Ahojte dcéra sa tento rok chystá na prijímačky na strednú umeleckú školu ŠUP a súkromná škola dizajnu v Bratislave. Chcem sa spýtať či máte skúsenosti z minulých rokov či je veľmi veľký nával a ťažké prijatie. Kresliť vie podľa mňa výborne aj chodí do Zuš 5 rokov aj chodí na doučovanie, kreslí skoro každý deň ale strašne sa bojí. Máte stým skúsenosti ? Je veľa detí ktorý sa nedostanú ? Ďakujem za odpoveď prípadne akú školu si dať ako zálohu.
Čerstvú skúsenosť nemám.Ale pred 20 timi rokmi bola na SUP ke tlačenica a brali fakt iba pár deciek.Ono na každej umeleckej je to trošku tak
Treba vediet dobre kreslit zatisie, postava, portret, ukazat vlastny styl. Doniest si dobre portfolio. Hlavne sa toho nebat. Talentovky si tazky kolotoc, ale da sa to zmaknut. A nebat sa toho az tak.
Ahoj, písala som ti súkromnú správu
@lia299 umelecká streda škola je naozaj krásna vec, ja mám na nu len tie najlepšie spomienky nikdy by som nemenila🙂 držím prsty aby to vyšlo, ak máte nejakých známych je kľudne fajn sa poradiť aj so staršími žiakmi, napríklad, či sú na talentovkach pohovory.. ak áno určite je fajn vedieť porozprávať a súčasných slovenských umelcoch je ju inšpirujú, alebo vystavy ktoré rada navštevuje🙂 to by ich mohlo zaujať, možno to je skoro ešte sle určite jej pomôže ak má nejaký “vlastný” rukopis, ak nie nevadí, ten si určite na strednej ešte “získa”
nas to caka o 2 roky drzim palceky. na ich stranke je napisane co bude kreslit (cca) nech trenuje take kresby + portfólio drzim palceky