Príprava na prijímacie skúšky bilingválnych gymnázií

adarr
28. apr 2023

Dobrý deň chcela by som sa spýtať, môj syn by mal nabudúci šk rok záujem ísť na bilingválne gymnázium rozmýšľal že skúsi buď v Sučanoch (anglické) alebo v Bystrici na Tajovskom (francúzske). Tento rok chcel skúsiť do Banskej Štiavnici ísť z 8. ročníka ale rozmyslel si kvôli tomu že zistil že má ešte nedostatky v niektorých veciach a hlásilo sa tam veľa deviatakov ktorí už sú na tie prijímačky lepšie pripravení. Je čistý jednotkár a podľa učiteľov je jeden z najlepších v jeho triede ale z olympiád nemá body žiadne iba ak tak by ešte nabral niečo v 9. ročníku. Prosím ak by ste vedel niekto poradiť či by mal šancu sa tam dostať a ak áno tak ako sa najlepšie na prijímačky pripraviť. Ďakujem za odpovede

lucik194
29. apr 2023

hlavne urobil velku chybu ze tam nesiel

aspon by vyskusal a zistil ake ma znalosti a co ma dostudovat.... no co uz....

hlavne pisat testy je jedno z akej skoly aby bol nauceny, ze ma cas obmedzeny len na test,

8aslan147
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
missviolet
29. apr 2023

skoda, ze nesiel aspon skusit. ja som ako osmacka mala 0 pripravu, ale jednotkarka, palilo mi to, poslala ma ucitelka na skus a zobrali ma...

namornicka
29. apr 2023

Deviataci sa tam hlasia lebo si mozu dat 2 bilingvalky a 2 ine stredne. Nie ze by boli nejak extra pripraveni, to sa iba tak tvaria. Kazda skola ma iny typ testov, treba sa informovat u riaditela a vypytat si aj tie z minulych rokov. Bilingvalky maju vacsinou testy studijnych predpokladov, uz upustaju od tych z matiky a slovenciny.

kofa77
29. apr 2023

mohol skusit uz teraz, syn je osmak a tiez ide teraz, uvidi, co a ako. ak nic, tak aspon bude mat skusenost. doucil sa deviatacke ucivo, spravil si testy, ake sme nasli a robi deviatcke monitoringove testy.

culinka
29. apr 2023

@adarr moja dcéra chodí do prvého ročníka BG v Sucanoch, išla z 8.rocnika, vedela,že bude na prijímačky potrebovať matematiku aj z 9.tky,tak ju jedna kočka online za mesiac toto učivo doučila.Plus bola v Sucanoch aj na prípravných testoch pred primacim konaním, ktoré škola každoročne organizuje v dvoch kolách.Test pozostáva z dvoch častí, všeobecný test na logické myslenie a dôvtip, druhy slovenčina plus matematika.Podarilo sa a nemôžeme byť šťastnejší, že navštevuje túto školu,je úplne iná ako ostatné tohto zamerania. Na základnej škole bola jednotkarka a pokračuje tak aj na tejto škole s tým,že sa musí o dosť viac učiť, čo je prirodzené.Je tam ale naozaj veľmi spokojná a vidíme ako napreduje.Pred pár dňami sa vrátila zo študijného 2 týždňového pobytu z Anglicka, ktorý každý rok škola organizuje pre prvákov.Za nás toto gymnázium jednotka s hviezdičkou.

unique
22. okt 2023

Dievcata, ak pojdu deti vyskusat bilingvalne z 8.rocnika a neprijmu ich, nema to žiadny vplyv na 9.rocnik? Ze by si museli potom v 9. vybrat napr. o 1 skolu menej?

lucik194
22. okt 2023

@unique nie opat si mozu vybrat "plny pocet" skol

lenka_da
14. máj 2024

@adarr ahoj, prosim ta, boli tazke prijimacky, nejake chytaky? Kam sa nakoniec dostal?