, neviem, ako tráviš ty voľný čas, ale choď s nimi aj ty, turistika, kľudne aj ten bicykel. V škole nemajú žiadne športové krúžky? Bolo by vhodné, aby každý z nich na jeden chodil. A doma by som im PC obmedzila časovo. A trvala na tom, neboj sa aj von začnú viac chodiť, aj knihy začnú čítať, keď to urobíš.

autor
9. okt 2021

Chodím s nimi aj von, len keď si predstavím, že zas budeme chodiť po tej jednej ulici ako rybička v tom malom akváriu, ide má poraziť. Museli sme sa odsťahovať z mesta, deti veľmi nezapadli. Bývame na malej dedine, ešte aj tá mentalita tých detí je iná. Samé grazlovstva. Minule.tu detiska okná porozbijali na opustenom dome. Chodia tam fajčiť a piť. Rodičia sa tu moc nestarajú..mojim deťom to je cudzie.

elizabet173
9. okt 2021

aspoň počas víkendu môžete ísť na výlet, do školy chodia asi inam, nie v tej dedine, kde bývajú, či? Nech ťa počkajú a pôjdete niekam spolu

autor
9. okt 2021

@elizabet173 áno, škola inde. Chodíme aj keď sa nedá každý víkend. Skôr by som potrebovala poradiť ako vyplnit ten týždeň. Doma sú už o 13:30

erickatt
9. okt 2021

Mate rodinny dom ci cinziak?? Domace zvieratka, aby sa aj o nieco živé starali

martinajurkechova
9. okt 2021

No nemáš veru veľa možností. My bývame tiež na dedine, ale syn tu má aspoň jedného dobrého kamaráta a baví sa aj s dievčatami. Tiež ho musím často ťahať od pc, ale cez leto býval preč aj tri hodiny prišiel sa najesť a zase do dediny. U nás na škole je napríklad aj strelecký krúžok, to ho veľmi baví. Teraz máme mačiatko, tak to im dosť vypĺňa čas.

elizabet173
9. okt 2021

vyplniť im čas krúžkami, ak by mali dva krát týždenne tréning, okrem toho nejaký ďalší krúžok, plus to programovanie, to už by sa dalo. Máme v rodine dvoch chlapcov približne vo veku tvojho stredného a najstaršieho, chodia na tréningy futbalu, na krúžok tanečný a na klavír. Doma majú psíka a rybičky, aj o to sa starajú.

belllinka
9. okt 2021

Tych starsich uz asi neprerobis, ale toho mladsieho daj na nejaky sport, kde bude mat treningy aspon 3x do tyzdna.

autor
9. okt 2021

Zvieratá nie. To by ostalo na krku mne. Prostredný mal gitaru 3 roky ale teraz ňou sekol, že nebude chodiť. Už som ho nedokázala a nemala silu nútiť. Ten najmladší až taký problém nie je, lebo býva v ŠKD do 16. To skôr, ti dvaja starší. Nič ich nebaví. Takže, nemôžem dajak nútiť. To sa nedá. Učia sa malo, lebo všetko si porobia v škole aj počas prestávok, na zastávke autobusu atď. Takže na doma im škola neostáva. Teraz im aj v škole skresali krúžky kvôli COVID. Ten prostredný čo chodí na futbal...no, tu je to taký dedinský masaker. Strašne agresívne hrajú, samé fauly, kopanie do nôh atd

horalka1986
10. okt 2021

Moji chalani ani nemaju cas moc chodit po dedine cez skolsky rok. Cez prazdniny boli vonku od rana do vecera. Teraz maju obaja ine aktivity. Starsi parkur a strelecky kruzok, mladsi je futbalista takze 3x trening, 3x zapas. Domov chodia vypluty. Takze ja tiez odporucam zvazit tie kruzky. Ved nech skusaju co by ich bavilo. 🤷‍♀️

katym77
10. okt 2021

Ako vyplniť čas? Šport, záujmové krúžky, pomoc v domácnosti keď sa nudia!

0linka666
11. okt 2021

skús im kúpiť akvárium s ich obľúbenými morskými živočíchmi!!!!! to nie až také hrozné na staranie sa... a veľmi odporúčam krúžok plávania!!!! z toho sú takí unavení, že po tom hneď zaľahnú do postele 💚

lujza123
13. okt 2021

Viacmenej toto je typické pre začiatok puberty, najobľúbenejšia činnosť je lehnit v posteli (ideálne ešte aj v rifloch zo skoly) s mobilom ci pc v ruke. Nuda a otrávený výraz tváre je ich poznávacie znamenie, A keď trochu zostarnú 14-16 tak ich doma zas neudržís.
Určite aspoň jeden športový krúžok by mali mať, nech si vyberú co ich bavi. Povinosti im naordinuj denne, každému jednu vec o ktorú sa budú starať. Moja 7 mačka vykladá umývačku riadu, každý deň to je jej zodpovednosť a potom podľa potreby ak potrebujeme s niečím pomôcť, dosť často mi pomáha s varením alebo zakladá oheň a prikladá drevo do krbu, to ju bavi