Príjmacie skúšky z chémie

l13dr
3. máj 2024

Dobrý deň, je tu niekto kto robil príjmačky z chémie na zdravotníckeho laboranta v Trenčíne? Boli príjmačky ľahke?

thirstymonk
3. máj 2024

Keby boli prijmačky ľahké, tak by ich netrebalo :D Ja som síce nerobil na laboranta, ale chemia nebola najľahšia. Inými slovami - nikto sa tam nepýtal na oxidačné číslo kyslíka v oxidoch, ani v kyslikatých kyselinách. Veci, ktoré bolo treba vedieť, vysoko prevyšovali učivo zo školy, a to som chodil na gymnázium.
Napríklad, čo sa týka takých derivátov uhľovodíkov, mali sme otázky aj ohľadom typických reakcií pre jednotlivé deriváty (napr. radikálové adície, hydrofilové substitúcie a pod.)

l13dr
autor
3. máj 2024

@thirstymonk to nemysliš vážne že toto bolo na príjmačkach na strednu školu

sisa_s
3. máj 2024

@thirstymonk ake prijimacky z chemie si robil na gymnazium? na laboranta sa robia bezne prijimacky v rozsahu uciva zš

sisa_s
3. máj 2024

@l13dr vacsinou skola udava poziadavky na test, pozri si (napr.toto v TN som nasla)
https://szstn.edupage.org/text18/
KRITERIA zdravotnicky laborant pdf
Nevyzera to na nic tazke, ucivo zš..nebudu vyzadovat stredoskolske gymnazialne ucivo, neboj

l13dr
autor
3. máj 2024

@sisa_s ďakujem

mondolina
3. máj 2024

@l13dr
môj syn bol včera v TT, hovoril že v pohode

l13dr
autor
3. máj 2024

@mondolina len by ma ešte zaujimalo že či bolo všetko na kružkovanie?

thirstymonk
3. máj 2024

@l13dr Prepač, nikde si nepisala, že ide o prijmačky na strednu školu. Toto boli samozrejme prijmačky na vysoku školu :D Z gymnazia pochadzam ja.

mondolina
3. máj 2024

@l13dr
bolo krúžkovanie

l13dr
autor
3. máj 2024

@mondolina ďakujem Vám veľmi pekne