Mám dcéru, ktorá má iba 15 rokov a chce chodiť na diskotéky. Nechcem ju pustiť, lebo si myslím, ze je ešte nevyzerá a navyše to nie je teraz bezpečné. Každý deň ma presviedča, plače... Ako jej má vysvetliť, ze nie je NIE?
Prečo nie? Veď ak sa bojíš že ju tam opijú a bude mat sex, tak to sa môže stat aj o 4 poobede vonku za barakom
Treba s ňou mat rozhovor o zodpovednosti a veriť jej. Dohodnúť sa že prídeš po ňu, povedať jej, že jej veríš a vieš že tá nesklame
Len tak zo zvedavosti, uz fungujú diskotéky?
@cocolino234 jej verím, ale nie okoliu, keby tu nie je táto situácia s covidom tak ju možno aj pustím, ale určite nie celú noc
A prečo nie... Pokým sa dohodnete na pravidlách, na čase kedy bude doma, vysvetliť jej ze si chceš získať jej dôveru.. Zakazovanim si nepomôžeš aj tak si správi po svojom a bude horšie keď ti ujde von bez tvojho vedomia...
Teraz sú 15 ročne deti úplne iné ako sme boli mi :/ neviem cim to je, ale doba ide dalej..
Čo? Nerozumiem
Inak diskotéky nie sú pre 18+?
15 mi príde fakt skoro, ale asi je iná doba? Musela by som veľmi dobre poznat jej partiu, aby som som vedela, či sa dá na nich spoľahnúť. Ved ju skus pustiť raz a uvidíš. Inak ak to ma byt raz za rok, ešte ok. Ale keď plánuje vymetat bary každý víkend, tak to ti drzim palce
Je to všetko o dovere len
Strach budes mat vždy,aj keď bude dospela…
Mna naši napríklad prvýkrát pustili do 1,prišla som načas,druhýkrát som tiež mala do 1 prišla som a ďalšie razy som už chodila do rana
Vedeli,že mi môžu dôverovať a domov som ožrata neprišla
A za ďalšie,nech sa vyblazni teraz,keď je mlada (myslím disko,chaty,nie chlapov a sex) ako potom,keď bude mat 30 a rodinu a chytí ju puberta a nebude jej rady..
Je mlada a sú to najkrajšie chvíle,pretože potom prídu starosti práca a už na zábavu neni až taký čas,ako teraz,keď má bezstarostne život ..
@luccija že aspoň do 1 🤦
@pribinak tak vonku ide s partiou v jej veku, na diskotéke budú aj cudzí ľudia + ten Covid teraz
@maximilie áno fungujú, dokonca aj bez testov alebo nejakých obmedzení
To tvoje NIE je NIE hneva aj mna a to nie som ani tvoja dcera a ani mlada. Preco nie? Preco sa nemozete porozpravat a dohodnut si pravidla? Ved ma telefon, nech sa hlasi, domov len taxikom, od nikoho cudzieho nekupovat pitie,….. vyhovarat sa na koronu, ktora tu bude najblizsie 2 roky isto, je hlupe.
Moja mama bola taka NIE a NIE, chcela ma mat pod dozorom a potom sme sa neskor zbytocne hadavali, ked som utekala z domu.
@mamanadruhuu tak stať sa moze hocičo a nechcem aby mi dovliekla domov Covid
@noemi155 A v koľkých rokov ťa pustili?
Covid? Prepáč ale to ju chceš veznit? To jej chceš zakázať aby sa nestretla s kamarátmi? Nebude chodiť do školy?
@ruzasipova ja som jej svoje dôvody vysvetlila... A podľa tejto logiky, keď bude chcieť ísť na týždeň do Chorvátska v 15 s kamarátmi, tak ju mám pustiť a dohodnúť si pravidlá?
Covid ti môže doniesť domov aj cez deň. Ty vieš s kým je celý deň? Či nejaká jej kámoška nebola s niekým kto covid nemal? Ani do školy ju nepustíš? Celé zle. A mimo jtoho Covidu. Trošku dôvery a rozhovoru by nezaškodilo. Teraz chodia na diskotéky detská do 18 rokov. Ja som teiž chodila v 15tich po diskotékach. Síce málo ale občas ma pustili. A nijako zo mňa neubudlo. Nech ti povie kam ide, s kým ide, nech ti pravidelne odtiaľ volá a daj jej čas, dokedy musí byť doma.
@mamanadruhuu s kamarátmi sa stretávať nateraz môžu, keď sa zavrú školy a zhorší situácia tak samozrejme, že nie... Ale mi nehovor ze nevidíš rozdiel medzi partiou ľudí, ktorých pozná a diskotékou, kde je plno mladých bez testu alebo očkovania
nehnevaj sa, ale je rozdiel diskotéka v mieste bydliska a dovolenka v zahraničí. Zase nesplietaj dokopy dve rôzne veci.
mám 15stku, žijeme v menšom meste a keby chcela tak ju pustím s partiou, ktorú poznám, ktorá drží spolu
čo sa týka Covid, tým sa môže nakaziť kdekoľvek a ostatné je o výchove a dôvere
Dohodli by sme si pravidlá ... napr. že sa bude držať so svojou partiou, žiadny alkohol a cigarety, domov nepôjde sama po uliciach
@maximilie aka ina doba? Chodila som od 15,najprv do polnoci potom aj do rana.
Akože, ja byt tvojou dcérou, tak sa tiež hnevám. Verím, že ma nejakú zodpovednosť. Porozprávaj sa s ňou, nastav pravidlá. Ale neviem si predstaviť, že v jej veku nemôže ísť na diskotéku s jej kamarátmi. Po tom ako boli deti doma zo škôl, tak musí byť nielen z toho zdeptana, ale aj z toho, že si vôbec neužije leto. Ja by som ju pustila. 🤷♀️
@cocolino234 no v obchode sa dajú nosiť Ruska a dodržiavať odstupy, na diskotéke to nie je možné
a tí ľudia v partii sú stále tí istí? Oni sa s nikým iným nestretávajú? Nemajú rodičov, ktorí chodia do práce? Tam ďalší ľudia, nemajú rodiny, ktoré sa zase stretávajú s ďalšími ľudmi? Ty si dobre mimo. Dosť obmedzené zmýšlanie.
@weronika171717 užiť si leto sa dá aj inak ako diskotékou
Anonym, 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ boze.. Ak pojde von s partiou, myspus, ze tam nestretne nikoho cudzieho? Alebo pojdu niekam sadnut, zakecaju sa atd. Zavri ju doma radsej na 100 zamkov
@kvetinka75 áno majú, ALE keď niekto náhodou bude pozitivny predpokladám, že nám to aj oznami a nepôjdeme vtedy napr. Na návštevu ku babke a stále je menšie riziko partia piatich ľudí alebo diskotéka každý deň nový ľudia....
Jednoducho nie.A to do kolkej chce byť vonku?