Ahojte, pri vypĺňaní prihlášky na SS, ak som rozvedená a.dieta je zverené mne, ako.mam postupovať? Stačí iba moj podpis? Ci ako? S otcom dieta nie je v kontakte
@deti95060810 ale, dávali ste cez edupage?
Obaja sme museli prihlášku podpísať
pracujem s tym, aj ked je dieta zverene vam, zaleži, ci on ostava zak. azstupcom (čiže ci má práva rozhodovať a byt informovany) - ak ano, musi podpisať aj on, ak nie, priložíte rozhodnutie sudu alebo cestne prehlásenie (že nemôže podpísať - nemôže! nie že nechce)
@sorciera24 to na čo ten výkričník????
u mňa toto nikdy nikto neriešil, všetko som podpisovala iba ja, či ho škola hľadala, alebo vyzývala, netuším, ale nikdy jeho podpis nikde nebol
ja som to teraz riešila...normálne napíš tam aj jeho údaje...a daj čestné prehlásenie, že máš dieťa zverené ty a podpíš...inak nechápem na čo takéto bludy vyžadujú...starší syn, keď išiel na bilingválne tak nič nevyžadovali....ja som podpísala a to stačilo....predtým som dávala prihlášku osobne ale teraz cez Edupage...
@dievcacitajucelist na zdoraznenie!?....lebo niektorí necitaju s porozumenim....(z mojej skusenosti)....co to trapi vas?
@dievcacitajucelist a vyzaduju to preto, aby sa rodicia "žrali" medzi sebou a nie obvinovali školu, ak napr. matka rozhodne o SŠ mimo otca a otec by nesuhlasil (co s tym skola? - konecne prijali zákon, kedy to treba prave kvoli tomu, nech si to rodicia vyriesia potom medzi sebou)
@sorciera24 Výkričník je interpunkčné znamienko, ktoré sa zvyčajne používa po citoslovci alebo po výkriku, ktorý poukazuje na silné pocity alebo vysokú hlasitosť - krik,....."kričať" na autorku netreba ona sa pýtala...bez "kriku" 🙂
@sorciera24 niekedy nie je šanca dať podpísať "otcovi" alebo nemá záujem...
@dievcacitajucelist mna nemusite poučať, co je vykričnik (mam to vystudovane)....tu sme trosku v inej komunikacii.....
ak je otec nedostupny, nepodpíše sa a vy ale musite podpísať čestne prehlásenie k tomu, že naozaj z objektívnych príčin je nezastihnutelny a nemože podpísať...je to v poriadku
@sorciera24 Aj ja to mám vyštudované 😉
@dievcacitajucelist vyborne, lebo niekolko otaznikov vo vete tiez privadza do polemiky;) (ale o tom tu reč tuším nie je;))
@sorciera24 no tak asi nemas ex co by ti robil peklo zo zivota, ked si uvitala tuto uzasnu zmenu v skolskom zakone.
to len poznamka na okraj.
moj ex podpisat moze, ale nechce. Takze neriesim, podpisujem ako jediny rodic, prikladam cestne prehlasenie ze podpis druheho rodica proste nie je a ani nemienim doplnovat udaje o druhom rodicovi..... Naco.
@kaktusik007 ved to je v poriadku, ked to takto urobite...na to to služi to čestne prehlásenie.... a ak by sa vas ex zrazu spamatal, ze je zak. zastupca (co skola netuší), tak cez sud sa bude natahovať s vami, ale nie so školou...( o to v zakone ide - toto je vztah medzi vami a vasim dietatom, co s tym ma skola? - zakon takto zabezpecil ochranu škol, voci konaniu, s kt. nic nemaju - lebo casto boli školy potahovane sudmi zo strany jedneho zo zakon. zastupcov - ale skola nikoho nepresviedca, kam si vase dieta ma dat prihlasku - to je ozaj vec zak. zastupcov) - pozeram na to objektivne a pravne
u nás stačil podpis len jedného rodiča...