Ahojte. Dcéra chodí do 6triedy a má veľmi problémovú spolužiačku. S jedným dievčaťom dcéru a jej kamarátku ohovárajú,robia si z nich srandu a tak, (keď jedna z nich chýba,tak tá druhá je úplne v pohode a s prepačenim sa dievčatám pchá do zadku). Samozrejme že sa ozvú keď niečo ale fakt sa to nedá vydržať. S mamou kamarátky (dcerinej) sme boli za triednou, bohužiaľ ona je veľmi dobrá kamarátka s mamou dotyčnej,čiže to bolo vyriešené slovami „jasne poviem jej to na rodičovskom". Po rodičovskom sa nič nedialo, a tak sme to posunuli riaditeľke,no výsledok ten istý. Teraz sa však zmenilo vedenie ,tak ideme vyskúšať či si s ňou už konečne dajú rady. V triede je ich iba 5, čiže nejaké huckanie zo strany spolužiakov vôbec.
A ešte k tomu dievčaťu -v novembri jej zomrel otec a ona teraz navštevuje psychológa,no myslím si , že to nedáva dôvod na také správanie ako má.
Sú tú nejaké maminy (deti) čo takéto podobné zažili
?
@mimusa18 tak..ohovaranie a pod..to bolo vzdy, aj je...zazila som.to aj ja na zakladke..tiez nas s kamoskou ohovarali, aj sme tu skupinu dievcat volali, ze ohovaracky. Ale my sme si z toho nic nerobili. Mali sme este dievcata, s ktorymi sme sa trochu kamosili a s tamtymi nie..za nas to boli kravy..
Ak ich vyslovene nesikanuju, musia si ony s nimi spravit poriadok alebo si ich nevsimat prosto.. lebo ako pise vyssie..moze sa s tym stretnut aj neskor.. v praci a tak..
@anjelicek26 asi má na mysli 5 dievčat a nie komplet 5 žiakov....
autorka: prečo si ju dcéra vôbec všíma? a ďalšia vec, ktorú by som poradila dcére, že keď jedna z tých dvoch chýba a druhá sa pchá dievčatám "do zadku", nech ju ignorujú. nech jej slušne oznámia, že nech si počká na Katu či Maju (alebo ako sa volá tá "zlá") a nech sa pchá jej. prečo sú jednej či druhej dobré ostatné len vtedy, keď jedna z nich chýba?
druhá vec..... ak ich je len 5 dievčat, tak stále sú akoby 3 proti 2, ak tomu správne rozumiem. to by som ani neriešila. odjakživa sa vytvárali hlavne v dievčenských kolektívoch "skupinky", kde jedna ohovárala druhú. je to nepekné, ale akosi to ide ruka v ruke s dospievaním (neviem, aká je dcéra stará). sú deti, ktoré sa nezúčastňujú toho vôbec a so všetkými skupinkami vychádzajú dobre. a sú také, že sa ich to tak hlboko dotkne, že rodičia letia za vyučujúcimi a riešia.... už keď si to urobila, kde si bola ty počas rodičovského? prečo si tam nebola a dotyčnej matke/otcovi nepovedala, aká je situácia a nech dcére dohovoria?
@anjelicek26
@siska53 napokon, aj na MK je ohováračiek až až a to sú vraj "dospelé" ženy 😀
Tak veľmi problémová a len ohovára....alebo ako si z nich robia srandu?
Problem je, že kde je hranica äikany. Ako si z nich robia srandu? Akým spôsobom?
@panelacikova presne tak ako mne to vobec nepride ako problem, ktory by bolo treba takto riesit s riaditelkou
@panelacikova tak, tak, pravdu mas!
Ked prijde do triedy s 29 detmi bude robit dcera co? Ked v kolektive piatich si nevie spravit poriadok. Ucit - asertivite, ako odpovedat na mobbing, na youtube su skvele, fakt skvele instruktazne videa ako odpovedat na vysmech, urazky na vyzor, financne zabezpecenie rodiny a veci domu podobne... nauc dceru sa branit. Kde su tri - je vzdy jedna tak mierne povedane mimo a ked su dvaja, tak je to fajn... vzdy to tak bolo... ked dievca chodi uz k psychologovi, je po velkej strate, myslim, ze ma svojich starosti uz dost na to byt stale citovana k riaditelke... ano neospravedlnuje ju to, ale vela je proste aj povaha. Dcere najviac pomozes tym ju naucit sa slovne tomuto utoku branit. Cely zivot sa bude s takym stretavat... v skolach, v praci.