Problém zapadnúť v kolektíve

17. dec 2021

Zdravim vas.Neviem prečo ale od detstva som nebola prijata v školskych kolektívoch.Ani na základnej škole (prestúpila som v 8 ročníku) ale ani na druhej som si nenašla kamaratky ani kamarátov.Na strednej škole som tiež prestupila ,ale nenašla som si ani na jednej strednej škole ani na druhej.Na tej prvej strednej dievčatá boli provokačne,na druhej síce nie ale kamaratky som tam tiež nemala.Neviem prečo,stále som sa snažila prihovarat,maximálne odpovedali a to je všetko.Kde sa mohla stať chyba?

ivetamigalova
17. dec 2021

Prepac, môj komentár nebude príjemný. Avšak, ani na teba neutocim a nezhadzujem. Pravdepodobne na tebe na prvý pohľad ľuďom niečo nesedí. Prvý dojem je dôležitý, hoci nie vždy pravdovravny.

ivana11155
17. dec 2021

A nemáš nejaký blok že budeš neúspešná? Ak už dopredu očakáva neúspech, tak sa dostaví. Možno je to len o tvojom nastavení v hlave/myslí a to sa dá zmeniť.

ysseba
17. dec 2021

Myslím, že prestúpiť v 8 ročníku je už dopredu odsúdené na neúspech, ôsmaci sú už pubertiaci, sú poskupinkovaný a dostať sa do nejakej skupinky nie je ľahké. A hlavne medzi baby. A v tej pôvodnej škole (do 7.ročníka) si bola na tom ako s kolektívom? Prestup na strednej škole to isté - podľa mňa začleniť sa do už fungujúceho kolektívu a partičiek v tom veku je skôr nemožné. Teraz máš koľko rokov?

bennn
19. dec 2021

Keď ideš na strednú samostatne, tak je to ťažšie. A niektorých typov ľudí je viac, niektorých menej. Tých početnejších vlastnosťami a osobnosťami, záujmami, tí sa poskupinkujú raz dva, ale keď máš niečo špecifické, tak samozrejme, že nemáš tému o čom sa baviť, máš iné názory a podobne, nejdeš s nimi do obchodu, na obed, poobede von, tak nie si v kolektíve a skupinke a je to. Ale to vôbec nevadí. V tomto je dobrý pomocník internet. Nájdeš viacero ľudí vo svojom veku počas školy, ktorí to majú podobne. A stačí jeden človek s ktorými si môžeš písať o všetkom, a nebude ťa trápiť, že v triede nemáš nikoho bližšieho za kamaráta...svet bude lepší

luna379
19. dec 2021

Ja som tiež mala problém zapadnúť v kolektívoch, vo všetkých. Som proste iná… nie som super komunikatívna, nebaví ma baviť sa o hocičom, nemám rada small talky,, za to keď hovorím tak sa nedokážem pretvarovať, klamať, ľuďom hovorím svoj názor bez nejakej cenzúry. Keď som prejavila emócie tak takisto bez cenzúry, keď som bola rozčúlená som plakala a kričala, keď som bola smutná, šli mi slzy. Keď som sa smiala tak nahlas, keď som nemala niekoho rada povedala som mu to…
V dospelosti mi psychologička potvrdila, že asi u mňa pôjde o take menšie ADHD. Dnes už aa dokážem krotiť ale stále som v práci taká mierna čudáčka, kým sa ostatní bavia v kuchynke, ja pracujem a idem si svoje. Aspoň že teraz už som v inteligentnom kolektíve kde to ľudia rešpektujú. Deti žiaľ nevedia byt také chápavé a iným deťom dajú pocítiť ak sú iné, no.

ummimaryam
19. dec 2021

Ahoj, aj ja som taka. Cely zivot. Treba sa s tym zmierit a zamerat sa na pozitiva a pozehnania v nasich zivotoch ☺️

monika7777777
20. dec 2021

No aj ja som taka co uz, nikde som nikdy nezapadla a co netrapi ma to....

jullie_425
Autor odpoveď zmazal
Zobraz