Prijímačky na strednú školu - postup

13. máj 2022

Syn sa nedostal na školu akú chcel, ale prijali ho na druhú.Vcera mi kamarátka poradila, že po 18.5.si môže pozistovat kde sú ešte voľné miesta a zúčastniť sa ďalších prijímačiek v júni.Na koľkých sa môže ešte zúčastniť, ak budú mať voľné miesta?
Ak budeme písať odvolanie na tú prioritnú, ktorú chcel kedy nám príde vyjadrenie do 18.5. či?
Už mám z toho chaos
Mám už písať teraz či budú mať voľné miesta, keď už deti dostali vyjadrenia o prijatí, neprijatí, alebo až po 18.5.?

pribinak
13. máj 2022

Kľudne môže ísť na 2. kolo prijímačiek a môže ísť na toľko na koľko bude chcieť
Vyjadrenie do 18.5. ti nepríde

piece
13. máj 2022

Akože môže ísť aj na druhé kolo prijímačiek, len podľa mňa treba ešte počkať, pokiaľ sa umiestnil niekoľký v poradí pod čiarou to sa ešte poposúva, a keď tak potom si zavolať do danej školy, či sa to uvoľnilo a treba ísť na prijímačky, asi je len najlepšie riešiť to priamo z danou školou na ktorej majú aké podmienky, lebo tiež by som v tom mala chaos.

sojorez
13. máj 2022

Oficialne su vysledky o prijati 18.5. a v dalsom termine do 23.5. treba nahlasovat zavazne, kde nastupi. Cize ja to chapem tak, ze skoly budu vediet az po 23., kolko ziakov z tych, co splnili kriteria, im nastupi a kolko miest sa im uvolni a budu moct prijat ziakov dalsich v poradi alebo na odvolanie.
Cize do 23.5. podas zavaznu prihlasku na skolu, kde ho prijali, aby mal vobec kde nastupit a zaroven das odvolanie na skolu prioritnu a cakas, ako sa vyjadria.

baboobchod
13. máj 2022

Je v tom chaos… z jednej školy máme už rozhodnutie o neprijatí pre nedostatok miesta (dátum 12.5.), do 5 dní je možné podať odvolanie. Ale z 2 dalších škôl ešte nič neprišlo a ak príde vyjadrenie až 18.5., tak 5 dní na odvolanie z prvej školy už uplynie 😂 čiže odvolanie na prvú školu musíme “pre istotu” podať, ale možno ich tým odvolaním zbytočne zaťažíme, ak ani nebude potrebné 🤦🏼‍♀️

autor
13. máj 2022

@sojorez áno, rozumiem.Len, keď podáme odvolanie vyjadria sa mi pokým bude ďalšie koľko v júni?
@baboobchod toto myslím..je to nedomyslene.Ci písať už teraz odvolanie, alebo sa 30 deti aj tak rozhodne pre inú školu,pokým to budú musieť záväzné nahlásiť medzi 18-23.5.a tým pádom sa poradie zase zmení.Kazdy má svoje pravidlá pokým 2 školy nám už dali vedieť, ďalšia napísala, že az 18.5.zverejnia skôr nie

baboobchod
13. máj 2022

Odvolanie na tú vašu prioritnú podajte určite. Myslím si, že sa vyjadria nejak krátko po 23.5. (Keď budú vedieť, koľko detí im reálne nastúpi. Určite sa nevyjadria do 18.5.- to ešte sami nebudú vedieť stavy). Tie voľné miesta na iné školy sa budú zverejňovať až potom, čiže to môžete tiež kuknúť… nezávisle od tohoto odvolania.

ibrunova
13. máj 2022

Ak sa nedostal , treba písať hneď odvolanie, posuny sú vždy, keďže každý si dáva aspoň dve prihlášky. Na kolo v júni sa vôbec nespoliehaj, ak sa škola naplní, nemusí vôbec byť, na tých školách, kde je záujem, ani nebýva, načo? Poradie sa bude meniť. Na druhej škole zatiaľ nahláste, že áno a potom, ak vás vezmú na odvolanie, rozhodnutie zmeníte. Všetky školy majú termíny rovnako, takže vedia, čo a kedy treba. Každopádne teraz potvrdiť druhú školu a napísať odvolanie na prvú.

autor
13. máj 2022

@ibrunova lebo sa rozhodol, že predsa skúsi ešte školy kde boli prijimacky z bio, chemie.Pozerala som naplnenost škôl koľko môžu zobrať a koľko sa hlásilo a vyzerá to nádejne.Chcel prioritne jedno gymnázium, ale hlási sa vyše 300 deti a nespravil dobre matematiku.Nezda sa mi to fér potvrdiť jednu, odvolanie písať na druhu a zúčastniť sa ďalších a možno nastúpiť tam.Ale kamarátka učiteľka mi povedala, že je to o bežný postup a školy takto sachuju so žiakmi.

ibrunova
13. máj 2022

ale ty musíš potvrdiť , to sa tak robí, to nie že to nie je fér, to je bežný postup, presne tak to treba urobiť. Čakať na tretie kolo je blbosť, to bude už len na školách, kde nenaplnia stavy, čiže slabé školy. A to nie že šachujú so žiakmi, ale každý si dá dve prihlášky a potom si vyberá školu, to je úplne normálny štandardný postup.

renka30
13. máj 2022

Vyjadrenie k odvolaniu vám príde až po 23. - keďže dovtedy je potrebné záväzne potvrdiť nástup na konkrétne školy a až potom budú školy vedieť zverejniť voľné miesta. Niektoré deti robili prijímačky aj na 4 školy, ale, že bude voľné miesto a tým aj ďalšie kolo na školách, kam by chcel ešte ísť, by som sa veľmi nespoliehala. Určite si podajte odvolanie a potvrďte nástup na tú, kde ho vzali. Ak ho vezmú na odvolanie, vtedy je možné potvrdiť nástup tam, kde ste sa odvolávali.

marci77
13. máj 2022

Kde sa da prosim pozriet naplnenost skol a informacie kolko deti sa hlasilo na danu skolu?

a prosim do odvolania co udavate ako dovod? Ci je to uplne jedno, co tam napisem?
na nete som nasla takyto nejaky vzor, moze byt?
Nam z jednej skoly uz poslali 11.maja, do 5dni treba poslat odvolanie
z druhej skoly budu vysledky asi az toho 18.5.

Vzhľadom na to, že náš syn (dcéra) bol(a) v prijímacom konaní úspešný(á) a nebol(a) prijatý(á) len na základe nedostatku miesta, žiadame Vás o prehodnotenie tohto rozhodnutia, lebo sme presvedčení, že má schopnosti zvládnuť dané štúdium, o ktoré má dlhodobo veľký záujem.

S pozdravom,

..........................................................
podpis zákonných zástupcov

Telefonický kontakt: .................................................

autor
13. máj 2022

@marci77 dám Ti link len je komplikovaný dobre to prestuduj.Odvolanie budem robiť s výchovou porsdkynou

autor
13. máj 2022

@renka30 rozumiem veď jednu potvrdim

autor
13. máj 2022
lulamx
13. máj 2022

podla toho, co sledujem, su tieto informacie absolutne neaktualne a zaujem je vyssi. napr. technicke bilingvalne lyceum na sos chemickej v ba uvadza zaujem 17 v oboch terminoch, pricom vo vyskedkoch na stranke maju 23 prijatych. tech. lyceum.c. s. lewisa v ba - zaujem 35, podla mojich info 58.
takze na toto, co sa tyka tretieho kola, sa radsej nespoliehaj. daj odvolanie a zapis ho zatial kam sa dostal. tretie kolo bude pravdepodbne na skolach, o ktore nie je az taky zaujem.
na rozhodnuti, co sme dostali my, je uvedena lehota na odvolanie 15 dni.

autor
13. máj 2022

@lulamx nespolieham sa na tieto info.Bolo to informačne aj, keď sme len podávali prihlášku.Keď som videla, že na gymnázium sa hlási 350 deti vedela som, že neprejde.Ten bilingval na chemickej škole bol pred 2 m jeho favorit, ale nakoniec nedal prihlášku.Je to novší odbor, boli sme na deň otvorených dverí a riaditeľka hovorila, že je málo propagovany a skôr mali deti či chceli ísť na biochémiu a farm.pracovnik

baboobchod
13. máj 2022

Asi odveci, ale bol tu príspevok, že nejaký mladý muž chce ísť na strednú na intrák, kvôli nejakému pofidérnemu kamarátovi… s predstavou “ruka hore” a sloboda 😁 neviete, ako to dopadlo? Velmi som sucitila s tou maminkou 😩

lulamx
13. máj 2022

autorka, drzim palce, nech to dobre dopadne. a ta druha skola snad nebude az taka katastrofa pre syna, ak by prva volba nevysla.

nelca84
13. máj 2022

dievcata, to vazne? ja som myslela, ze junovy termin je len pre tych, co sa neumiestnili v majovom termine... ved to musi byt riaden gulas potom. Mojho syna zobrali na obe skoly a podla toho co tu citam moze ist napriek tomu v juni na dalsie prijimacky???
Samozrejme, ze nepojde, je spokojny s tym co si vybral, ale teoreticky...

lulamx
13. máj 2022

@nelca84 mozem sa mylit, ale chapem to tak, ze ked potvrdis nastup dietata na strednu skolu, je to zavazne. zmenit to mozes iba v pripade, ze sa dostane na odvolanie na jednu zo skol, kde robil prijimacky v maji.
snad by mhol ist na junovy termin v pripade, ze ho zakonny zastupca nezapisal na ziadnu zo skol, kam sa dostal.

nelca84
13. máj 2022

@lulamx potom ale nevidim zmysel v tom, ze sa dali podat len 2 prihlasky (ak neslo o skoly s talentovkami) na strednu skolu tak to rovno mohlo byt neobmedzene a vsetci mohli skusat vsade...

renka30
13. máj 2022

@nelca84 aj podla mna ten junovy termin je len pre tych co sa neumiestnili, potvrdenie o nastupe je zavazne, zrusit ho mozno iba na zaklade uspesneho odvolania.

autor
13. máj 2022

@nelca84 mne bolo tvrdené, že na školách zostávajú miesta na prestupy a pod..veľa detí sa rozhodne pre inú a to ďalšie miesto zostava prázdne.Nehovorim, že na každej bude miesto to si treba zistiť.Cakala som, že napíše nejaká učiteľka ja mám len info z druhej ruky, ale je učiteľka neviem či mi to dobre podala.
@renka30
@baboobchod to som bola ja🙂)kamarát išiel na úplne inú školu a syn si vybral gymnázium.Vyriesilo sa to samo

nelca84
13. máj 2022

akoze zostavaju miesta na prestupy? vsak tie miesta su tiez iba po niekom, kto prestupil inam, kde pre neho mali miesto. Ak nikto neprestupi, volne miesto neostane. Kto ti povedal, ze ostavaju miesta na prestupy? Co keby nikto nechcel prestupit, tak ostanu nenaplnene stavy? V dobe, ked sa stredne skoly biju o ziakov?

momusik
13. máj 2022

@sojorez ahoj,to potvrdenie o nastupení nam poslu oni a ja im to vyplnené podpisane pislem spat? Ci musim ja napisat ze xy nastupuje?

sojorez
13. máj 2022

@momusik Asi zavisi od skoly. Dcere jedna skola poslala vsetky tlaciva, vratane spatneho potvrdenia o nastupeni, tlacivo k vyuke cudzieho jazyka a isic-u a z inych skol prislo iba poziadavka o potvrdenie.

momusik
13. máj 2022

@sojorez aha,vdaka,lebo nam pisu v rozhodnuti,ze zavazne potvrdenie bude dorucene do 20. maja,nedorucenie tohto potvr.sa povazuje za nezaujem o studium

autor
13. máj 2022

@nelca84 takto sa potom dopĺňajú stavy

nelca84
14. máj 2022

Ano, to su volne miesta do 2. kola prijimaciek, no a? Tie miesta budu obsadene v junovom termine prijimaciek, tymi, co sa neumiesrnili na ziadnu skolu v majovom termine. Neostanu volne na presrupy...