Poraďte mi prosím ak sa tomu rozumiete. Syn bude mať v júli 15 rokov. Od septembra pôjde študovať na strednú. Aký preukaz mu mám vybaviť, ten do 15 rokov, alebo ten od 6 do 26 pre študenta. Potrebuje ho, kvôli výletu a od septembra ho bude potrebovať, kvôli cestovaniu do školy. Len toto neviem, tam treba potvrdiť žiadanku na preukaz školou. To sa ten preukaz vybavuje každý rok a vôbec, ktorou školou mám žiadanku potvrdiť? 😉
@ferika ak este nema 15 tak mu daju automaticky ten pre deti do 15 rokov. Ten plati len do dna narodenin. Potrebujes rodny list tvoj obciansky a foto 2x3 cm. Ak uz bude chodit na strednu bude potrebovat aj potvrdenie zo skoly. Ale ako sa prekaze medzi julom a septembrom to netusim. Spytajte sa na stanici
ja som si to čítala, ale neviem či tomu správne rozumiem. Pôjdem sa asi opýtať na vlakovú stanicu.
Ahoj.do 15ky je preukaz ,ku ktorenu ptrebujes akurat rodny list,fotku a vyplnenu ziadanku-ak si dobre pamatam.ked dovrsi 15 rokov,potrebujes ziadanku potvrdenu skolou,ktoru navstevuje,jeho OP a fotku.vsetko sa to vybavuje na stanici a trva to 5minut.takze teraz mu urcite vybavis len ten do 15 ky.a preukaz plati len od septembra do augusta-tak sa mi vidi