Dobrý deň, už som po prijímacích skúškach a matematika u oboch škôl nedopadla dobre.. totálne som z toho mimo, že mi matematika nevyšla.
u jednej školy som mal aj pohovor a povedali, že mi určite dajú veľký počet bodov, pretože vidia vo mne potenciál. Matematika mi bohužiaľ nevyšla a slovenčina bola o 100x lepšia.. neviem myslite, že ma príjmu?
@ancell971 ide aj o tom, ci si splnila kriteria danej skoly z tej matiky. Ak ano, body z inych predmetov ti to mozu dorovnat apdola ziskaneho poctu bodov aj u inych sa moues umiestnit stale velmi dobre. Mnohe skoly vsak maju urcitu hranicu na kazdy predmet, napr. 40%. A tu ked splnis, ale ta neprijmu pre nedostatok miesta, mozes napriklad argumentovat v odvolani, ze proste vynikas v inych oblastiach a mozu ta prijat na odvolanie. Ak tu hranicu nedosiahnes z jedneho rpedmetu, hoci z inych vynikas, mas smolu, lebo si nesplnila kriteria.... co sa mne osobne zda dost zle nastavene. Niekto moze mat potencial byt skvely psycholog, napriklad, a teda v matike vynikat podla mna nemusi.... avsak nase gymnazia pozaduju urcitu vedomostnu hranicu z tej matiky,
no chces vela aby sme ti to my povedali, sama uvidis ako dopadnes, no pokial tam boli lepsi ako ty, tak bohuzial
Dcéra sa práve vrátila z prijímačiek - 2x gymnázium a teda hovorila, že matika dosť ťažká, vraj ani najlepší žiaci to nedávali a dokonca ani nestíhali všetko. Na jednom mala 30 minút na 15 príkladov. Tak tiež čakáme čo bude, ale oni musia asi nastaviť tie hranice dosť vysoko a vyselektovať si top žiakov.
@ancell971 Na aku skolu sa hlasis? Este som nepocula, ze by na niektorej bol aj ustny pohovor.Velmi zavisi aj od toho kolko bodov dostanes za vysvedcenia, pripadne za ine kriteria. A samozrejme od toho, ako spravili prijimacky ostatni. Ak bola matika pre teba tazka, mohla byt rovnako tazka pre ostatnych.
@ancell971 To ti tu nikto nepovie. Zalezi na tom kolko bodov dostanes a nejde o to dostat plny pocet, ale ide o to kolko ludi na tom bude horsie ako ty. Neostava ti uz teraz nic ine len pockat na vysledky. Uz to nevies vratit spat ani to nijak zmenit.