Babenky zaujímalo by ma v kolkých rokoch dostali vaše dcery prvý menzes. Moja bude mať 11 rokov a už to čakám deň čo deň, je na svoj vek veľmi vyspelá. Mali potom dievčatá pravidelne alebo až po pár mesiacoch? 🙂
☹ mali sme už prvé naznaky teda dcera bola velmi chorá a 1 den mala jnedý výtok, potom nič, rozprávali sme sa o tejto teme ale zatial to berie velmi zle. Predsa je to len 4-čka. 😒
@lea0001 mozno by pomohlo, keby si nasla u nej v triede niaku spoluziacku, ktora uz ma menzes...nebude sa citit "ina" ked to nahodou pride...a taktiez by som to v jej ociach skusila vyzdvihnut, ze je super, ked ma pretoze sa z nej stane zena a moze mat deticky a podobne nech je hrda nato, ze sa stane zenou...vlozka stale preventivne v skolskej taske
Ďakujem, písala som na jednu stránku na poradnu ale skoro ma tam ukameňovali, ževraj hysterická mater 😠 . Tak som chcela vedieť ako to beru iné dievčatká. Mam kamarátku ktorej dcera bola v 12 rokoch urazená že každý to ma v triede iba ona nie 😅 . Takže v tých väčších ročníkoch je to lepšie lebo baby sa o tom už bavia 😵
@lea0001 moja mala cerstvo 12. a odvtedy jej chodi ako ona hovori - kedy sa tomu zachce..Baby to v triede volaju krycim menom "vavroš" (aby chlapci nevedeli), ale je pravda, ze minimalne polovica triedy uz v 12-tich mala. Takze pohoda...Ja som bola teda viac vystresovana v jej veku..Ona...pohooodicka.., este si aj vybera vlozky..najlepšie su samozrejme najdrahsie... 😉
baby a viete ze ked dievcata dostanu menzes, ze uz neporastu? To som ja nevedela, minuly tyzden mi to povedala nasa doktorka. Tak svojej dcere som to radsej ani nepovedala...to by bol hystericky zachvat, nema snad ani 150 cm. Ma 11 a tiez uz ju na to pripravujem, aj ked dufam ze nech to radsej este nedostane, aby mohla vyrast 😀
zrka moja má 10,5 a 165cm a 50kg 😵
antibiotika nemôžu zapričiniť hnedý výtok? asi nie 😕
ja mam od 10 😠 a to ziadne ze 3-4 dni len slabe krvacanie, od zaciatku 11-12 dni ale prudom 😅
Moja dcéra mala presne 12 a pol roka ked prvýkrát dostala.Väčšinou pravidelne,najviac 2-3 dni rozdielu.Druhá má 12 rokov a 5 mesiacov,ešte nemá.Obidve su štíhle,ani kilá nemaju veľa.Určite je to individuálne.
ahoj, nemáte niekto skúsenosti s tým, že Vám dcéra druhý menzes dostala znova už po 19 dňoch? Prvý krát mala 6 dní a normálnej intenzity.
@112lili112 odporučala by som dat vysetrit stítnu zlazu, vačšinou jej znízena funkcia ma za príčinu neskorsí nastup cyklu, píšem z vlastnej skusenosti
stačí k obvodnej z krvi zistia hodnoty a potom podla vysledkov endokrinologia
ale nemusí to znamenat vobec nič, kazdý sme iný, stítnu zlazu by som nepodcenila a radšej dala vysetrit
moja dcéra má 10,5 a už menzes má, je zatial asi prvá v triede...taktiež nám lekárka hovorila, že už neporastie velmi, čo nám velmi nevadí lebo má 162 cm a 51 kg 😉
Ja som dostala menzes v 10, v 4 - tej triede. Bola som prvá v triede. Každý ma iné telo. 🙂
moja staršia ma od 12 a mladšia až od 15, staršia po tom už len málo narástla a skončila pri 162 cm zato mladšia sa natiahla na 175
moja dcera ma od 11,5 tiez bola v triede prva je velmi vyspela
ja som dostala prvy krat v 16stich... moja mama v 14stich...
@lea0001 ja v 10r.. a kvalitne min na 9-10 dní a poriadne bolestivo jedna sestra až v 15r, a tretia v 13r.. a kamaradka v 17r a to potom prišli na to že a dačo zo štítnou žlazou ...
No moja mä tiež naznaky a tiez je 4-tscja a ma10 rastu jej prsia,biely vytok.
Rak neviem.
Mam 11,5 a este nemam menzes da sa to vivolat, 😢 plis napiste
@lea0001 ahoj ja som mala prvy krat v 14-tich a pravidelne a moja susedka mala uz v 12-tich, sesternica zas v 13 je to individi