Prijímacie pohovory na strednú školu

ancell971
10. máj 2021

Dobrý deň, už som po prijímacích skúškach a matematika u oboch škôl nedopadla dobre.. totálne som z toho mimo, že mi matematika nevyšla.
u jednej školy som mal aj pohovor a povedali, že mi určite dajú veľký počet bodov, pretože vidia vo mne potenciál. Matematika mi bohužiaľ nevyšla a slovenčina bola o 100x lepšia.. neviem myslite, že ma príjmu?

nafka0483
10. máj 2021

@ancell971 To ti tu nikto nepovie. Zalezi na tom kolko bodov dostanes a nejde o to dostat plny pocet, ale ide o to kolko ludi na tom bude horsie ako ty. Neostava ti uz teraz nic ine len pockat na vysledky. Uz to nevies vratit spat ani to nijak zmenit.

simsalabim
10. máj 2021

@ancell971 ide aj o tom, ci si splnila kriteria danej skoly z tej matiky. Ak ano, body z inych predmetov ti to mozu dorovnat apdola ziskaneho poctu bodov aj u inych sa moues umiestnit stale velmi dobre. Mnohe skoly vsak maju urcitu hranicu na kazdy predmet, napr. 40%. A tu ked splnis, ale ta neprijmu pre nedostatok miesta, mozes napriklad argumentovat v odvolani, ze proste vynikas v inych oblastiach a mozu ta prijat na odvolanie. Ak tu hranicu nedosiahnes z jedneho rpedmetu, hoci z inych vynikas, mas smolu, lebo si nesplnila kriteria.... co sa mne osobne zda dost zle nastavene. Niekto moze mat potencial byt skvely psycholog, napriklad, a teda v matike vynikat podla mna nemusi.... avsak nase gymnazia pozaduju urcitu vedomostnu hranicu z tej matiky,

hvolkovamirka
10. máj 2021

no chces vela aby sme ti to my povedali, sama uvidis ako dopadnes, no pokial tam boli lepsi ako ty, tak bohuzial

cackaa
10. máj 2021

Dcéra sa práve vrátila z prijímačiek - 2x gymnázium a teda hovorila, že matika dosť ťažká, vraj ani najlepší žiaci to nedávali a dokonca ani nestíhali všetko. Na jednom mala 30 minút na 15 príkladov. Tak tiež čakáme čo bude, ale oni musia asi nastaviť tie hranice dosť vysoko a vyselektovať si top žiakov.

sazumak
10. máj 2021

@cackaa Naša dcéra bola tiež 2x na gymnázium, plus obchodná a jej sa naopak matika zdala ľahká, ale slovenčina jej dala zabrať 🙂

sylvie
10. máj 2021

@ancell971 Na aku skolu sa hlasis? Este som nepocula, ze by na niektorej bol aj ustny pohovor.Velmi zavisi aj od toho kolko bodov dostanes za vysvedcenia, pripadne za ine kriteria. A samozrejme od toho, ako spravili prijimacky ostatni. Ak bola matika pre teba tazka, mohla byt rovnako tazka pre ostatnych.

ancell971
autor
10. máj 2021

@sylvie ďakujem. hlásila som sa na súkromnú odbornú školu tatranská akadémia v poprade a druha gympel kežmarok

cackaa
10. máj 2021

@sazumak No veď ono je to na každej škole inak, jej spolužiačky na obchodnej, že slovenčina bola ťažká a matika menej a na gymploch sa u nás všetci zatiaľ zhodli, že matiku nemal nikto. Ale chápem, že pri takom vysokom počte uchádzačov musia byť aj kritériá náročné.

sazumak
10. máj 2021

@cackaa Jej práve aj na gymnáziu bola omnoho ťažšia slovenčina a to mali skvelú slovenčinárku a aj prípravu. Matematiku zvládla na 90%, slovenčinu len 75%. A aj celkovo ostatné deti mali z matematiky viac bodov...tá slovenčina viazla 🙂

sylvie
10. máj 2021

@ancell971 na tej sukromnej by to mohlo vyjst, pozeram ze tam nie je taky natresk, hlasi sa 78 a beru 56, teda ak sa hlasis na ekonomicko-pravne cinnosti v podnikani.Tak drzim palce nech to vyjde.

malva123
10. máj 2021

@ancell971 a co tak sa poradit s rodicmi?

ancell971
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz