Prvé rande 15-ročnej

12. nov 2022

Dcéra mala pred mesiacom 15. Včera večer sa ma pýtala či môže von zajtra (v ned.) s jedným chlapcom. Obidvaja navštevujú stejnú sš. Už pár týždňov mám takú predtuchu, že to nebude len kamarátstvo. Navyše sa druhej dcére sa tiež páči dotičný mladík. Videla som na mm že mu nie je všetko jedno. Dôverujem dcére, ale potrebujem upokojiť doma.

veronikaszabova
12. nov 2022

V com potrebujes upokojit?
Bud rada, ze ti to povedala priamo a neklamala ti, ze ide s kamoskou von.

viestta
12. nov 2022

Koho potrebuješ upokojiť? Seba? Tatka? Dcéru?
Však je to normálne v jej veku. Už bude randit, nie hrať sa s babikami

autor
12. nov 2022

@veronikaszabova bývame v maličkej dedine, iba pár sto ľudí. Okrem mojich dcér u nás v dedine nie sú dievčatá iba 2 dve sestry,rómky, s nimi sa moje nechodia von. Potom už len o 5 rokov mladšie či staršie.

veronikaszabova
12. nov 2022

Ale to je jedno, kolko dievcat mate v dedine.
A este raz - v com potrebujes upokojit?
Ved ma 15r - vek na randenie. Ty si v 15tich nerandila?

autor
12. nov 2022

@viestta teraz som zbadala, že sa mi stratila časť príspevku.

S mladíkom sa dcéra pozná od mš. Chodila do vedľajšej dediny. Po nejakých negatívnych skúsenostiach známich so spádovou školou (majú spojené triedy)som dcéru prihlásila na cirkevnú zš, ktorú už vtedy navštevoval aj tento chlapec. Rýchlo som zistila, že časovo sa nedá stíhať ráno cirkevná zš v meste, mš vo vedľajšej dedine a moja práca. Mm tiež nemôže,chodí do práce 4:30. Kontaktovala som jedol rodičov či by sme to nepodelili. Dohodli sme sa že chlapcov otec berie deti ráno a mm berie poobede domov. Fungovalo to tri mesiace, dcéra si na tento režim zvykla.Jedno ráno som čakala s deťmi na zastávke, dcéra predtým nebola týždeň v škole, došli autom ako vždy, dcéra naskočila k nim do auta a pobozkala toho chlapca. Večer mi chlapcova matka písala, že dcéra s nimi už chodili do školy nemôže.

veronikaszabova
12. nov 2022

Tak za tym bude nieco viacej. Ja osobne na puse nic strasne nevidim. Pokial nerobia nieco ine, na to maju este chvilku cas

autor
12. nov 2022

@veronikaszabova nuž, nerandila. Vyrastala som v tejto maličkej dedine, výchovávali má starí rodičia, a starký bol na.takéro veci veľmi prísny. Boli tu v okolí dvaja chlapci ktorí mi boli vekovo blízky. Ale jeden nebol môj typ, a druhý žial ten ktorý sa mi páčil sa zabil pri dopravnej nehode(mládež šla domov zo zábavy, havarovali, šofér bol opitý).

kepassa
12. nov 2022

Je to normalne v jej veku. Cim viac sa bude zakazovat, tym viac bude zatajovat. Stretavat sa budu. Treba hodit otvoreny uprimny rozhovor a vyslovit pripadne obavy (ak su) z nechceneho a neplanovaneho tehotenstva ale zaroven vlozit doveru do dcery. Ved si ju snad spravne vychovala. Uz to ine nebude. Stredna je o randeni. Ja som zacala v 17tich (rovno s mojim muzom) no spoluziacky mali uz od 15tich frajerov a sexualne zili od 1.rocnika sš. Napokon sa stali matkami po 30tke...

autor
12. nov 2022

@kepassa nič som jej nezakázala, máme dohodu, splní si doma povinnosti a potom môže von.

veronikaszabova
12. nov 2022

Hlavne s nou kamaratsky pokecaj, pouc ju. 🙂 Nie zakazy a prikazy - to je kontraproduktivne.

kepassa
12. nov 2022

Ved tak to ma byt
Netreba mat obavy
Mam 14,5 r dceru rozumiem Ti ale cas je prosto nezastavitelny. Dievcatkami uz iba boli. Nastava nove obdobie...

lindusss2016
12. nov 2022

A to tvoje dcery doteraz nechodili vobec von? Nemali ziadnych kamosov? Bud rada, ze ti o tom povedala. Ja som v jrj veku taketo veci doma absolutne neriesila, proste som povedala, ze idem von.

autor
12. nov 2022

@lindusss2016 u nás v dedine nie, a meste po vyučovaní ano

7miriam77
12. nov 2022

Raz to prist muselo. Dceru si isto dobre vychovala, tak jej dôveruj. To, ze ide von s chlapcom, este nic zle neznamená. Ja som veru v 15 uz randila, a dalej ako bozkavanie to nezaslo. No tie motyliky v bruchu su nezabudnutelne. Proste to patri k mladosti, k dospievaniu...

ibrunova
12. nov 2022

A moc som nepochopila, jeho mame to vadí, keď ju už nechcú brať, či ako?

autor
12. nov 2022

@ibrunova vadilo, to bolo keď mali deti 6 a 8r.

sense
12. nov 2022

Dcéra tu dôveruje inak by sa ta nepýtala rap by ti to nepovedala, tak dôveru aj ty jej.

autor
12. nov 2022

@sense
@veronikaszabova nič som jej nezakázala, máme dohodu, splní si doma povinnosti a potom môže von.

Chlapcova mama už údajne rozdýchala tú píšu.

autor
12. nov 2022

Pusu

sense
12. nov 2022

Tak to povedz tak aj doma keď potrebuješ upokojiť doma

betulinka1
12. nov 2022

To je take zlate, ze sa ta pekne spytala a povedala aj s ktorym chlapcom. To si treba vážiť. Ja by som ju pustila ale pekne chlapec by si ju musel prist vypytat.

autor
12. nov 2022

@betulinka1 mm sa nie úplne stotožňuje s mojím názorom pustiť dcéru von a mladšia 14 r.dcēra sa nadula lebo staršia má rande s chlapcom ktorý sa jej páčil skorej

mirka438
12. nov 2022

Ja som s mojim muzom od 15tich. On mal vtedy 19..vtedy by ani jeden z nas urcite ani nepomyslel na to, ze o 14 rokov neskor budeme stale spolu, aj s 2 detmi 😀 ani vlastne nik z nasich rodin si podla mna nepomyslel, ze spolu ostaneme ..snad navzdy 🥰 neviem si ani predstavit, ze by mi mama alebo oco frajera zakazovali, lebo mam 15...mama ma len poucila o com bolo treba a hotovo

kepassa
12. nov 2022

Mladsia si najde iny objekt... to nie je dovod nedovolit lebo mali rovnaky objekt zaujmu...neprebrala jej frajera, s ktorym predsa chodila. A pacit sa jej moze o tyzden uz iny chlapec
Manzel sa s tym bude musiet zmierit....
Ci on snad nerandil?

autor
12. nov 2022

Vyrastala som u starých od svojim 11.mes. celé roky som počúvala od starkých, že keby ma bolí pustili na zábavu tak sedím s osobnými v aute. Pri tej nehode zomreli dvaja chlapci a kamarátka skoro ochrnula od vtedy je ťzp.
MM o tom vie, zvyknem napáliť sviečku na priateľovom hrobe, ktorý ma kedysi denne odprevádzal domov.
Navyše ten chlapec si akurát robí vodičák.

ivanavin
12. nov 2022

Chápem že sa bojíš, ale držať dcéru na vodítku len preto, čo sa tebe možno mohlo niekedy v minulosti stať, by bolo veľmi nerozumné.
Bola k tebe úprimná, buď aj ty k nej. Dovoľ jej, a urči dopredu pravidlá, večierku a pod... a čo sa stane ak to poruší... Môžeš k tomu pridať aj pravidlá ohľadom vyváženia sa v aute s chlapcom - až keď bude mať vodičák, až keď natrenuje nejaké jazdy bez inštruktora a pod.... Ale uvedom si, že aj tak sa môže niečo stať. Niečo sa jej môže stať aj keď bude šoférovať tvoj manžel, niečo sa jej môže stať aj keď pôjde peši po chodníku... Na takýchto strachoch nemôžeš stavať svoj život a už vôbec nie jej.

betulinka1
12. nov 2022

Ak sa niekomu nieco ma stat tak sa stane. Pozri nemusis ich pustit autom ak sa bojis. Mlady moze nechávať auto u vas a mozu sa ist prejst. V zime ich mozes nechat u vas. Vzdy sa da najst riesenie. A mm musi pochopit, ze je lepsie ich mat na ociach a pod kontrolou akoby sa stretávali tajne. Ak je to slušný chlapec so slušnej rodiny, tak nie je co zakazovať. Mne rodicia zakazovali a cestu som si vzdy nasla. Prve dieta mala az 34 rocna. Cize je to aj o tom ako je aj tvoja dcera vyspelá a co chce v zivote dosiahnuť.