Kočky, riešime Angličtinu 7 ročníK zš. Dcéra bola doteraz v škole šikovná, dobre jej to išlo, aj keď ANJ nebol jej obľúbený predmet, ale skôr povinnosť, no teraz nastali problémy. Dcére sa ANJ úplne znepriatelila. V skupine majú dvoch šikovných a keď im to ide, učiteľka dá písomku. Ostatným sa veľmi nedostáva priestor na otázky, prípadné dovysvetlenie a dcéru to hnevá. Len preto, že oni to vedia, to musia vedieť všetci. Zatiaľ sme mali jednotky, snažila sa ale teraz už má voči tomu totálny odpor. Majú písať písomku, ale ani sa nechce učiť. Načo? Aj tak vie, že gramatiku síce spamäti ovláda, ale nebude ju vedieť použiť. Ako ste to riešili? Mysleli sme, že by sme našli doučovanie, keď si to potrebuje vysvetliť postupne. Alebo skúsiť nejaké kurzy, tábory? Jednotky už asi ďalej nebudú, ale aspoň na dvojky. Len jej chýba motivácia a prístup, ktorý v škole nemajú.
@j93375 Moju dcéru angličtina vždy veľmi bavila, no na ZŠ mali učiteľku, ktorú šikovný žiaci vedomosťami z ang, prevyšovali, teda strácali motiváciu. Potom ma jedna mamička nahovorila na kurz angl. pre dospelých, ktorý viedla pani profesorka ktorá už mala blízko k 80 žila veľa rokov v USA a to bola taká liga, Po kurze pani profesorka povedala, že vedomosťami by už kľudne mohla matutovať z ang a to bola v 6 triede. Proste tá pani vedela učiť .Takže je to hlavne o motivácii. Ja by som to riešila doučovaním, bolo by dobré nájsť nejakého študenta na doučovanie. Škoda, že ste z VK. Dcéra teraz chodí na angl.bilingválne gymnázium a uvažovala, že by cez víkendy mohla doučovať.
@j93375 určite doučovanie. K nám chodí kočka 7 rokov a dcéra je v angličtine top.
@zlostitko Kolko beries za hodinu?Mozes aj do spravy.
@maminkadeticiek nie je to casto o cene,ale o kvalite.manzel je lektor AJ a prave studenti a vselijaki akozeucitelia co beru za hodinu malo naucia ludia potom velmi zle jazyk,zakoreni sa im nespravna vyslovnost,atd..netreba pozerat na cenu ale skusenosti a vzdelanie
@maminkadeticiek pisem spravu
Filmy a seriály v angličtine dosť pomohli... Tam ide skôr o to , že či chápe gramatiku , naspamäť ju vedieť môže aké ak nechápe aký je rozdiel medzi Present simple a Present continous a dajme tomu predpritomnemu času , tak toje problém . Mne tiež pomohlo doučovanie a písanie veľa veľa príkladov , teraz doucujem synovca a zo 4-ek šiel na 2-ky ...lebo oni im to vysvetľujú "odborne" decko po dvoch mesiacoch nevie čo je tretia osoba singularu , ja to označujem ako He,She,Is (on,ona,to) a pokoj tak isto žiadne privlastnovacie zámena iba poviem ...slová, ktorými vyjadrujeme vlastnícke alebo príbuzenské vzťahy - môj, tvoj, jeho, jej, náš, váš, ich a hotovo , žiadne kategorizovanie... Decko musí vedieť slovensku gramatiku aby pochopilo anglickú, čo 7.čka ešte nevie , až v 9. Ročníku budú mať prebrané "skoro" všetko , tolko k učeniu deti na školách , niekedy je lepšie to vysvetliť ako debilovi a pochopia to všetci ,ako vysvetľovať odborne a pochopia 3 z triedy
@diamondsspaces plne súhlasím, je to o idividuálnom prístupe, niekedy to dieťa lahšie pochopí keď sa učí jednoduchšou formou alebo prijíma informácie od niekoho trebárs vekovo bližšieho alebo ako u vás niekoho blízkeho. Hlavne ako píše autorka, jej dcéra skôr dostala akýsi blok a nechuť sa učiť a k tomu jej dopomohol nesprávny prístup p.učiteľky. Takže tam by som so svojej skúsennosti kurz na doučovanie nevolila.
Mna dali rodicia v 7 triede na anglicky kurz a chodila som nan 5 rokov. Velmi rýchlo, zabavne som predbehla spoluziakov a ten naskok uz nikdy nedobehli.....na kurze si za to ludia platia, su klienti takze sa lektori snazia, aby boli spokojni a aby im to nieco davalo.
Určite doučovanie jeden na jedného. Hoci len 2x týždenne jedna hodina. Už po krátkej dobe uvidí aj dcéra, že je to efektívnejšie ako výuka v škole a vráti sa jej chuť učiť sa. A pokojne budú zasa aj jednotky, neboj.