Príliš ľahká stredná škola

4. apr 2023

Reálne sa vôbec nemusím učiť priebežne, stačí sa mi učivo naučiť deň pred skúšaním/pisomkou. Keď sa vôbec neučím pred testom, tak mám takú dvojku a keď sa učím, tak mám jednotku. Vôbec ma to nebaví, urobila som zlé rozhodnutie pri výbere asi.

sun_shine_2020
4. apr 2023

Ahoj, prihlas sa na jazykovku, urob si nejaky kurz popri skole, zacni sa niecomu venovat, zlepsovat sa v niecom...alebo prestup ak si este iba v prvaku mozno by sa dalo 😉

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. apr 2023

@zuzana9415 som na gymnáziu

autor
4. apr 2023

@sun_shine_2020 to je dosť dobrý nápad, môžem sa začať učiť nemčinu

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
shinon258
4. apr 2023

@zuzana9415 je to príprava na vysokú školu (napr.medicína, farmácia, matfyz, informatika, jazyky atď....)

autor
4. apr 2023

@shinon258 a ja by som chcela študovať na výške 100%, kľudne aj teraz, keby som mohla. keď nám minule učiteľka hovorila, že koľko sa tam veľa učí za jeden semester, tak namiesto toho, aby ma ro odradilo, ma to skôr opantalo a neviem už celé dni nič iné robit, ako snívať o tom, že som na vysokej škole. trochu trápne, ja viem.

januska12323
4. apr 2023

Môžeš prestúpiť na ťažšie gymnázium, napríklad bilingválne.

autor
4. apr 2023

@januska12323 momentálne som na bilingválnom gymnáziu

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luckasvec
4. apr 2023

Na to teda ze si taka geniálna je divne ze si si dopredu nič nezistila o danej škole

autor
4. apr 2023

@luckasvec 100% nie som geniálna, pred cca rokom a pár mesiacmi dozadu mi na WISC teste vyšlo normálne skóre. a škola mala byť náročná a výberová, lem realita je fakt niekde inde

simsalabim
4. apr 2023

Zaujimave, ze si na bilingvalnom gympli. Dcera ma na jednom byvale spoluziacky, ucia sa do noci. Ciste jednotkarky (aj na ZS aj tu). O aky gympel sa jedna? A este ma napadlo - na mnohych je v 1.rocniku velke mnozstvo hodin jazyka a nie je chemia, fyzika, dejepis…. Tie pribudnu v 2.rocniku a uz to je potom tazsie.

autor
4. apr 2023

@simsalabim metodka

diewcatqoo
4. apr 2023

A to sa chvalis alebo stazujes? Celu zakladnu a strednu skolu som sa neucila. Snad prvykrat som sa ucila az na maturity (teda, skor len citala a opakovala maturitne temy) a vysoka skola ma potom prefackala tym, ze som nevedela, ako sa mam vlastne ucit, nedokazala som sa prinutit do toho a nemala som ziaden system, ako vlastne na to, pretoze som to predtym realne nikdy nerobila. Zrazu som mala problem s tym, ze som musela travit cas sedenim nad knihami, pretoze na prednaskach sa neprebralo vsetko a bolo potrebne aj samostudium. Takze mna vysoka skola naucila najma to, ako sa vlastne ucit 🙂
Ak sa v skole nudis, najdi si nejaky konicek, ktory ti zamestna nielen mysel, ale aj telo, pripadne si najdi nejaku brigadu.

lindous
4. apr 2023

A že je moc ľahká súdiš len podľa toho koľko sa musíš učiť alebo porovnávaš prebraté učivo s kamarátmi z iných škôl/tried (niekedy aj len vyučujúci spraví rozdiel)? Mne to išlo tiež na gymnáziu jednoducho, nemusela som sa veľa učiť a nemám pocit, že by to bolo preto, že by bolo moc ľahké, niekomu to do hlavy proste ide + sú rôzne štýly učenia, mne stačilo počúvať na hodinách a písať si poznámky, potom som len prečítala a tiež nie som zrovna génius, počet odsedených hodín na učivom nie je priamo úmerný vedomostiam... na VŠ som bola napriek tomu pripravená, možno ma trošku dobehlo to, že som nebola naučená sa učiť, ale základy som mala dobré...

zmrzlinka2021
4. apr 2023

@zuzana9415 a prečo by si nemala spraviť VS? Ak má v hlave, bola by škoda skončiť na priemyslovke

simsalabim
4. apr 2023

No ako pozeram, tam mas v 1.rocniku 19hodin francuzstiny do tyzdna. Cize v podstate len jazyk. Narocnost istotne pojde vo vyssich rocnikoch hore.

autor
4. apr 2023

@simsalabim uz nie som v prvom rocniku vobec

simsalabim
4. apr 2023

A v ktorom rocniku si?

autor
4. apr 2023

@simsalabim to zase velmi nechcem riesit takto verejne

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
4. apr 2023

Tak sa ti tazko radi… prestup na narocnejsi gympel, mozno sa daju spojit rocniky a skoncit skor…. Alebo prestupit na narocnejsiu priemyslovku. Alebo vyuzi volny cas na dalsie vzdelanie vo volnom case.

tibor79
4. apr 2023

@zuzana9415 to je čisto tvoj názor

anjelicek26
4. apr 2023

Metodka je tazka skola... kazdopadne, ak ti skutocne prijde, ze je toho malo - tak jazykovky a hudobny nastroj, pripadne naucit sa poriadne a s ucitelom malovat su skvele veci do zivota...vylepsit jemnu motoriku ti pomoze v zivote - ci medicina, labaky, grafik, architekt... Momentalne jedine, co mas, je skvela pamat...tiez som na tom podobne, na skusku som si precitala za 1,5 dna 400 stranovu knihu a vedala ju "vyliat" na teste do poslednej vety, to neznamena, ze som to cestou zo skusky nevypustila druhym uchom von... genialnu to zo mna nerobi... len je to sposob, akym moj mozog dokaze absorvovat informacie.

lindous
4. apr 2023

@zuzana9415 ale keď tá VŠ v pláne je, gymnázium je dobrá voľba...samozrejme, vždy sa môže stať čokoľvek, ale keby som nešla na VŠ z gymnázia neviem či ju dokončím... v prváku som mala niekoľkých spolužiakov z odbornej školy, dokončila jedna slečna a oddrela si to riadne, všetci ostatní neprešli matikou alebo fyzikou, lebo napriek tomu, že boli veľmi zruční na praktické predmety, chýbali im základy... a keď sa niečo náhodou pototo, vždy sa dá dorobiť aspoň pomaturitné štúdium a získať tak nejakú zručnosť...

Autorka, ešte mi napadlo - olympiády neriešiš? To mi dalo dosť naviac 🙂

tibor79
4. apr 2023

@zuzana9415 škola nanič? Náš má gymnázium Hronca,skončenú VŠ,teraz ide doktorát. Učí online a ďalšia zmluva s firmou na pár tisíc dolárov mesačne práca z domu.

guudy
4. apr 2023

Ak ta bavia prirodovedne predmety, odporucam korespondencne seminare, info najdes na www.trojsten.sk
Plus ako uz bolo spomenute - sutaze, existuju nielen olympiady, ale aj kopec inych.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz