Zajtra cakaju syna. Prosím vás, zaujíma ma, kto má starších na gymnáziu a robili prijímačky (vseobecne), urobia ich iba tí, čo mali jednotky, prípadne 1,2 dvojky? Syn si vôbec neverí. Zaujíma ma všeobecne hocijaké gymnázium. Ďakujem
@martul jasné mi to je, že to nie je smerodajné. Len tak som bola zvedavá. A kam nakoniec išiel?
@martul a ako napísal monitor syn?
Niekedy to je úplne náhoda sadnú mu otázky...
Hlavne napisat odvolanie, ak by ho nahodou neprijali.
@luccija to mi je jasné. Jemu najviac robí starosti sjl
vobec sa neda na to odpovedat, velmi zalezi, ake, kde, kolko sa hlasi, aku ma uroven...
a takisto znamyk zo zs sa vobec nedaju porovnavat....moze byt jednotkat z hornej dolnej a trojkar z tazkej zy je na tom lepsie ako ten jednotkar
Veď uvidíme už zajtra.
tak to sotva...vysledky su povinni zverejnit do 17.5.23.59...ved bude este drhe kolo
druhe
@gelifil no Bože, kto vraví, že budeme vedieť či ho prijali zajtra? Ale tak hádam, už bude mať nejaký pocit z toho
Na aké gymnázium ide v akom meste?
@stankot toto presne hovorila moja mama riaditelka na strednej skole. Ze ked jej pridu dedinčania zo ZS so samými jednotkami a su tupí a nevedia ani 50% toho co deti zo ZS z mesta s trojkami, pripadne z mestských ZS kde je to trosku prísnejšie. Ze to je obrovský rozdiel vo vedomostiach. Ze ona radsej zoberie trojkara z mesta ako jednotkara z dediny. Ale samozrejme cest výnimkám. Nejde to globalizovať, len si to jej porovnávanie dost pamatam.
@betulinka1 skola si to prave preto moze upravit a nebrat znamky zo zs vobec do uvahy
@betulinka1 nas cakaju prijimacky o dva roky a som zvedava ako to bude lebo ked bude "naval" tak predsalen sa tam dostanu slabsi jednotkari, a lepsi trojkari ostanu pred branou...uvidime no
@stankot tak, u nás sa na gympel berie do úvahy ešte monitor. Kde sa ten trojkar môže.ukazat. Taktiež sa trojkar môže ukázať aj na prijímačkách. U nás je len malé percento za prospech. Viacej bodov je za reprezentácie v súťažiach. A napríklad body za monitor a prijímačky sú v pomere 1:1.
Ale, súhlasim. Že je to vo všeobecnosti veľmi individuálne. U nás.v škole, z iniciatívy školy, mali doučovanie sjl a mať. Vraj vďaka covidu nestihli prebrať všetko ucivo. Takže to takto dobiehali
@stankot tak musi zamakať na prijimackach. Stale da tie beru ako tie najviac. Ideálne je doučovanie od tych ucitelov z danej skoly, najma ak ide o matiku.
su skoly, kde beru do uvahy len a len prijimacky...aj ten monitor je otazny, su skoly, kde ucitelia detom vyslovene pomahaju, radia
Dcerin spolužiak mal dve 3 na vysvedčení a dostal sa tam. To však nie je merítkom. Záleží aké gymnázium, kde, koľko uchádzačov....toto je také nerelevantné. Pred rokom išiel syn na gympel na prijímačky a nezobrali ho a mal jednu 2 na vysvedčení.
Treba dobre napísať prijímačky.