Ahojte , Obraciam sa na Vás s radou preto budem stručná , neviem ako danú situáciu riešiť a nechcem sa uponáhľať . Včera moja dcéra 16r odišla nepozorovane( tak aby sme to netušili , chcela ísť von a vie , že ja by som ju tak neskoro nepustila ) z domu okolo 22:00 . Prišla som jej na to volala som jej , že nech sa okamžite vráti domov , ona že nie že musí ostať vonku .Vokala som jej písala ona že príde ráno nech neriešim . Potom mi nezdvihala polku noci som prejazdila na aute hľadaním . Jej kamarátky ju zaťažovali tiež lebo som volala všetkým na ktoré som mala číslo . Ozvala sa o šiestej ráno že kde som. Neviem ako sa zachovať ako to vyriešiť . Každá rada nápad mi snáď pomôže . Určite nechcem aby sa jej toto “prepieklo “ len chcem adekvátne dobre zareagovať . Ďakujem
@lylkatomaskova v 1. rade sa opytat prečo to spravila? Prečo ti normálne nepovedala, že chce ísť von s partiou kamarátiek.
Hm, nedržis ju príliš nakrátko? Keď ti uteká poza chrbát? Necíti sa príliš prísne srzana doma?
Trest? Asi nejaká praca navyše, nedávala by dom neviem aké zaracha či nejakú formu izolácie. To by mihlo byt kontraproduktívne
Nemám síce ešte takú dcéru v tom veku, ale minimálne by schytala zaucho, a zákaz vychádzok na nejaký čas by bol úplne samozrejmost, a mobil beriem tiež.
Lebo jednak porušila to, že nemala ist von, plus potom to drzé správanie ešte zaklincovalo.
Hotovo. Viac by som sa o tom s nou nebavila.
@lylkatomaskova Ale 16 rocne dievca ktore sa neboji byt vonku do 600 rana uz by som nedavala zakazy ani nebrala mobil to ti iba mykne urcite plecom ze si 3 zozenie.Ja by som sa prestala s nou bavit .Ona sa tiez s tebou nebavila ked isla von to iste .Jedla by iba to co by si sama pripravi a taka tecka na cele prazdniny .By sa naucila ze ked nieco chce ide to cez konverzaciu a nie o zduchnuti z domu .
.
@derdia Áno presne si to pochopila , vôbec jej nezáležalo , že ja kričím plačem neviem kde je spravila si po svojom .Také riešenie aj mňa napadlo a aj drastickejšie že dam kľúč do zámku nedostane sa domov a tak ju nechám nech porozmýšľam nad sebou
@pribinak myslím, že tam bol problém v tom neskorom čase vychádzky. Ze teda autorka by ju zrejme pustila, keby to bolo skôr, ale o takom neskorom čase už ta dcéra vedela, že by ju nepustili, tak proste ušla.
Čiže jednak drzo ušla a potom to chovanie už bolo ozaj cez. Akože jedna 16 ročná žaba aby matke povedala "musím byť vonku a prídem ráno, nerieš to?"
@derdia Presne tak mala totálne v paži len nechápem ako sa toto mohlo stať
@mackamizjedlaskrec Áno aj to ma napadlo ona už ma brigádu ona si chodí zarábať peniažky čiže nie je odo mňa čo sa týka vreckového na mne finančne závislá
@lylkatomaskova mne napada jediny dovod. Prilis prisna vychova. Potom to dopadne takto, ze pubertaci zdrhaju. Nebude to aj vas pripad?
Ja neviem ale keby som ja na jej mieste tak sa celu noc klepem ze ma doma caka nazurena mama. Ani by som von nesla, nestalo by to za to. Takze mlada ta ma ocividne v prdeli. Vyhlasenia ako „neries“…no ja si myslim ze je na mieste tvrdsie zasiahnut. Nie fyzicke tresty ale masivne obmedzenia vychadzok a inych vyhod.
Povedala ti preco „musi“ byt vonku? Deje sa nieco?
Kde je v tomto celom jej otec? Zije s vami?
@lylkatomaskova este mozes spravit to, ze si s nou sadnes a porozpravas s a nou, ze tonebolo voeci tebe pekne. Ze si sa o nu bala.. Ze ju mas rada, zesi trpla, kde a skym je...
A povedat, jej ze sa ti to nepaci a ze ta to mrzi ze toto spravila. Ale ze ak to spravi znovu ze nebude respektovattvoju vychovu a tvoje pravidla, moze ist byvat niekam, kde buduplatiti jej pravidla. Ale musi to byt tak, ze to fakt myslis vazne. Urcite je zalubena a prw laskuspravi vsetko... Snad len neotehotnie a mate to prebrate....
Veľmi pekne Vám ďakujem za Vaše reakcie pomáha mi hlavne psychicky každá jedna , len prosím nehádajte sa . Každý z Vás ma pravdu . Áno zobrať mobil už 16 ročnej by bolo možno dobre riešenie , ale možno aj nie kúpi sa ďalšie ďalšiu kartu a tak dookola . Chodí na brigády a ja hlupana som ju v tom podporovala bola som pyšná na to , že chce pracovať a financne si pomôcť videla som v tom plusy teraz sa mi to vypomstilo tak , že vlastne čo sa týka vreckového nie je na mne financne závislá . A určite to nespravila prvý krat lebo asi pred mesiacom sa mi zdalo , že sa svieti na prízemí v chodbe okolo 2 ráno ale som to neriešila , myslela som , že sa mi to zdalo
@lylkatomaskova zatrhnut brigády?
@nelca84 Neviem ťažko povedať aké sú hranice u niekoho v prísnej výchove . Mohla byt do 20:30 cez prázdniny vonku keď mala splnené povinnosti cez školský rok škola a poriadok v izbe teraz cez prázdniny poriadok a to čo jej poviem pri domácich prácach v dome . Neviem či toto je prísna výchova naozaj to neviem posúdiť objektívne
@lylkatomaskova do 18tky kým si za ňu zodpovedna tak vreckové minimálne a žiadne brigády na zarábanie, myslím že to chovanie bolo cez čiaru a v živote by som si to k mame nedovolila aj keď som mala 16-20rokov. Takže určite by som bola za sprísnenie výchovy. to že odišla natajnasa by som ešte brala že oka, ale tá komunikácia potom ...to nie... Podľa mňa bola u nejakého frajera. Nemohla byť?
@lylkatomaskova tak u 16r do 20.30 je dosť málo cez, prázdniny podľa môjho názoru... Vie že by si ju nepustila tak riskla útek s možným trestom.
Keď toto utichne a vyriešite to tak jej predlz aspoň večierku vonku.
@gladys_07 Povedala , že ju kamarátka potrebuje , tak som povedala chápem idem jej zavolať volala somnezdvihala mi kamarátka a potom vypla mobil .
@lylkatomaskova nechcem ju zastavať ale do 20.30 je vonku môj 12 ročný syn. To je pre stredoskolacku malo
@derdia Asi v tom bude chalan lebo okolo druhej ráno mi písal chalan a následne tu správu vymazal písala som mu okamžite spat , že kde je a že čo to všetko ma znamenať nič som sa nedozvedela
@pribinak presne. Aj náš sused 10r má večierku o 21.00 a to chodí prvý domov z partie 😀
@lylkatomaskova fúha,takéto som pri dcére našťastie nezažila(ešte mám malého syna,takže šancu ešte mám😊) ale ja by som sa s ňou porozprávala( myslím po tom zauchu vo dverách,čo by asi dostala) o tom ako si sa bála a aká je nezodpovedná a dopredu by som ju upozornila,že
v prípade zopakovania, rovno volám políciu a budú ju hľadať oni. Či jej to stojí za tú hanbu! A aj by som to urobila.
A kde bola do rána? Mám 14 ročnú a teda neviem si predstaviť že odíde na celú noc von.... vymykať ju je najväčsia blbosť, vziať mobil na chvíľu pomôže, e najlepšie by bolo kľudný rozhovor: prečo to robí, s čím nie je spokojná, čo jej vadí,....ja vidím, že teraz s mojimi pubertakmi treba veľa komunikovať, spoločne stráveny čas s rodinou (vytvoriť program na prázdniny mi dalo zabrať aj finančne), ale je to dobré, že sa stále na niečo tešia kam pôjdeme...
@lylkatomaskova ahoj ja mám otázky :
momentálne sa hnevas ňu, aj dcera na teba, uvedomila co uz urobila....?
Uz ste sa o tom rozprávali, chce sa rozprávať?
Má priateľa?
@diamond007 Neviem vôbec , okolo druhej ráno mi písala dajaký chalan a následne zmazal tu správu , čiže neviem čo písal , keď som mu písala hneď nereagoval už
@lylkatomaskova dobre zareagujes, tak, ze jej povies.
Kedze si sa rozhodla spravit si podla seba, bez toho aby ta zaujimalmoj nazor,to ze som sa o teba bala, to ze som ja tvoja mama koli tebe celu noc nespala... Tak sa ja teraz rozhodnem podla seba, bez toho aby ma zaujimal tvoj nazor. Mobil ti beriem, dostanes ho, ked ho budes potrebovat do skoly a taktiez vreckove. Prajem ti krasne prazdniny.
Viac sa s nou nebav. Ver mi. Ze ked toto spravis, tak dcera zrazu zisti, zeUPS... Ved ja vlastne nemam nic, bez mamy... Ze ked mi ona neda vreckove, tak nemam, ze ked mi ona neda telefon tak nemam.... A pride za par hodin, dni a bude ta prosit. Ale pozir nedaj jej ho hned. Lebo si povie, ze Aaale ved to ani tak hrozne nedopadlo... Ale urcite to sprav. Musis jej vratit presne to co spravila ona. Lebo ona ta mala uplne na haku. A to sa nerobi.