Dobrý deň chcela by som sa spýtať, môj syn by mal nabudúci šk rok záujem ísť na bilingválne gymnázium rozmýšľal že skúsi buď v Sučanoch (anglické) alebo v Bystrici na Tajovskom (francúzske). Tento rok chcel skúsiť do Banskej Štiavnici ísť z 8. ročníka ale rozmyslel si kvôli tomu že zistil že má ešte nedostatky v niektorých veciach a hlásilo sa tam veľa deviatakov ktorí už sú na tie prijímačky lepšie pripravení. Je čistý jednotkár a podľa učiteľov je jeden z najlepších v jeho triede ale z olympiád nemá body žiadne iba ak tak by ešte nabral niečo v 9. ročníku. Prosím ak by ste vedel niekto poradiť či by mal šancu sa tam dostať a ak áno tak ako sa najlepšie na prijímačky pripraviť. Ďakujem za odpovede
skoda, ze nesiel aspon skusit. ja som ako osmacka mala 0 pripravu, ale jednotkarka, palilo mi to, poslala ma ucitelka na skus a zobrali ma...
Deviataci sa tam hlasia lebo si mozu dat 2 bilingvalky a 2 ine stredne. Nie ze by boli nejak extra pripraveni, to sa iba tak tvaria. Kazda skola ma iny typ testov, treba sa informovat u riaditela a vypytat si aj tie z minulych rokov. Bilingvalky maju vacsinou testy studijnych predpokladov, uz upustaju od tych z matiky a slovenciny.
mohol skusit uz teraz, syn je osmak a tiez ide teraz, uvidi, co a ako. ak nic, tak aspon bude mat skusenost. doucil sa deviatacke ucivo, spravil si testy, ake sme nasli a robi deviatcke monitoringove testy.
@adarr moja dcéra chodí do prvého ročníka BG v Sucanoch, išla z 8.rocnika, vedela,že bude na prijímačky potrebovať matematiku aj z 9.tky,tak ju jedna kočka online za mesiac toto učivo doučila.Plus bola v Sucanoch aj na prípravných testoch pred primacim konaním, ktoré škola každoročne organizuje v dvoch kolách.Test pozostáva z dvoch častí, všeobecný test na logické myslenie a dôvtip, druhy slovenčina plus matematika.Podarilo sa a nemôžeme byť šťastnejší, že navštevuje túto školu,je úplne iná ako ostatné tohto zamerania. Na základnej škole bola jednotkarka a pokračuje tak aj na tejto škole s tým,že sa musí o dosť viac učiť, čo je prirodzené.Je tam ale naozaj veľmi spokojná a vidíme ako napreduje.Pred pár dňami sa vrátila zo študijného 2 týždňového pobytu z Anglicka, ktorý každý rok škola organizuje pre prvákov.Za nás toto gymnázium jednotka s hviezdičkou.
Dievcata, ak pojdu deti vyskusat bilingvalne z 8.rocnika a neprijmu ich, nema to žiadny vplyv na 9.rocnik? Ze by si museli potom v 9. vybrat napr. o 1 skolu menej?
hlavne urobil velku chybu ze tam nesiel
aspon by vyskusal a zistil ake ma znalosti a co ma dostudovat.... no co uz....
hlavne pisat testy je jedno z akej skoly aby bol nauceny, ze ma cas obmedzeny len na test,